Има и нещо друго ,ако има някаква връзка.
Когато го запаля,но това си е отдавна първите 10-20 секунди работи неравномерно,леко насича мотора примерно ако си гледам бордовия показва 0.3 l/h и след тези 20 сек нормализира работата и почва да си работи перфектнои разхода отива на 0.5 l/h ...

Странно тресене на мотора passat b5.5 AVF мотор!
Re: Странно тресене на мотора passat b5.5 AVF мотор!
Те са ти казали, прегледайте синхронизация. Но пък казваш, че тресе само студена..... след това се оправя? О-пръстените на PD-та сменяни ли са? Има голяма вероятност проблема да е в тях, ако синхронизацията е в норма, и дюзите също.
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Не го прави само студена,загася ли и да я запаля пак ,си го прави тоя проблем 10-20 секунди и се оправя.
А другото тресене което се появи скоро е само в диапазона 1700-2100 оборота и съм го усетил само на 4-5 предавка
А другото тресене което се появи скоро е само в диапазона 1700-2100 оборота и съм го усетил само на 4-5 предавка
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тресенето след палене, най-вероятно ще е от гумичките на дюзите, а второто от дюза/зи.
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Така, колата е вече за правене, но всички дигнаха ръце... има някаква странна работа с мотора,сега ще обясня на кратко,ако някой има предположения да казва,че вече нз кво да правя.
Та... когато дадем синхронизацията на вала на 0 градуса ,дюзите избягват и 4 те... забиват си директно на 2.99 и колата се спуква да тресе,като сложим вала на такива градуси ,от сорта на - 0.2 ,дюзите сработват перфектно, но впръсканото гориво на място е 2-3 мг и колата пак си тресе като побъркана ,като пусна всички консуматори в колата да дигне малко милиграмите и веднага стабилизира работата .
До сега са пробвани, 2 комплекта дюзи единия от който е с направен реглаж ,о пръстени и т/н.т. помпата в резервоара е гледана и кабелите на дюзите и май не се сещам в момента какво друго ,
Ще съм благодарен на всеки който може да вземе някакво отношение по темата,че искам да я оправя вече,и да не отварям мотора преди да съм чул повече гледни точки.
Благодаря предварително.
Та... когато дадем синхронизацията на вала на 0 градуса ,дюзите избягват и 4 те... забиват си директно на 2.99 и колата се спуква да тресе,като сложим вала на такива градуси ,от сорта на - 0.2 ,дюзите сработват перфектно, но впръсканото гориво на място е 2-3 мг и колата пак си тресе като побъркана ,като пусна всички консуматори в колата да дигне малко милиграмите и веднага стабилизира работата .
До сега са пробвани, 2 комплекта дюзи единия от който е с направен реглаж ,о пръстени и т/н.т. помпата в резервоара е гледана и кабелите на дюзите и май не се сещам в момента какво друго ,
Ще съм благодарен на всеки който може да вземе някакво отношение по темата,че искам да я оправя вече,и да не отварям мотора преди да съм чул повече гледни точки.
Благодаря предварително.
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
Износен разпределителен вал.Обикновено при първи цилиндър. Дано да съм лош пророк.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Пешо2004 написа:Износен разпределителен вал.Обикновено при първи цилиндър. Дано да съм лош пророк.
Би трябвало да са го забелязали - поне 10 пъти са сваляли капака на клапаните...Гърбиците на око си личат ако са износени - профилът им една спрямо друга е доста различен ако има износване.
Но наистина това може да е причината - много тресящи, прекъсващи мотори в последсвтвие са били за нов вал. При мен нямаше никакви симптоми освен едвам доловимо претрисане на празен ход и то много рядко. После на магистралата усетих липсата на мощност и отбих...Вала беше износен на 1 цилиндър и беше отсякъл единия повдигач с кривата си гърбица

Ако не сте го проверявали специално - сваляйте капака на клапаните и гледайте вала...
-
- Автомобил: pasat b5.5
- Двигател:
Колеги с пасат б 5.5 съм 1.9 101кс, пд и при шофиране на темпомат със 100км в час, при изкачване на наклон започва да тресе както и на 2 ра предавка на обороти, а при подаване на газта се оправя. Може ли да ме упътите къде да търся проблема, с нов съединител съм пд. са в норма.
Върни се в “Дизелови агрегати”