Каква е консумацията на това Пасатче?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Каква е консумацията на това Пасатче?

Мнениеот dlug » Вто 19 юли 2011 11:45

Тук темата, както в повечето случай ще се разводни и ще почнат да се мерят пишки (респективно газ-дизел). Аз карах на газ 10 години и след това избрах дизела точно поради причината че не искам да слагам допълнителна горивна система на автомобилът. Да, разхода на дизела в пари е повече...и??? Какво от това? Както каза фейкот-всеки си решава сам за себе си.
Сега мнението ми за конкретният пасат, за който пита колегата-и аз мисля че е излишно-прекалено голям разход и прекалено скъпа поддръжка без да дава кой знае колко повече удоволствие при карането. Мощността си е мощност, но според мен има и други критерии с които да се съобразяваш при покупка на автомобил. Не бих го взел (лично мнение, назадължаващо с нищо и никого)

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Вто 19 юли 2011 12:49

Как ще е спънат кон бе ? варви като на бензин. Ако става върпос за тва кой има пари да плаща скъпа нафта да си плащааааааааа. Като мога да пестя от нещо ще пестя . ;) а пак който има излишни пари да си харчи :D :D :D 8)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 19 юли 2011 13:29

:офф А бе тук никой ли няма? Отговори се изчерпателно на човека и последваха безброй глупости. Очаквам следващият пост да е със снимки и дължина в сантиметри! Слагайте катанеца и това е! :lock:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 13:34

Извънградско под 10 ще го свалиш ли на газ ? Да приемем,че ти дава разход 10 по 1.24лв газта е 12.4 лв.Аз ако си поставя за цел нисък разход (защото ти за да го докараш на 10,ще ти е целенасочено) ще успея да го сваля на 4-4.5,и като приемем че нафтата сега е 2.5 лв,излиза 10-10.5 лв.Да не говорим за отражението което дава газта върху двигателя.Ами ако нафтата е крадена ?

С две думи този пасат,почти никой не би го купил,освен ако не му е фикс идея точно той.Има едни периоди през които минава един автомобил.При чисто нов,дизеловите и по-мощни бензинови са по-скъпи.После бензиновите падат рязко в цената (10 годишни,а дизела държи) особено за мощните (G60,ABF,V6) и после в един момент пак им се покачват цените.Докато 20 годишен дизел няма да се търси толкова.Лошото е,че няма 20 годишно ТДИ (да речем Б5) за да се види изменението в цената.

Преди няколко години,се търсиха най-много голф 3 с ABS двигател,вр6ака си държеше цена,но аз си спомням 2 абф-а бяха с по 500-1000 лв. по-евтини от абс-а да речем.А сега,АБС-а си държи пак 3-3500,а АБС можеш за 1800 да намериш читав.Предполагам,че и с тези ще стане така,сега е за без пари,след 3-4 години,когато се предполага частите да са още по-евтини,сигурно ще стои пак на тези пари,адругите ще са паднали под него

Последна промяна от feikot на Вто 19 юли 2011 13:40, променено общо 1 път.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 19 юли 2011 13:37

същия пасат но с 1.9ТДИ ще ти гори като пари еднакви като 2.8 с газов инжекцион,но ще караш един тракалник(не искам да обидя никой с дизел,но бензиновия мотор е много по спокоен и тих като работа,а и отделно звука му е по хубав като го понастъпиш).Обслужването като пари е почти еднакво,за ремъци,филтри и масла,ходова част също,съединителя и при дизела и бензина(за 2.8 )са демпферни,така,че и там си при почти еднакви пари.

За противниците на газта не ми се говори :D .Само едно ще кажа,предпочитам бензин с газова пред дизел.А и защо да карам на бензин като мога да карам с едно ГИ с еднаква динамика и на половин цена от бензин,единствения минус е бутилката в багажника.

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Вто 19 юли 2011 13:52

feikot ti ne razbirash li 4e gradsko da pravq 10-12 izvyngradsko pravq 7-8 ... predi6niq mi pasat b3 2.0 ABS go karahme na gaz po4ti 10 godini, ni6to mu nqma i vse o6te se kara ... kolata nito gubi mo6t nito diga razhoda ... nito skapva motora ... syglasen sym 4e dizela e po-mo6ten i 4e darji powe4e cena ... no seki si podkrepq tezata, az iskam gaz ti isak6 dizel ... abe zdrave da e! A pyk kakto kazvva stanev ... 1.9 TDI gori kolkoto 3.2 FSI AUDI v pari ;) . Kato sprem na benzinostanciq na pyt kym moreto ti slaga6 80-100 lv az slagam 40-50 lv , pak karam 150-160 i tezi pari deto mi ostavam ot razlikata m/u gaz i dizel 6e sedna i 6e gi izqm a ne da gi davam na Valio Zlatev ;)
P.S. Ne mojesh da go svalish pod 5 razhoda kakvoto i da pravish ... a pyk 6e kara6 s 80 , a az ako karam s 80 kakvo 6e stane ? :D :D :D

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 19 юли 2011 14:06

:) Въобще не съм тръгнал да те убеждавам да си зарежеш газта и да си купиш дизел.Дискутираме,като от дази дискусия,автора може да си отговори на въпроси,които не е прикачил към основния въпрос.Излишна е полемиката,моята кола гори по-малко,моята е по-тиха,моята е по-мощна.Имам и Лагуна 2.0 115 коня,под 10 газ не мога да я сваля за това изразявам такова мнение.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 19 юли 2011 14:28

feikot написа::) Въобще не съм тръгнал да те убеждавам да си зарежеш газта и да си купиш дизел.Дискутираме,като от дази дискусия,автора може да си отговори на въпроси,които не е прикачил към основния въпрос.Излишна е полемиката,моята кола гори по-малко,моята е по-тиха,моята е по-мощна.Имам и Лагуна 2.0 115 коня,под 10 газ не мога да я сваля за това изразявам такова мнение.

+1.
Моето Ауди 80 Б4 2.0 115 кс под 10 гаС съм го свалял май само веднъж - за 3 години.
Това извънградско - в града 15/100 ги няма за нищо. :D
Може би аз не знам как се кара икономично - но цифрите са си цифри - няма смисъл да се лъже колко ти е нисък разхода - а огромна част от българските шофЕри го правят - не мога да си обясня защо. Може би за да накарат другите да им завиждат. :lol:
Карам си нормално, без да настъпвам много, но и без да поддържам 100 км/ч по магистралата, за да сваля 1-2 литра - или да не си пусна климатика - по същата причина. :D

Колегата дето е за ГИ - наясно ли си колко струва обслужването на 2.8 - щото аз имам познат с Ауди А4 с такъв мотор и знам - доста повече е от на 1.9 ТДи във всичките му разновидности. Всички части за този мотор са безбожно скъпи - като се почне от ремъци и се стигне до дискове и накладки. Просто е рядък двигател, купувн като нов от хора с пари.
Освен всичко друго - ГИ за 6 цилиндъра е майка си и баща си, дори и добре да ти го монтират - отива си багажника, а и винаги ще има хълцане, сецане, ще трябват донастройки, мапване...според мен дизелче е доста по-добър вариант - лично мнение. :beer

Предполагам, че 2.8 ще върви добре - но едва ли накой, който има 4000 лева за кола, я купува само за да и се кефи - без да го е гржа за разходите, които при 2.8 са си доста големи.

Последна промяна от connor cane на Вто 19 юли 2011 14:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 14:31

dido.sofiq написа:Сладури сладуриии ... аре да сравним пасат 2.0 ФСИ на газ и пасат 2 ТДИ - 10газ градско - 12,5 лв , 8 дизел градско -8х 2,55лв - 20лв ;) нека аз да съм балък, че карам на газ :D :D вече му направих 30 000км без проблем за 1 годинаи половина ;).

Имаш ли такъв Пассат или? Щото сигурно само газовата му струва... 10 на газ в София на кола тежаща тон и половина ми звучи малко в сферата на доброто пожелание и оптимистиката mhihi

Последна промяна от stefan4o на Вто 19 юли 2011 14:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 19 юли 2011 14:35

connor cane написа:Всички части за този мотор са безбожно скъпи - като се почне от ремъци и се стогне до дискове и накладки. Просто е рядък двигател, купувна като нов от хора с пари.

Затова именно цената в обявата на този Пасат е символична. Секирата идва после... mhihi

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 19 юли 2011 14:40

Ljubon написа:
connor cane написа:Всички части за този мотор са безбожно скъпи - като се почне от ремъци и се стогне до дискове и накладки. Просто е рядък двигател, купувна като нов от хора с пари.

Затова именно цената в обявата на този Пасат е символична. Секирата идва после... mhihi

Ами за първоначално обслувжане - масла и филтри + дискове и накладки - мисля, около 1800 лева даде пича с Ауди-то - то е едно поколение с този пассссат - тъй че предполагам е сходно.
Освен това всичко е с поръчка - тъй като за такива редки мотори повечето магазини и складове не поддържат наличности.

В допълнение към това - гражданската и данъка ще са доста приятни цифри също така.

Разход - на доста спокойно каране извън града - 10/100, градско - 15-17++ бензин. Ако сложиш ГИ - смятай с 1.5.-2 литра на 100 над този разход.
Като му гледам шофьорската седалка на този пассатко - на 138 000 е бил преди няколко години - сега почти със сигурност е на доста повече. :D

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Вто 19 юли 2011 14:49

Stefan4o ... що се отнася до колата - пасат Б6 6скоростен 2006 ... не ви говоря за някъв праисторически дрегел... дето тежи много за размерите си и много гори ... ако вашите горят повече - съжалявам ... аз говоря за най-ново поколение автомобил ;) за стотен път казвам 10-12 градско извънградско - 7-8

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 19 юли 2011 14:52

Ljubon написа:

говорете в цифри,защото по мое сравнение разликата е символична.Сега не ми се рови да ви изкарам ценоразпис на частите за обслужване на двигателя.Вярно,че не е като на голф2,но сравнение с ТДИ на пасат 5 си е идеално.
ГИ не е толкова скъпо(за справка-БИГАЗ е 1650лв,ФОБУС-а е 1150лв,има избор),да не кажа,че с точните познати цените са с по 100-150лв надолу.
Според цената е такава,защото са малко клиентите за този мотор и е трудно продаваем,повечето се плашат от данъци,граждански(което не е малък разход),разхода на гориво е най-малкия проблем(не е толкова висок-средно 10-12л,зависи от водача).Това не е кола за всеки,повечето гледат дизелите и затова разликата в цените на бензинов и дизелов пасат еднакво състояние и година на производство стига до 2000лв.
Търсенето определя цената.Като при голф 4,бензинов 1.6 можеш да купиш и под 5000лв,дизелов на същите години и екстри трудно под 7000лв.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 юли 2011 14:55

Първо беше 10 газ, сега стана 10-12. Ако ти кажа още 2-3 изречения сигурно ще стане 10-14 :Mr Green Fun Законите на физиката си важат независимо дали колата е 1998 или 2006, КПД-то на тоя мотор няма да е някакво върховно голямо, а само с няколко процента отгоре на конвенционалните бензинови. Сега остава да кажеш и че го караш, когато няма задръствания със скорост 80км/ч на пета и тогава със сигурност всички ще сме съгласни с разхода ти mhihi

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 19 юли 2011 15:10

stefan4o написа:Първо беше 10 газ, сега стана 10-12. Ако ти кажа още 2-3 изречения сигурно ще стане 10-14 :Mr Green Fun Законите на физиката си важат независимо дали колата е 1998 или 2006, КПД-то на тоя мотор няма да е някакво върховно голямо, а само с няколко процента отгоре на конвенционалните бензинови. Сега остава да кажеш и че го караш, когато няма задръствания със скорост 80км/ч на пета и тогава със сигурност всички ще сме съгласни с разхода ти mhihi

това ако е за мен,никъде не съм писал,че харчи 10газ :wink: Проста сметка на газ(примерно)11-13 слагам 13 по 1.25лв е равно на 16.25лв на 100км,при нафта средно 6.5л на сто при цена 2.52(ако не се лъжа,не карам дизел) е равно на 16.38лв-нещо повече да кажеш.

Върни се в “Passat”