Здравейте,
жилото на вратата на шофьорската врата на Голф 4 се е усукало и откачило и при опита ми да отворя металния капак на вратата зад който се намира стъклото с механизма се натъкнах на 4 нита които го държат. Системата е електрическа. Има два отвора на самия капак, но с нищо не ми помагат да видя как точно се намотава жилото.
Някой може ли да помогне, как да сваля капака или дали има някаква тънкост в тоя случай с разкаченото жило.
Благодаря предварително.
ГОЛФ 4 - жилоо на стъклото на шофьорската врата
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГОЛФ 4 - жилоо на стъклото на шофьорската врата
Дам, на по новите голфчета е с болтове, а наще са с нитове и незнам какво се прави, сиг се разапробива и после с болчета нещо се лови незнам и аз. 

Разпробихме ги нитовете, оказа се, че едното жило е намачкано и най-малкото ще трябва ново ако го има като част .. иначе цялата механика сигурно. Подробности скоро.
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши после как си захванал ламарината. Мерси 

След като се убедих, че сам няма как да го направя бързо и лесно, намерих http://www.без_спам_моля/ . В София се намира до булевард Цар Борис Трети в Княжево. Смениха жилото с такова дето правят на място, имат си работилница за всякакви жила. В сайта който се интересува може да разгледа подробно.
Дадоха 2 години гаранция и взеха 85 лева. По моргите май се намира механизъм с жила, но за тая пипкава механика не ми се рискуваше, а и едва ли щеше да ми излезе много по-евтино.
Вместо нитове са сложили като че ли винтове с главите към външната страна на вратата и гайки от към купето, предполагам лесно да се сваля вече, че иначе е тегло.
Дадоха 2 години гаранция и взеха 85 лева. По моргите май се намира механизъм с жила, но за тая пипкава механика не ми се рискуваше, а и едва ли щеше да ми излезе много по-евтино.
Вместо нитове са сложили като че ли винтове с главите към външната страна на вратата и гайки от към купето, предполагам лесно да се сваля вече, че иначе е тегло.
явно сайта няма как да го пусна на работилницата като линк, поради правилата на форума, та ако някой го интересува може на лично съобщение.
- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
NPIPN написа:явно сайта няма как да го пусна на работилницата като линк, поради правилата на форума, та ако някой го интересува може на лично съобщение.
Сещам се, говориш за Микрон

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И аз като разглобявах вратата скоро и аз видях че има такива нитове, но да ти кажа те нямат никаква функция... поне при мен развих тези болчета и започнах леко да я отварям, защото по тая ламарина отстрани има някакъв вид силиконови уплатнения. Махаш тая ламарина и се показва сърцето на вратата
а за това жило как се е скъсало не знам по-принцип го дават доживот.

- Vinchenzo
- Автомобил:
- Двигател:
Не е ли занитена сивата ламарина за вратата с тези нитове ? 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
При мен поне не са отвий болтовете и полека започвай да отлепяш силиконовите уплатнения и ще разбереш дали тея нитове са сложени затова ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”