голф 3 1Z въпрос за имобилайзер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1Z въпрос за имобилайзер

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Сря 20 юли 2011 20:32

Здр. колеги. Много ми е интересно как точно работи имобилайзера и като се повреди клак да се премахне.Става въпрос за голф 3 1Z.
Преди 2 години ми се прецака имото,колата пали за 1 сек и гасне веднага .Така може да прави и 50 пъти.после 1 месец нищо и няма и после пак :banghead:

Намерих маистора за тия работи.Човека дойде заВРЯ се под курмилото рови нещо и извади една кутия.После вика сега ще сложа отремонтираната тя е същата като твоята ама съм я оправил ,а твоята като я оправя ще е за следващата кола.
Вече 2 години няма и спомен от проблема както ми обеща майстора,но все пак ми е интересно какво направи той.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за имобилайзер

Мнениеот Stivi » Чет 21 юли 2011 9:28

Най-грубо казано е направил така че електрониката дето е в кутията вече да не се интересува дали колата се пали с оригиналния ключ каквато и е функцията а и с отверка да завъртиш пак да палне :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 21 юли 2011 9:38

Stivi написа:Най-грубо казано е направил така че електрониката дето е в кутията вече да не се интересува дали колата се пали с оригиналния ключ каквато и е функцията а и с отверка да завъртиш пак да палне :)

Ако е направил това, то думата "отремонтирал" трябва да бъде с кавички. mhihi

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 23 юли 2011 7:45

Ljubon написа:
Stivi написа:Най-грубо казано е направил така че електрониката дето е в кутията вече да не се интересува дали колата се пали с оригиналния ключ каквато и е функцията а и с отверка да завъртиш пак да палне :)

Ако е направил това, то думата "отремонтирал" трябва да бъде с кавички. mhihi

Да точно това направи човека ,а и аз точно това исках да стане.
Момчето ми предложи да ми смени имото с нов ,но каза ,че не дава гаранция колко ще изкара и в крайна сметка аз сам си реших да бъде така.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Съб 23 юли 2011 7:47

На теория е ясно какво е станало,интересува ме на практика какво е.Каква е тая част?

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Съб 23 юли 2011 20:57

Най-общо казано в ремонтираната кутия е сменен "пълнежа" на чипа, предполагам 24c02 или някоя HC05 на моторола.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Пон 25 юли 2011 17:15

avanto написа:Най-общо казано в ремонтираната кутия е сменен "пълнежа" на чипа, предполагам 24c02 или някоя HC05 на моторола.

Значи не е толкова просто та всеки да си го направи. :(

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 26 юли 2011 10:41

Не е. Препрограмира се една памет. Ама интересно защо на по-старите е там. На по-новите е един чип в ECU-то (Passat B5, Golf 4).

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 26 юли 2011 10:53

brum написа:Не е. Препрограмира се една памет. Ама интересно защо на по-старите е там. На по-новите е един чип в ECU-то (Passat B5, Golf 4).

И на старите пак е в ЕКУ-то. Само, че имото е в кутия, а не в таблото. В същата кутия слага емулатор и така.

Въпроса е дали е от добрите емулатори, т.е. на колата, дали може да се прави диагностика.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 26 юли 2011 11:15

Аха, сванах идеята :) .

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 26 юли 2011 20:13

Andonov написа:
brum написа:Не е. Препрограмира се една памет. Ама интересно защо на по-старите е там. На по-новите е един чип в ECU-то (Passat B5, Golf 4).

И на старите пак е в ЕКУ-то. Само, че имото е в кутия, а не в таблото. В същата кутия слага емулатор и така.

Въпроса е дали е от добрите емулатори, т.е. на колата, дали може да се прави диагностика.

Значи майстора явно не беше случаен защото освен,че ми предложи да ми смени имото ми даде две опции за премахване по-евтина и по скъпа съответно ми обясни ,че ако го направи по евтиния начин ще изгубя диагностика.
И така аз си избрах по скъпия.От тогава изминаха 2 години и съм правил 2 пъти диагностика без проблеми.

Общо взето идеята ми е понеже съм навит на пасат 1Z и ако стане пак така защото това маи е често срещан проблем да мога сам да си го оправя.

angel_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel_sk » Сря 13 фев 2013 14:44

samo ra4na na zavoite написа:Здр. колеги. Много ми е интересно как точно работи имобилайзера и като се повреди клак да се премахне.Става въпрос за голф 3 1Z.
Преди 2 години ми се прецака имото,колата пали за 1 сек и гасне веднага .Така може да прави и 50 пъти.после 1 месец нищо и няма и после пак :banghead:

Намерих маистора за тия работи.Човека дойде заВРЯ се под курмилото рови нещо и извади една кутия.После вика сега ще сложа отремонтираната тя е същата като твоята ама съм я оправил ,а твоята като я оправя ще е за следващата кола.
Вече 2 години няма и спомен от проблема както ми обеща майстора,но все пак ми е интересно какво направи той.

Здравейте, не го е отремонтирал, въпроса е каква цена си платил и ще ти обясня какво е направил.Мога да ти изпратя имобилайзерна кутия с която да запалиш всеки проблемен Голф 3 особенно с имо 1.

angel_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel_sk » Сря 13 фев 2013 14:48

Andonov написа:

Здравейте, за въпросния Голф 3 с имобилайзерна система 1 най-вероятно, няма нужда от емулатор, това са си пари и си прав, че не знаеш колко ще "живее" емулатора.Мога да ти изпратя имобилайзер ,който ще запали всаки Голф с имо 1. и то на цената на емулатора. www.ключар-кърджали.com

angel_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel_sk » Сря 13 фев 2013 14:51

samo ra4na na zavoite написа:
avanto написа:Най-общо казано в ремонтираната кутия е сменен "пълнежа" на чипа, предполагам 24c02 или някоя HC05 на моторола.

Значи не е толкова просто та всеки да си го направи. :([/quo

Правилно, всички можем да пишем, но не всички пишем правилно, ако разбирате какво скам да кажа.Това не е работа за всеки. www.ключар-кърджали.com

Върни се в “Дизелови агрегати”