Почукване при спиране Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Почукване при спиране Голф 2

Мнениеот vankatagb » Сря 20 юли 2011 11:01

Здравейте колеги,от около седмица ми направи впечатление, че при натискане на спирачката се чува едно почукване/единично/,това става само при спиране при първото натискане,ако пусна и веднага пак натисна педала не се чува,а като го пусна и изчакам малко и пак го натисна се чува.Обикновенно го чувам при по ниска скорост като подам ухо през прозореца :D но предполагам че и при висока скорост пак го има, а звука е като допир метал в метал.
Не съм много на “ТИ“ с по сериозни поправки,но ще съм благодарен ако някой е имал подобен проблем да сподели решението,а вкраен случай ще го водя на “доктор“.

П.С. Към колегите от Бургас - споделете добър автомонтьор в града,който да си разбира от работата а най вече от любимата марка!

Потребителски аватар
motukata
Автомобил: mk2-mk4
Двигател: ABF-ASV

Re: Почукване при спиране Голф 2

Мнениеот motukata » Чет 21 юли 2011 13:37

колега,аз имах такъв проблем.дано да се окаже и твоя такъв,става на въпрос за накладките.като си купиш комплект накладки имаш в него 2бр. пластини(успокоители на накладките).продават се отделно,смени ги и кажи резултата.успех

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Почукване при спиране Голф 2

Мнениеот Ljubon » Чет 21 юли 2011 14:01

motukata написа:като си купиш комплект накладки имаш в него 2бр. пластини(успокоители на накладките).продават се отделно,смени ги и кажи резултата.успех

:да:
Тези пружинени пластини държат накладките да не хлопат. При покупка на накладки, трябва да се провери за наличието им, защото някои по-биташки марки си ги спестяват и трябва или да се ползват старите или да се плаща допълнително за тях. И мисля, че са 4бр., а не 2бр. :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”