Предлагат да се затваря Околовръстното заради мотогонки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Предлагат да се затваря Околовръстното заради мотогонки

Мнениеот Luciano » Чет 21 юли 2011 17:08

Силно се надявам, че ако гонките станат легални, инцидентите ще станат в пъти по-малко...

DarikNews написа:За решаване на проблема с мотогонките, КАТ предлага да се определи ден от седмицата, в който да се затваря южната дъга на Околовръстното шосе за провеждането на мотосъстезания, като в по-далечна перспектива се потърси район за изграждане на писта за мотосъстезания.

Тези идеи били обсъдени на среща с лидерите на мотоклубовете, съобщи БТА, като цитира Борислав Василев от столичния КАТ. Ако идеята на КАТ бъде възприета, спирането на движението ще е само в периода от 21 часа до 1 часа през нощта в конкретния ден, уточни Василев.

Участъкът, който КАТ предлага да се използва, е между кв."Бъкстон" и разклона за бул.
"България".

Лидерите на мотоклубовете приели предложението на КАТ и се съгласили да се работи в тази посока. Ако се стигне до осъществяване на идеята, се обмисля възможността по време на надпреварата да има осигурени и медицински екипи, посочи Василев.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Re: Предлагат да се затваря Околовръстното заради мотогонки

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 21 юли 2011 17:16

Еми крайно време е ,колко народ се изтрепа. Айде дано нещо постигнат :012:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 21 юли 2011 17:17

Може ама да не затварят булевардите :wink: Да им осигурят писта извън София.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 21 юли 2011 17:37

Силно се надявам това да не е истина.
Не разбирам за какво сме им длъжни на мотористите, че да им се организира каквото и да било.
Вместо да ги ловят и да ги глобяват, писта ще им правят. Самоубийци

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 21 юли 2011 17:49

Мислиш много егоистично...

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Чет 21 юли 2011 18:17

Кое е егоистично? Нека затворят събота и неделя околовръсното за гонки с трактори !!! Мене какво ме интересува че мотористите искат да се състезават и аз искам, ама искам и да се прибера по-бързо в къщи :) Да направят някъде писта там да се състезават !

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 21 юли 2011 18:19

Ми не е егоистично, аз ако се засиля с 200 по цариградско, не ме очаква нищо добро. Те като се засилват, никой нищо. Като се врат между колите не реват, като не им направиш път реват, нищо че не спазват никакви ограничения. Като се изчелострят някъде пак другите са виновни. Пазете мотористите видиш ли. Как да го пазя като не го виждам.
Сега дайте да им затворим и околовръстното, нормалните хора да обикалят уличките докато самоубийците си мерят пишките.
Твърдо против

Ако искат писта, събират се купуват 10000 декара в ихтиман, строят, карат.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Чет 21 юли 2011 18:37

Има писта в Доброславци,която пустее и могат там да си се гонят :012: колкото искат без да застрашават другите.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 21 юли 2011 21:50

Тва е смешно. Да затворят само една малка част от околовръса за да начешат крастата на некой. Тя таа краста с "четка за обувки" чеша ли се?! Аз предлагам цяла София да затворят за коли. Да стане като Монте Карло за Ф1, само че тука ще е за мотори. Или по- добре, за да е легално всичко и да е вечно в същото време, син буркан на всеки мотор, и без него да не могат да минават технически преглед. И по време на движение да е постоянно включен. Така няма да имат проблеми. Малоумна работа...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 21 юли 2011 22:04

И нека плюенето по мотористите започне сега mhihi

Нема да одим да се гоним-ма нищо не ми пречи да си карат,щом е обезопасено за другите :да:

Естествено на бас,че нема да липсует хейтърчета-първия такъв точи старовремската бегачка да е беглец 300 коня и бега по улиците,ма за организирани мероприятия веднага хейтва...

Сега разбрахте ли защо сме на тоя хал у нащо държава :kissy: Всеки е най прав и нема друго мнение mhihi другите видове дгд-ашколсун машала на тва "общество"

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 21 юли 2011 22:11

ВъпросТ(няколко всъщност :roll: ):
1.Тва кой ще го финансира?Щото требе да се отцепва трасето и да се обезопасява и срещу пешеходци,и за мотористите с гуми да речем някакви...
2.Някой като се прИбие(а това няма как да не стане) кво пишем в протокола за ПТП-несъобразена скорост или какво?Каква застраховка ще трябва да има т.нар. "състезател"-гражданска отговорност ли? :screwy
3.На живущите наоколо, включително президента на Републиката mhihi тапи за уши ли ще им раздават...между 22 и 1 часа на определения ден,тоест нощ?
4.....Абе тва е журналистически кьорфишек в стил Алекси Кесяков ми се струва mhihi

Жокер-на "Нюрбургринг" в определени дни срещу определена такса можеш да влезеш и да си караш колкото и каквото ти душа иска,ест.няма ограничение на скоростта,както го няма и на аутобана...ноооо...важат правилата за движение на пътя и ако сгафиш идва КАТ и ти реже тиквата :roll:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 21 юли 2011 22:56

Matematiks написа:И нека плюенето по мотористите започне сега mhihi

Нема да одим да се гоним-ма нищо не ми пречи да си карат,щом е обезопасено за другите :да:

Естествено на бас,че нема да липсует хейтърчета-първия такъв точи старовремската бегачка да е беглец 300 коня и бега по улиците,ма за организирани мероприятия веднага хейтва...

Сега разбрахте ли защо сме на тоя хал у нащо държава :kissy: Всеки е най прав и нема друго мнение mhihi другите видове дгд-ашколсун машала на тва "общество"

Приятелю ще си хейтърствам колкото поискам, а и ще си точа каквото искам. Имам право да имам мнение по въпрос който засяга моите пари и време. Не искам да ги давам на стадо самоубийци.
Моля да ми кажеш какво се случва в Норвегия ако превишиш скоростта с мотор на обществен път, и как се вади книжка за такъв

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 21 юли 2011 23:09

800 ойро :mrgreen: ако искаш-но нали затова ще правят писта де :drunk

И аз предпочитам да не ги давам на ромляни,ама никой не ме пита :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 21 юли 2011 23:23

Аз досега не съм бил изпреварван от моторист който да не е с поне 50км над разрешената скорост за мястото където става изпреварването така че ще си хейтърствам колкото си искам....тия за някакви извънземни ли се мислят или кво та законите да не важат за тях а сега даже и булевард да им затворят че да се изживяват като бързи и яростни на 2 колела ай ше ги в шиб...те :beat_butt2

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Чет 21 юли 2011 23:25

Първо околовръстното, после магистралата... :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”