Bora/Golf МК4 - Въпрос за сгъваемите ключове
Re: Въпрос за сгъваемите ключове на Bora/Golf4
Пробвах това, което написа, дадох на контакт и лампичката просто спря да мига и до там, махам от контакт и пак почва да свети 

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз ще се възползвам от теста и ще следя с интерес тази тема, защото положението с същото като при колегата по "БОРА" 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
pedalchobaba написа:Аз пък мисля, че при теста, за който съм писал по-горе, алармата игнорира неработещата врата, но минава в режим охрана и реагира на другите датчици.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Само да кажа ,че фабричната аларма пищи с клаксона на автомобила и има обемни датчици на плафоните и е много рядка(макар че аз имам
).
Имал съм и Г4 с диод на палеца за отключване и централно ,но нямаше аларма.

Имал съм и Г4 с диод на палеца за отключване и централно ,но нямаше аларма.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
По-масовите са без обемните датчици в задните плафони. Реагират на отваряне и даване на контакт, което е достатъчно за пред застрахователите.
Тази, за която говориш е рядкост и я има само на моделите с бутон на шофьорската колонка.
Тази, за която говориш е рядкост и я има само на моделите с бутон на шофьорската колонка.
Да питам и аз.Моята Бора като я заключа с дистанционното не мигат мигачите а мигат само при отключване.Като отворя вратата лампата светва значи микро ключето работи.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Това с мигачите и контролно мяукане на клаксона при включване или изключване на алармата се пуска или спира с VAG COM, като са възможни всякакви комбинации.
На стотина заключвания когато си реши мигат мигачите и клаксона тутне един път и после край.Значи има проблем ама къде е.
току що я видях темата и слезнах по боксерки до гаража, за да видя дали ми работи комфорт модула с ключа в ключалката, много готина гъзарийка!
Кажете моля ви се някой, който разбира и има vag com, искам да ми го направи да се отварят и затварят и от копчетата прозорците! Относно алармата, аз пробвах като оставих пасажерската врата отворена и пуснах алармата и тя се разпищя. 

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
При мен се получава следното. Ако предна лява е отворено, колата не може да се заключи вообще. При всяка друга отворена врата, колата се заключва и едва след като затворя врата клаксона писва веднъж - алаармата. При отключване мигачи + двоен клаксон.
Аларма имам и това с предния капак е проверено и работи.
Това че мога да свалям/вдигам стъклата с ключа през ключалката на багажника (модела е Г4-2001-Variant), означава ли че имам комфорт модул?
А ако имам такъв, означава ли че мога да обуча дистанционното да вдига/сваля стъклата?
Нещо друго ми направи впечатление - освен на багажника имам ключалка само на предна лява врата, но пък ключа ми не отключва. Като че ли патрона е скапан или сменян. След като багажника работи, по вероятно е ключа да е оригинален. Но пък е един, което е подозрително.
Наскоро предна дясна започна да ми прави проблем плафона - свети в полуотворено положение на врата, а при цяло отворено изгася. Загледах и заслушах микретите които цъкан при отваряне, и ме струва че са повече от колкото са необходимо на врата просто за да свеи плафон и отчитане че има отворена врата. Подозирам че и там е имало патрон, свързан с централно но в момента го няма и са сложили само капачка на дръжката.
При мен се получава следното. Ако предна лява е отворено, колата не може да се заключи вообще. При всяка друга отворена врата, колата се заключва и едва след като затворя врата клаксона писва веднъж - алаармата. При отключване мигачи + двоен клаксон.
Аларма имам и това с предния капак е проверено и работи.
Това че мога да свалям/вдигам стъклата с ключа през ключалката на багажника (модела е Г4-2001-Variant), означава ли че имам комфорт модул?
А ако имам такъв, означава ли че мога да обуча дистанционното да вдига/сваля стъклата?
Нещо друго ми направи впечатление - освен на багажника имам ключалка само на предна лява врата, но пък ключа ми не отключва. Като че ли патрона е скапан или сменян. След като багажника работи, по вероятно е ключа да е оригинален. Но пък е един, което е подозрително.
Наскоро предна дясна започна да ми прави проблем плафона - свети в полуотворено положение на врата, а при цяло отворено изгася. Загледах и заслушах микретите които цъкан при отваряне, и ме струва че са повече от колкото са необходимо на врата просто за да свеи плафон и отчитане че има отворена врата. Подозирам че и там е имало патрон, свързан с централно но в момента го няма и са сложили само капачка на дръжката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът с ключалката е решен. Владо и неговия колега са хората.
По едно време като чух шлайфа, си казах това не е на добре, но финала беше добър.
Адмирации!!
По едно време като чух шлайфа, си казах това не е на добре, но финала беше добър.
Адмирации!!
Здравейте колеги
Днес си взех Бора 1.9тди 2002 година 101 коня
Имам проблем със заключването, не знам дали можеда се заключва от ключа
Кажете някой свестен да ми свърши тази работа
Днес си взех Бора 1.9тди 2002 година 101 коня
Имам проблем със заключването, не знам дали можеда се заключва от ключа
Кажете някой свестен да ми свърши тази работа
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”