Колко газ Ви харчат колите:
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Да винаги около 90-100 е доста по-икономично от 120 и нагоре.110 е някъде най-балансирано от към разход и тътрене...,за извънградско разбира се,макар че и тази скорост е в нарушение,но е някак компромисна 
- X_PERT_166
- Автомобил:
- Двигател:
stanimirstarshi написа:Моят Пасат-1.8 90к.с РП мотор "скопен" и под 11.5 разход гас градско не пада,а го галя и не вдигам повече от 2000 оборота. Просто незнам какво да правя с тази "ламя"!![]()
![]()
колега и аз сам така споко
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б3 2000 АБС - 100 лв газ - София-Созопол-София приблизително 950км и в София ми остава малко да повъртя
Мисля ,че не е доволно , а е МНОГО ДОВОЛНО и то с много ръчка над 140 (на 5та с 3600-4200 оборота понеже километража е покойник )

- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
stanimirstarshi написа:
Моят Пасат-1.8 90к.с РП мотор "скопен" и под 11.5 разход гас градско не пада,а го галя и не вдигам повече от 2000 оборота. Просто незнам какво да правя с тази "ламя"!
Аз бих карал на бензин при това положение!пп Един колега ми обясняваше преди, че пасат б4 1.8 90кс му давал разход 7.5 на дълго
!???
Моят Пасат-1.8 90к.с РП мотор "скопен" и под 11.5 разход гас градско не пада,а го галя и не вдигам повече от 2000 оборота. Просто незнам какво да правя с тази "ламя"!
Аз бих карал на бензин при това положение!пп Един колега ми обясняваше преди, че пасат б4 1.8 90кс му давал разход 7.5 на дълго
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Моят 1.8ААМ дава даже 7 до Варна ама в града под 13 не пада лятото, а сега с големите джанти още 1-2литра нагоре.
-
stanimirstarshi
- Автомобил:
- Двигател:
X_PERT_166 написа:stanimirstarshi написа:Моят Пасат-1.8 90к.с РП мотор "скопен" и под 11.5 разход гас градско не пада,а го галя и не вдигам повече от 2000 оборота. Просто незнам какво да правя с тази "ламя"!![]()
![]()
колега и аз сам така споко- зимата михимум 15/100 - няма оправия
Значи колега да се примиря и да не го "базикам" като идиот всеки ден,а мен все ми се струва много висок разход.
А защо на брат ми пасата също 1.8 моно,само,че АВS мотора му гори под 10гас и то градско(не вярвам даме лъже)хем неговия испарител е настройван на усет, а аз ходих на гас анализатор,смених менбрани и сложихме някяква пласмасова тапа в трабата м/у филтъра и карбуратора и ефекта е същия!

-
stanimirstarshi
- Автомобил:
- Двигател:
Колкото до предложението на колегата по-горе и аз сам го мислил,но само още годинка да изхвърлим количката на детето и ще видим.А пък за каране на бензин направо тръпки ме побиват...... 

- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
моята я карам от скоро и само градско 12-13/100 при доста къси разстояния обаче
голф3 1.6 abu
голф3 1.6 abu
моята ми даде разход от 6/100 за 1,6 101 коня.но къде е уловката,ходих да я настройват защото ми е дърпала въздух,та след тази настройка не мога да вдигна 100 км,стигне 80 и почва да се мъчи,90-100 с голяяяям зор ама голям,другата седмица пак ще ходя не знам какво е пипал майстора ама ще имаме малко да си поговорим.друг е въпроса за кофти газ но няколко пъти зареждах и все така,е последния път беше по добре.
8233 написа:моята ми даде разход от 6/100 за 1,6 101 коня.но къде е уловката,ходих да я настройват защото ми е дърпала въздух,та след тази настройка не мога да вдигна 100 км,стигне 80 и почва да се мъчи,90-100 с голяяяям зор ама голям,другата седмица пак ще ходя не знам какво е пипал майстора ама ще имаме малко да си поговорим.друг е въпроса за кофти газ но няколко пъти зареждах и все така,е последния път беше по добре.
Да отидеш на газаджия в Сливен - фатална грешка. Жалко че трябваше да го научиш от личен опит.
Кой е тоя майстор и да не ти я скопи да почне да се мъчи с 60.
тя е гаранционна и я настройва собственика на магазина,той има програма за BRC,иначе ходя при Юри срещу терснаба,той ми я слага,но той вика този човек защото бил разбирал на BRC а и нали ги продава,абе ненормална работа,колата не върви и не върви,преди пък гореше 9 на сто извън градско че и 10.тази настройка е много тънка работа и си мисля че не вдява много този собственик от настройки.бях му казал че гори много но не каза че ще пипа вървенето.ама и аз защо ходя,нали и оправих смукателния колектор спря да дърпа въздух,вървеше добре.но пък беше настройвана преди да и оправя оборотите,пак нямаше как да не се ходи.понеделник пак ще се ходи няма начин те хората с колела ме изпреварват
.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом си с ГИ не би следвало да има такива моменти като невървене. Там нещата са далеч по-добре от АГУ. Ходи да ти я оправят, да се мъчи да вдига 100...
тя си вървеше ама нещо я пипнаха и никаква я няма,проблема е че не ми се ходи пак да си губя времето.а наистина се набира много мудно,като стигне 80 и мотора почва да бучи и не ускорява иска 4 за да иде към 90 и газ до ламарината.направо не ми се кара.минах 600 км така и се измъчих яко.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Еми, като не ти се ходи, как да се оправи? Бягай при майстора и му обясни как са нещата!
Абе, Ковалски да не е запас нещо? Липсва ми...

Абе, Ковалски да не е запас нещо? Липсва ми...

8233 написа:тя е гаранционна и я настройва собственика на магазина,той има програма за BRC,иначе ходя при Юри срещу терснаба,той ми я слага,но той вика този човек защото бил разбирал на BRC а и нали ги продава,абе ненормална работа,колата не върви и не върви,преди пък гореше 9 на сто извън градско че и 10.тази настройка е много тънка работа и си мисля че не вдява много този собственик от настройки.бях му казал че гори много но не каза че ще пипа вървенето.ама и аз защо ходя,нали и оправих смукателния колектор спря да дърпа въздух,вървеше добре.но пък беше настройвана преди да и оправя оборотите,пак нямаше как да не се ходи.понеделник пак ще се ходи няма начин те хората с колела ме изпреварват.
Ходи, че дано се научи поне на твоя автомобил. Аз преди години като да ми търси теч на газ, не можа да го намери ими каза "да ти губи 3литра газ на деноношие не е нищо обезпокоително".
Така че, дано поне се научи да ги настройва, ако не друго.
Върни се в “Автогазови уредби”