Избор на климатик (домашен)
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на климатик (домашен)
Толкова глупости наговорихте в тази тема, че се чудя дали направо да не я изтрия за да не се смее всеки, който малко от малко разбира от климатична техника.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:Абе толкова теми има чееееее.Всеки сезон нова тема ли ще правим.Изписано е толкова много.
Колега, както всичко, така и на климатиците се сменя качеството и мненията на хората за тях всеки сезон, да не кажа по-бързо. Така че, теми отпреди 3-4 години, където ми хвалят тогавашните мидеи и хитачи, не ми вършат работа просто защото не мога да си купя такива в момента.
Относно избора ми спрях се на Фуджи-то.
Но днес говорих с човек, който работи към сервиз за климатици и не беше очарован от избора ми.
Препоръча ми някакъв Панасоник, с компресор на Тошиба с 5г. гаранция на компресора и 2г. на елементите, към 600лв., не инверторен, не знам как се казват другите.
Като се обоснова, че хубавите инверторни започват от 1400лв. нагоре например линка, който пусна колегата на DAISEIKAI-я, но за толкова нямам лев.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Инверторна Тошиба в Технополис виж. Помня, че като вземахме нашия Хаер миналата година Тошибата беше 200 лева някъде отгоре... още ме е яд за нея. Относно това предложение - не е лошо, ама обикновен климатик. Смятам правиш разлика от автомобилен климатроник и климатик. Горе-долу такава е и при тези климатици. В единия случай имаш духалка дето духа хладно, а в другия такава, която поддържа по-добре зададената температура в стаята и пести ток като се включва на различни режими (съответно на мощност). Кое ще избереш вече ти си прецени, но аз бих взел инвертор за някой лев отгоре 

- TDI stavrev
- Автомобил: MKV
- Двигател: BKD
FreeSoul написа:mely написа:Абе толкова теми има чееееее.Всеки сезон нова тема ли ще правим.Изписано е толкова много.
Колега, както всичко, така и на климатиците се сменя качеството и мненията на хората за тях всеки сезон, да не кажа по-бързо. Така че, теми отпреди 3-4 години, където ми хвалят тогавашните мидеи и хитачи, не ми вършат работа просто защото не мога да си купя такива в момента.
Но днес говорих с човек, който работи към сервиз за климатици и не беше очарован от избора ми.
Препоръча ми някакъв Панасоник, с компресор на Тошиба с 5г. гаранция на компресора и 2г. на елементите, към 600лв., не инверторен, не знам как се казват другите.
Като се обоснова, че хубавите инверторни започват от 1400лв. нагоре например линка, който пусна колегата на DAISEIKAI-я, но за толкова нямам лев.
За този Панасоник незнам имаме 2-ва инверторни и са супер,и не са шумни също съм доволен и от Фуджи електрик не инверторен 2бр.единия миналата зима го взехме цяла зима не ги гасим и няма ядове.И най-важното че са икономични не като китайските марки.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
FreeSoul написа:mely написа:Абе толкова теми има чееееее.Всеки сезон нова тема ли ще правим.Изписано е толкова много.
Мойе и да се сменят но лидерите.....Ти си знаеш но знай -по добре качествен конвенционален отколкото някакъв - инверторен.
badov написа:а старите японските-National Panasonic.
и до ден днешен си ги има НО са на 100V /както и твоя-предполагам/Това си е панасоник но за тяхния пазар.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Вариант за японски инверторен втора злоупотреба, понеже и такъв има. Има ли смисъл въобще или са някакъв сбирщайн по корабите 

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:FreeSoul написа:mely написа:Абе толкова теми има чееееее.Всеки сезон нова тема ли ще правим.Изписано е толкова много.
Мойе и да се сменят но лидерите.....Ти си знаеш но знай -по добре качествен конвенционален отколкото някакъв - инверторен.badov написа:а старите японските-National Panasonic.
и до ден днешен си ги има НО са на 100V /както и твоя-предполагам/Това си е панасоник но за тяхния пазар.
И какво като е на 100 волта?Нали имам инвертор, който си върви с климатика

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Инвертора който е вътре променя честотата на напрежението а не големината 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
FreeSoul написа:Вариант за японски инверторен втора злоупотреба, понеже и такъв има. Има ли смисъл въобще или са някакъв сбирщайн по корабите
Абе те са си много хубави даже ама да случиш.Иначе параметрите са им много по добри от тези за европазара НО един калпав траф/заради 100-те волта/ и можеш да му кажеш сбогом.Това е лошото на тези 100волтовите.
а чети http://forum.setcombg.com/index.php/topic,38203.0.html
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Инвертора който е вътре променя честотата на напрежението а не големината
Значи променя честотата на 50 херца, ама напрежението си 100 волта така ли

Колегата над мен е пуснал линк с информация за японските климатици, влез и прочети.Моя съвет към колегата търсещ климатик е да вземе инверторен климатик за повече парички или да вземе втора употреба японски.Ще остане учуден от сметката за ток!
- fox_vt
Колега незнам ти какво си взел но виж прочети какво прави инвертора и не говори глупости.Не си мисли че тея инвертори дето ги продават да си пуснеш 220 волтовия телевизор в палатката е същия като тоя в климатика.В климатика инвертора при едно и също напрежение дали ще е 110 волта за америка и 220 волта за всички останали,променя честотата на тока.От номиналната 50 Hz за нас или 60Hz за америка той я променя от 10 Hz до 100Hz,което означава че мотора на климатика и компресора ще работят с минимални обороти на 10Hz при ниско натоварване,и на максимални обороти при 100Hz при максимално натоварване.
пп сега видях линка на колегата mely и трябва да ти кажа че щом не правиш разлика между траф и инвертор по добре не пиши
.Били му сложили японски климатик и разглобявал ли си го?Знаеш ли как работи?Или щот ти сложили една таинствена кутия отстрани на климата и вече големите майстори 
пп сега видях линка на колегата mely и трябва да ти кажа че щом не правиш разлика между траф и инвертор по добре не пиши

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Колега незнам ти какво си взел но виж прочети какво прави инвертора и не говори глупости.Не си мисли че тея инвертори дето ги продават да си пуснеш 220 волтовия телевизор в палатката е същия като тоя в климатика.В климатика инвертора при едно и също напрежение дали ще е 110 волта за америка и 220 волта за всички останали,променя честотата на тока.От номиналната 50 Hz за нас или 60Hz за америка той я променя от 10 Hz до 100Hz,което означава че мотора на климатика и компресора ще работят с минимални обороти на 10Hz при ниско натоварване,и на максимални обороти при 100Hz при максимално натоварване.
пп сега видях линка на колегата mely и трябва да ти кажа че щом не правиш разлика между траф и инвертор по добре не пиши.Били му сложили японски климатик и разглобявал ли си го?Знаеш ли как работи?Или щот ти сложили една таинствена кутия отстрани на климата и вече големите майстори
Незнам аз от какво до какво правя разлика, но ти май си чувал само за инвертори на климатици.За инвертор на ток не си ли чувал?Или викаш инвертора не е вид трансформатор?Тези неща за трафове, инвертори, конвертори и нз си кво още не съм ги чел в интернет, а съм ги учил.Всеки си дава мнение за климатиците, аз дадох моя съвет към колегата-или скъп чисто нов климатик, или втора ръка японски.Мисля, че най-много го интересува това колко ток ще му гълта.Спирам да споря

- fox_vt
Няма да спорим инвертори има най различни,щом това си учил значи знаеш.Може и моя да е грешката че ти говоря за инвертора управляващ компресора,както и да е да не се отклоняваме от темата.Но това да се купи много скъп климатик не всеки може да си го позволи,а разхода на ток между високия и средния клас е пренебрежимо малка разлика,като основно различията са откъм екстри-филтри,овлажнители,йонизатори,ниво на шум и т н.Затова според мен среден клас клима инвертор би задоволил колегата,освен ако не е бъкан с пари де.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
У дома имам Дайкин и нямам оплаквания. По офисите ни има Panasonic и Haier, които не знам заради качество, криво оразмеряване или кофти поддръжка лятото правят проблеми през 1 месец (Haier-ите даже май повечето време не работят). Според мен ако ще се ползва основно за охлаждане лятото няма особен смисъл да се хвърлят много пари - нещо среден клас (като качество) сигурно ще свърши работа, въпроса е да е се оразмери и да го монтират/поддържат адекватни хора.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”