Здравейте, интересувам се дали някой от Вас се е срещал със следния проблем - При голф 3, при запалване на колата късите светлини се включват сами ( това не е екстра, а се появи наскоро) без да реагират на позицията на ключа, както и по-неприятното, при вече загасен автомобил се включват и изтощават акумулатора до сутринта? Благодаря Ви предварително
Edit: Има монтиран отпреди Xenon на късите светлини, на който уж няма допълнително слагани релета. Наистина големия проблем е включването им след като колата е изгасена и заключена - Защо не остават да светят веднага, а след време ?

Проблем - Фаровете се включват сами - Голф 3
Проблем - Фаровете се включват сами - Голф 3
Последна промяна от mors1324 на Съб 23 юли 2011 15:17, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем - Фаровете се включват сами - Голф 3
Някой правил ли е някаква интервенция по инсталацията на фаровете?
То обикновено си личи.
Ако са слагани релета за да се подобрят фаровете - възможно е самото реле да е дало фира!
Имах случка с единия ми ксенон
Няма да повярваш, какво беше вътре в иначе толкова хубавата кутийка на релето!

Ако не - копчето на фаровете се е стопило и дава контакт без да си го включил!
Смяна!
То обикновено си личи.
Ако са слагани релета за да се подобрят фаровете - възможно е самото реле да е дало фира!
Имах случка с единия ми ксенон
Няма да повярваш, какво беше вътре в иначе толкова хубавата кутийка на релето!

Ако не - копчето на фаровете се е стопило и дава контакт без да си го включил!
Смяна!
- radotom
- Модератор
Аха! След ЕДИТ-а ми хрумват и други, допълнителни идеи
Обикновено релета има. Па дори и да не са баш 'релейни'
Поне тези ксенони, които съм срещал до сега винаги ги разделят по някакъв начин от бордовата инсталация.
Преди няколко часа монтирах на комшия един БИ-ксенон, на който нямаше релета, но имаше кутийка, която ги заместваше, предполагам, с транзисторни ключове.
Щом и при палене, и при заключване се задействат фаровете, предполагам, че става дума за пикове някакви в инсталацията (примерно - от машинката на централното), които сработват включващия елемент и ксенона запалва.
Раздели кабелите на ксеноните от цялата инсталация. Да не минават успоредно на други кабелни снопове. А най-добре ги овий с домакинско алуминиево фолио, стегни отгоре с оголен проводник и другия край на проводника вържи към корпус. Колкото по-близо до минуса на акумулатора - толкова по-добре

Обикновено релета има. Па дори и да не са баш 'релейни'

Поне тези ксенони, които съм срещал до сега винаги ги разделят по някакъв начин от бордовата инсталация.
Преди няколко часа монтирах на комшия един БИ-ксенон, на който нямаше релета, но имаше кутийка, която ги заместваше, предполагам, с транзисторни ключове.
Щом и при палене, и при заключване се задействат фаровете, предполагам, че става дума за пикове някакви в инсталацията (примерно - от машинката на централното), които сработват включващия елемент и ксенона запалва.
Раздели кабелите на ксеноните от цялата инсталация. Да не минават успоредно на други кабелни снопове. А най-добре ги овий с домакинско алуминиево фолио, стегни отгоре с оголен проводник и другия край на проводника вържи към корпус. Колкото по-близо до минуса на акумулатора - толкова по-добре

леле Радко ,ти го вкара в голям размисъл!и колко работа го чака?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-лесно е да се проведе една проба,като се извади копчето за фаровете(една капачка-духалка,едно пинче се натиска и се вади буксата),после лесно се включва.Най-странното е че оригиналната инсталация не позволява включване на 'късите" без ключ на контакт!Да не би всъщност да се палят "дългите"?-тогава имам едни съмнения около лостчето на волана 

- radotom
- Модератор
emo-gar написа:Най-странното е че оригиналната инсталация не позволява включване на 'късите" без ключ на контакт!
Да, де, ама инсталацията вече не е оригиналната

Ксенона се захранва директно от акумулатора, а оригиналната инсталация само служи за командване на баласта...
Относно работата - колко да е разбота?!
към двата фара да вървян не-повече от 3 кабелчета (нови)

Реже свинските опашки, с които са прикрепени, овива с фолио, тук-таме малко изолирбанд бандажиране, за да не се развива фолиото и готово! За 45мин занимавка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Човека казва-няма релета,иначе ксенона се връзва стандартно с преходни конектори.."plug and play",останалото е пожелателно в инструкциите.Имам чувството за наличие на системка DRL
,ама некоректно работеща!

Работата става все по забавна, след отваряне и разглеждане (нищо повече) на копчето за фаровете изчезна централното, а пищялката на алармата се чува постоянно - но по-тихо, след нейното разкачане тръгнаха да светят аварийните. Ще се проверява цялата система за някакво окъсяване, няма как. Насочете ме към правилния сервиз в София. Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Потърси vaskoto1,много е ангажиран(предполагам),ама за него е фасуллска тая проблема.Ако не се оправиш до събота-неделя,кажи в кой район на София си,мое да бутна едно рамо,щото мене токът ме обича
...през седмицата-и аз не знам къде съм 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”