Изтощаване на акумулатора !!!
-
prozzz
- Автомобил:
- Двигател:
Изтощаване на акумулатора !!!
Здравейте имам проблрм с електрониката по колата пасат 97 г. 1.8 Т . Купих нов акумулатор но като не карам колата два дена и го изтощава някой ако е имал подобен проблем да сподели . Мерси предварително ! 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Изтощаване на акумулатора !!!
Нарича се утечка. Пусни тази дума в търсачката, вземи чипс и бира и приятно четене 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Комфорт модула в краката на водача!
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
при мен се оказа заводската аларма(лявата вратата, оказасе проблема нещо отпоено ) не била вклучена и от там ми падал акумолатора за два три дни.
prozzz написа:Купих нов акумулатор но като не карам колата два дена и го изтощава
Очевидно в магазина за акумулатори не са ти проверили ел. инсталацията за утечки, което означава, че няма да имаш и гаранция за акумулатора. Но, в такъв случай, изтощаването може да се дължи и на дефектен акумулатор.
Ако акумулатора не е дефектен, остава да провериш за включен доста мощен консуматор - 5-10 W. Това може да са габарити, осветление на купето и багажника( всички лампички едва ли имат такава консумация, но е възможно), повредено радио, аларма... . Провери като начало допълнително монтираните уреди. Но без замерване на утечките всичко си е гадаене.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Обикновено при закупуването на акумулатор, продавача/магазина, сервиза/ извършва проверка на зарядния ток при клемите или ако няма условия те изпраща при някой с кого има договореност да извърши това, за да е валидна гаранцията.
Досега не ми се е случвало някой да направи проверка за утечка при закупуването на нова акумулатор, а би трябвало.
Цитат от една тема: "Ток на утечка - изгасен двигател и всякакви консуматори, мери се, като се откачи отрицателната клема и се свърже амперметър между нея и извода на акумулатора: до 50 милиампера - добре, над 50 - лошо, обичайните виновници са аларма и музика."
Досега не ми се е случвало някой да направи проверка за утечка при закупуването на нова акумулатор, а би трябвало.Цитат от една тема: "Ток на утечка - изгасен двигател и всякакви консуматори, мери се, като се откачи отрицателната клема и се свърже амперметър между нея и извода на акумулатора: до 50 милиампера - добре, над 50 - лошо, обичайните виновници са аларма и музика."
-
prozzz
- Автомобил:
- Двигател:
мерси момчета