Привет, вчера бях на майстор да смени о-пръстените, и гарнитурите на ГНП 1.9 ТД. До тук всичко добре колата пали няма ядове, но няма въобще мощност започна да се свечерява и нямаше време да я регулираме остана за друг ден. Бихте ли обяснили подробно от къде и как мога да вдигна горивото??? След като качихме помпата и запалихме колата се получи едно странно виене, имате ли идея от къде може да е и опасно ли е?
Поздрави

AAZ Увеличаване на горивото как?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: AAZ Увеличаване на горивото как?
Колега тоя майстор не ти ли направи стенд на помпата ?Ако е направил значи е нагласил точното гориво обаче ти искаш да хукне нали така .... има писано потърси в търсачката 

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Не е правил стенд. Просто я събра и я качи, но се стъмни за да регулираме горивото
- ventotdi
тия роторните помпи са много капризни и каквото и да правиш по нея иска стенд.Сега как ще разберете точно колко да увеличите времето на пръскане като не е на стенд ? Има един болт законтрен с 13 гайка малко над щутцерите и напред към мотора ...там развий контрата и стегни малко болта.На топъл мотор направи тази гимнастика и го стегни така ,че да не прескача с повече от 200 оборота нормалните на празен ход и после си регулирай оборотите от малкото болтче с пружина зад помпата към мотора
.Ако ти се стори че оборотите падат бавно или мотора загрява бързо и повече от нормалното развий малко болчето до щутцерите 

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Ами незнам, този същия прави същата процедура на една друга помпа и човека остана много доволен ще пробвам това с този болт. Несе ли пипта отгоре рейката дето е закачено жилото за газта?
- ventotdi
Там няма какво да пипаш ,че да хукне колата ...Може да си поиграеп с бууст пина ако имаш нерви ...ефекта е "Low"
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Развърташ контра гайката 13 и натягаш болта,но НЕ с повече от 1/4 от оборота на болта,впротивен случай отиваш на богато и ще загрява и пуши много колата.

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Да завъртях болта почти оборот и колата тръгна като луда, но се вдигнаха и оборотите от онова болче зад помпата немогат да се намалят
- martin4o_mom4e
На какви обороти работи в момента колата ? Пробвай като върнеш малко болчето назад дали тогава ще може да регулираш оборотите,защото това почти оборот е много според мен 

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
нямам оборотомер но са някаде към 1600 иначе пушенето си е нормално. като го върна пак става тромава, ще го оставя засега така.
- martin4o_mom4e
Имаш оборотомеp,нищо че таблото ти е с часовника.Оборотомера ти е дигитален и излиза на дисплейчето където ти показва километрите.
Натискаш копчето за превключване на километрите (дневни и реални),задържаш го натиснато,даваш на контатк и връщаш ключа,след това даваш пак на контакт и пак връщаш ключа и палиш.На дислея ти излиза единица (1) с помощта на копчето стигаш до позиция 7.Там ти се намира оборотомера.Лошото е че всеки път като изгасиш колата трябва наново да си играеш да го пускаш
.
Дано си ме разбрал.
Натискаш копчето за превключване на километрите (дневни и реални),задържаш го натиснато,даваш на контатк и връщаш ключа,след това даваш пак на контакт и пак връщаш ключа и палиш.На дислея ти излиза единица (1) с помощта на копчето стигаш до позиция 7.Там ти се намира оборотомера.Лошото е че всеки път като изгасиш колата трябва наново да си играеш да го пускаш

Дано си ме разбрал.
Последна промяна от martin4o_mom4e на Съб 23 юли 2011 18:44, променено общо 1 път.
Тази процедура предполага ли, че ще се вдигне разхода и с колко горе-долу?
- martin4o_mom4e
Тази процедура с пускането на нафта съм я правил,обаче съм сложил и интеркулер и разхода ми падна.Слизам под 6 (5.8-5.7)със сигурност разход на 100 км,и това е смесено каране 

Последна промяна от martin4o_mom4e на Съб 23 юли 2011 19:22, променено общо 1 път.
Утре, ще я направа и аз, само да не предобра нещо. Ще я правя на Джета 1.6ТД 70кс. Мисля да го затегна съвсем малко без да пипам оборотите.
- martin4o_mom4e
Колега до 1/4 върти смело,ще останеш доволен от резултата 

Върни се в “Дизелови агрегати”