Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот Каспър » Съб 23 юли 2011 22:11

Bobi85 написа:Много са ми интересни колегите, които никога не предупреждават. И какво като не ме предуппредиш?Хубаво ли ти става като те изпреваря с 200 км и след 2 км ме видиш спрян от патрулка?Сигурно получаваш душевен оргазъм и си казваш "Ха-ха, как го преебах тоя?'... А какво чувстваш, когато след 2 минути отново те изпреваря с 200 ?...
Просто исках да кажа, че нито аз, нито ти или някой друг сме способни да променим посоката на ши**ния кръговрат на корупция и анархия по пътищата.

Веднага ти отговарям на въпросите:
Когато ме изпревариш с 200 и те видя да киснеш при патрулката докато аз си минавам с 100 наистина ми се пълни душата и се питам: "и за какво беше цялото това бързане, когато патрулката сега ще ти изгуби 15 минути и ще ти скъса нервите, а аз бавният ще стигна преди теб, спокоен и с приятни впечатления от пътуването". А когато след две минути отново ме изпревариш с 200, чувството тогава е съжаление, защото вместо да помислиш защо са те спрели и глобили (с акт или с подкуп), ти продължаваш да натискаш и да застрашаваш останалите участници в движението. Е за такива джигити наистина ми е жал, защото шофирането е упражнение за мозъка, не за краката и ръцете, а с действията си много от колегите шофьори показват че в главата им се случва всичко друго, но не и мисловен процес.
Шибания кръговрат на корупцията и анархията се създават от нас самите, тези които сме на пътя с всичките си проблеми и комплекси и никой друг освен нас не може да го спре.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 23 юли 2011 22:14

Имах една тема, за едни полицаи дето ме спряха с чужда скорост и ме убеждаваха, че е моята...
Не мога да я намеря обаче :banghead:
Дано не попаднете на такива, докато си карате по правилата ;)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 23 юли 2011 22:14

Bobi85 написа:Много са ми интересни колегите, които никога не предупреждават. И какво като не ме предуппредиш?Хубаво ли ти става като те изпреваря с 200 км и след 2 км ме видиш спрян от патрулка?Сигурно получаваш душевен оргазъм и си казваш "Ха-ха, как го преебах тоя?'... А какво чувстваш, когато след 2 минути отново те изпреваря с 200 ?....

След още няколко такива изпреварвания , теб , а може и други да ходят по болниците ... в "добрия" случай (теб - имам предвид образно , както казваш :wink: ) . Аз по принцип святкам с фаровете ,както съм писал по-горе , но ти ме накара да си мисля че не съм прав .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 юли 2011 22:40

След толкоз изписани коментари, май и аз ще спра да присветкам вече... По принцип го правя по-скоро машинално... но май наистина е по-добре всеки да си получи това, което си търси :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 23 юли 2011 22:48

stefan4o написа:След толкоз изписани коментари, май и аз ще спра да присветкам вече... По принцип го правя по-скоро машинално... но май наистина е по-добре всеки да си получи това, което си търси :Mr Green Fun

Жалко ако броя изписани коментари формира твоето мнение...

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 24 юли 2011 8:41

светкам,когато видя че хората си карат бавно, като видя някой "играч" да прелита не светкам,а само гледам в огледалото как отбива и си бърка в джоба :twisted: :applause:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 юли 2011 8:44

tisho_psg написа:
stefan4o написа:След толкоз изписани коментари, май и аз ще спра да присветкам вече... По принцип го правя по-скоро машинално... но май наистина е по-добре всеки да си получи това, което си търси :Mr Green Fun

Жалко ако броя изписани коментари формира твоето мнение...

По-скоро някои от коментарите ме накараха да си задам редица въпроси. Един, от които - защо го правя? Колегиално спрямо кого е този жест? Искам ли по пътищата хората да си карат безнаказано с 200, без ГО и т.н.? От тая тема е хубаво всеки сам да си извади изводите и да си прецени добре. Аз също съм нарушавал правилата, не го отричам, един път от които пострада колата ми, колата на предния и съответно портфейлът ми. mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 24 юли 2011 9:31

Аха,хубава логика.
И колко дни трябва да не "премигваме" за да изчезнат каращите с 200 и без гражданска? :roll:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 24 юли 2011 9:38

Не светкам, нямам навика.
Не ме притесняват полицаите и без това трудно мога да карам със скорост над позволената

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Нед 24 юли 2011 10:46

stefan4o написа:
mafiota_a4 написа:Вчера в 5:00 сутринта бързах за работа и тия като се скрили в една отбивка между две села и аз както си бързам със 165км. по едно време светнаха едни буркани в царевицата и един ми блести в очите с един фенер,а другия ще се спъне от бягане да излезе с палката.Спрях със пищене на гуми и си викам ей сега ми откачиха главата откъм кръста.Да ама те пък само ми претарашиха багажника и мен и ме пуснаха без да ми искат документи и без да се представят.Та мисълта ми беще че никой не ме предопреди за тях и затова и аз не предопредих никой от тези с които се разминах.
После се замислих обаче,че май по закон нямаха право да ме спират в тази тъмница извън населено място пък и без светлоотражателни жилетки.

И ако те бяха глобили? Щеше да оревеш всичко, че са се скрили като мишоци, ама нямаше да споделиш, че си карал със 165?

Не колега винаги си признавам грешките.Нямаше да рева и да не признавам с колко съм карал защото имах нареждане да съм на работа в 5:00.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 24 юли 2011 12:31

Аз присвятквам винаги и не пропускам скъпите лимузини, защото преди няколко години след катастрофа само окачествявания от вас "мазник" с S-класата спря, за да ми помогне да изляза от страничното стъкло на колата.

Потребителски аватар
Бетончо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бетончо » Нед 24 юли 2011 12:42

Как няма да пресвяткате бе,само врели некипели пишете..Анкети и щуротии,само си чешите езиците.Давам пример в София един знак забравен и не е махнат,след ремонт и ограничението е 40 кмх а пътят е,като магистрала от къде ще ти дойде на акъла да минеш с 40,но ако ти пресветне някой ще си кажеш я да се кротна аз..Святкам на вс. няма Мерцедеси няма бмв-та,много пъти точно хора със скъпи и локсозни коли са ми пресвяткали отколкото някой с некви трошляци на по 20 години,където им прави даже кеф,че не са те предупредили заради българсия им манталитет...Супер,ама супер много се дразня,като не ми пресвете някой.. А много ли ви е хубаво като застанат на табелата на някое забутано село и ти вече излизаш и си отпускаш крака за да подържаш 100 110 и да вижиш катаджии...Това си е чиста колегиалност и недейте много да умувате.И тея където карат с 200 си намират майстора СПОКОИНОО!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 юли 2011 12:52

Бетончо написа:И тея където карат с 200 си намират майстора СПОКОИНОО!

Така е !! Ама ако се челосате с един с еС-клас, оня ше се изтупа и ще слезе, а тебе ще идва бригада на Casio да те събере. Схващаш ли разликата кой е от е@аната страна??? :idea: На мен не ми дреме това, че някой решил да кара с 200. Ако иска и с 300 да кара, ама когато повлече със себе си невинни хора? Случаи много - пияни, надрусани, надъхани и какви ли не още отнемат невинни животи.

Потребителски аватар
Бетончо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бетончо » Нед 24 юли 2011 13:03

Това е проблема..Невинните жертви,но просто няма какво да му се коментира,държавата трябва да действа.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 24 юли 2011 13:18

Аз си святкам на всеки, понеже и мен предупреждават, особено на магистрали.Дори и да не карам бързо, хубаво е да имаш едно на ум.
Иначе си имам и "жокер" една "Cobra" си пищи яко, само ако са с радар.
Понеже и мен са ме пробвали ме спират и показват няква луда скорост и се опитват да ме убедят, че е моята ... да ама не, само като видяха радар-детектора и им светна :idea: че вероятно не е писнал и ... сещате се. Ама карай, все ще пишат минала я линейка, я пожарна или друга кола със спец. режим на движение ;) понеже са засекли някой колега и паметта си стои.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”