антифриз/вода-изкипява през скачения съд!?след смяна на.....
Re: антифриз/вода-изкипява през скачения съд!?след смяна на.....
ами не,колега-семнях 2 пъти водна помпа за 40 000хиляди км-за година и половина всеки месец-все имам проблем с уплатнения,връзки,радиатор на купето и ми умръзна да давам по 15 лева всеки път за антифриз!А сега вече сменям и майстора,защото за тази капачка +2л антифриз ми взе 40лв(три дена работя за тези пари) при условие че ходя от както съм купил колата при него и не веднаж съм му давал пари отгоре!Да е жив и здрав човека,но вече НЕ!Българийо,Българийо кога ще се оправиш?!Направо ми се повръща от тази държава,а толкова много я обичам!
ZeroCool написа:Kraseto написа:Колега, на мен така ми правеше и се оказа капачката на разширителния съд. На нея има едно гумено уплътнение, което се прецаква и не може да държи налягане в системата. Пробвай да смениш капачката за 5 лв.
Клапан има в капачкта май ...не е просто уплатнение
Да, прав си, клапан е. Той подържа налягането в системата.
Колеги,имам много дразнещия проблем-от близо година-постоянно ми сълзи от тези връзки-тетките(те са две,заради изпарителя)!!???Дайте съвет какво да ги правя?По принцип са хванати със натягащи скоби-не с оригиналните,за които има спец клещи!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
3115 написа:Колеги,имам много дразнещия проблем-от близо година-постоянно ми сълзи от тези връзки-тетките(те са две,заради изпарителя)!!???Дайте съвет какво да ги правя?По принцип са хванати със натягащи скоби-не с оригиналните,за които има спец клещи!
Свали скобите, извади маркуча, резни около 1 см от маркуча, свързваш маркуча виж си как са скобите ако трябва купи си нови скоби. Стягаш скобите и ако продължава да тече сменяш маркучите.
Скоро минах по тоя път. Смених маркуча на радиаторчето на парното ....
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И след като резнеш маркучите от вътрешната им страна и на местата , където лягат , намажи лек ТЪНЪК филм грес /точно колкото да се намажат тъничко/. Антифриза в поне 95% от случаите протича именно от различните видове съединения , и в много малка частност от спукване на маркуч . Освен , че по-лесно се 'наместват' съединенията при монтаж , греста на нанесеното място се спича и действа уплътняващо и леко слепващо средство . Спокойно , после няма да имаш проблем с махането , дори и след дооооста време , а резултата от такава лесна процедура ще те зарадва максимално 

еййй,колега-страхотен съвет-благодаря!не еднократно съм скъсявал мъркучите,но това с греста не се бях сещал!Ще го направя още днес след работа!!!Ще пиша за резултата!!!То това е такъв тормоз с тези съединения-постоянен-все от някъде тече все доливам!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да не са ти хлабави тройниците в маркучите? Щото повечето тройници са 16 мм, а маркучите - повече. Може да иска 19 мм.
Това с греста не ти го препоръчвам...
Това с греста не ти го препоръчвам...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Защото ми е писнало да свалям маркучи, цъфнали кат гъба за миене, щото някой умник ги е наклепал с грес!
Грес+температура ебава мамата и на свестни маркучи, а какво остава за посредствени... Когато влиза трудно, се маже с веро, ала малко. Няма такъв филм свестен маркуч, точен диаметър на щуцера и свясна скоба, това комплект, да протече.
Търси причината...
Грес+температура ебава мамата и на свестни маркучи, а какво остава за посредствени... Когато влиза трудно, се маже с веро, ала малко. Няма такъв филм свестен маркуч, точен диаметър на щуцера и свясна скоба, това комплект, да протече.
Търси причината...
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:Защото ми е писнало да свалям маркучи, цъфнали кат гъба за миене, щото някой умник ги е наклепал с грес!
Търси причината...
Няма начин да протече , но трудно се осъществява обаче 'комплекта' . За греста - прав си донякъде , но както се казва - разни хора , разни идеали

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ivan4u написа:За греста - прав си донякъде ..
Не до някъде, ами направо догоре е прав, да знаеш!
Ако на маркуча не пише специално, че е маслоустойчив - смятай, че максимум за 6 месеца ще е вече само спомен за маркуч!
добре,все пак дайте ми съвет как да процедирам?да купя по големи тройници или какво?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Аз на аудито от както смених радиатора съм с грес.....до сега 2-3 месеця нама проблясъци за тезове 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой сменявал ли е всички маркучи? Дадох моята на тъста и оня ден му е изхвърлила антифриза. След като е долял няма проблем вече 600 км. Преди да го изхвърли я е шпорил със 180 по магистралата на климатик. Карал я е на майстор, не тече от никъде. Гледах и аз днес, не намирам теч. Миналата година ми беше спукала един маркуч ама тогава се виждаше къде е и го сменихме.
Колега 3115, чети форума и няма да даваш 40 лева! Колкото до БГ, по-лошо ще става!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”