Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот bnick » Нед 24 юли 2011 13:19

tisho_psg написа:И си мисля,че ако караше всеки ден в София,щеше или да даваш подкупи или да псуваш яко пътните полицаи.

Колега, карам вече 18г в София. Имам над 250к със сигурност в града. Точно 2 пъти съм давал пари, и то преди 1999г. Оттогава пари не съм давал, това не означава че нямам актове, напротив имам около 4-5. И не съм псувал никой, когато са ме спирали съм си бил виновен mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 24 юли 2011 14:08

bnick написа:
tisho_psg написа:И си мисля,че ако караше всеки ден в София,щеше или да даваш подкупи или да псуваш яко пътните полицаи.

Колега, карам вече 18г в София. Имам над 250к със сигурност в града. Точно 2 пъти съм давал пари, и то преди 1999г. Оттогава пари не съм давал, това не означава че нямам актове, напротив имам около 4-5. И не съм псувал никой, когато са ме спирали съм си бил виновен mhihi

Сигурно и нарушения не правиш :roll:

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 24 юли 2011 14:20

Понеже гледам, че се изписаха доста мнения против моето, явно много хора не могат да вникнат в същността на примера, който съм дал.Не ме разбирайте погрешно, аз също съм от вашия отбор и карам бракма-дизел от далечната 2006 и макса на колата е 190 км/ч.
Това, което се опитвах да кажа, но явно не се получи е, че не всички, които карат мощни коли са "мазняци".Много често ми се случва точно някой с голф 3 или 4 да ме подмине като крайпътно дърво, а точно С класата или някоя 7-ца да ме предупреди. Не трябва да се омаложава и факта, че едно е караш с 200 км/ч с Ибиза, Астра или друга кола на 15 години и 200 км/ч с някоя С, 7-ца или по-луксозна кола.
Някой е казал, че може точно ние може да оправим нещата..Не, приятел.Не и в тази държава.Не и ние, българите!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 24 юли 2011 14:20

hooligans написа:
bnick написа:

Сигурно и нарушения не правиш :roll:

Четеш ли не четеш ли? :shock

nP3gaToP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nP3gaToP » Нед 24 юли 2011 15:07

От една страна е добре заради всички който са като мен на мен например ми се налага да слизам и да се качвам през 2 мин. и ми писва да си слагам колан просто работата ми е такава и имам сигурно една жабка с фишове,но от друга страна не заради някой който се правят на голяма раота и неслагат колани и т.н. неказвам че аз съм най коректния шофьор но има няколко мнения

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 24 юли 2011 21:30

Да,колегиално е

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 24 юли 2011 23:15

Да, и то не само защото е колегиално. Целта на пътните знаци, камерите, пътните патрули и всичко, което държавата организира, би трябвало да бъде да си намалим скоростта и да сме по-внимателни, а не да се търси начин да се глобяват шофьорите. Като си намигаме, правим точно това - този, на когото са мигнали, намалява и целта е поситгната.

Давам само един пример с Франция - не знам някой споменал ли го е, не съм чел 8-те страници от темата, но там има знаци, които те предупреждават, че наближава камера за скорост. Съответно намаляваш и камерата не те засича. Като си присвяткаме правим де факто същото ;)

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 24 юли 2011 23:34

Еволюцията ни е накарала да се предупреждаваме взаимно за опасности и в същото време да се радваме когато друг ни предупреди за такива. Еволюция, можеш ли да се бориш с нещо дето ти идва от вътре?!

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Пон 25 юли 2011 11:16

tisho_psg написа:Не мога да разбера някой хора.Защо като премигна на водача "Х" движещ се с/у мен значи той кара S-класа с 200км/час и вероятно е пиян или дрогиран и е повел семейството си към оня свят?
Предупреждавам всички,дори и тези колеги който сега обясняват колко примерни шофьори са и викога не нарушават правилата :bowdown
Предупреждението с премигване е един вид обединение на водачите с/у общия противник КАТ. И да-докато се крият в храстите ще ги приемам за противници! Даже патрулките на КАТ са едно от нещата който в даден смисъл ни обединяват с това предупреждение.
А за не предупреждаващите-споко,ще продължавам да ви премигвам за да намалите често превишената си скорост и ще продължа да спазвам правилата ;)

Застъпвам се за такива хора ;) евала !

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 25 юли 2011 12:00

Предупреждавам - колегиално е. Винаги ще го правя! Родната фуражка не ме спира за нарушение, а за муфта... Спрират ме с прецакани радари с нечия скорост и ме проверяват до дупка, само и само да намерят как да ме измуфтят. Обясняват ми как не съм сложил колан(този който свалям пред тях, за да не се заяждат), насират се и започват да увъртат когато ги питам за имена и от кое районно са, заплашват ме, когато им кажа, че не знаят закона и ме спират неправомерно, кълнат ме когато има кажа, че с това, че ме спират на магистрала ме вкарват в нарушение и ще ги съдя. Пари на пагона не давам!

За колегите които казват, че на пътя не се води война... Аз водя. Водя война с повърня в униформа.
До сега два пъти ми се е случвало да ме спрат и да не чуя "К'во правим сега?". Единия път бях изряден и след втора проверка на аптечката и височина на протектора на резервната гума ме пуснаха, другия път си бях виновен и не съм помислял, че няма да пишем...

п.п. Позволявам си да слагам катаджиите под общ знаменател заради нищожния процент коректни, които съм срещал.
п.п.п. Предупреждавам водачите за всичко, което намирам за опасност по пътя, включително патрули на КАТ.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Пон 25 юли 2011 12:53

категорично "ЗА". много ясно че трябва да има колегиалност между щофьорите. ня вреки се случва да се унесе и да мине някое ограничение с десетина км отгоре. а както каза колегата по-отгоре тия "европейски" катаджии трябва ли да се крият в храстите и да дебнат като "гладна котка пред магазин за риба".вярно че има и много джигити ама аз на такива не пресветвам. само на такива които не са от т.н. хай-лайф, щото те оправят работата с един "чичко Стамболов" и пак тръгват. а ние така наречените простосмъртни кво праим?

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пон 25 юли 2011 20:19

Ние - простосмъртните,както и те - сложносмъртните си имаме глава на раменете,за да разсъждаваме с нея.Всеки трябва да си носи последствията.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 26 юли 2011 11:05

НЕ - стремя се да избягам от андрешковският комплекс. Всеки ТРЯБВА да си прати за "дяволъка" казваше дядо ми.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 юли 2011 11:32

Гласувах с "Все ми е тая" защото и на полицаи, и на шофьори все им е тая. В последно време ставам свидетел на няколко нарушения които стават буквално пред патрулния автомобил и полицая си го премести в другия крачол. В София по КПП-тата спират за проверка само коли, които не са с софийска регистрация, а това, че покрай тях минават "Софийски коли" с неизправни светлини или пуснали фарове за мъгла при липсата на такава не им прави впечатление. Когато шефовете им се развикат, че нещо не пише актове в последно време не пишат много актове ще си наваксат бройката с актове написани за спорни ситуации или за нарушения които не сте извършили.

Всичко това го казвам от лични наблюдения на реални ситуации, които скоро време ще почна да подкрепям с видео материал.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 26 юли 2011 11:39

mladvampirTDI написа:НЕ - стремя се да избягам от андрешковският комплекс. Всеки ТРЯБВА да си прати за "дяволъка" казваше дядо ми.

И аз така... Рядко карам с много над ограниченията, че да съм апетитна хапка за катаджиите. За 10-15 км. отгоре няма да те спрат, според мен :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”