Питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за подписан акт и чакащо нак. постановление
Ама аз от адвоката по телефона разбрах, че в този седемдневен срок ще съм с книжката! Нали все пак няма да им я дам, нали ще обжалвам? Или аз нещо не съм разбрала добре?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
lilibg66 написа:...А датата я видях няколко часа по-късно, когато вече седнах в офиса и на спокойствие го разгледах тоя акт.
Затова, когато се подписват документи, си отваряш очите на 4. Можеше с подписа да напишеш и дата на връчване, което щеше да промени нещата в твоя полза.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Има написана дата на подписа, която е вчера 23.02.2011! Но от безбройните ми преглеждания във вашия форум, от вашите отговори и от четенето на самия закон за движение по пътищата, разбрах, че те имат право до три месеца след написването на акта да ми го връчат!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
По закон трябва да я предадеш, когато си взимаш НП.lilibg66 написа:Ама аз от адвоката по телефона разбрах, че в този седемдневен срок ще съм с книжката! Нали все пак няма да им я дам, нали ще обжалвам? Или аз нещо не съм разбрала добре?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много съм ви благодарна на всички за ценната информация, която ми давате!!! Още веднъж, едно голямо ТЕНКЮ!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Уважаема Лилия
2 дни са много време.Питайте Вашият адвокат какво ще Ви посъветва,и непускайте еднакви теми

2 дни са много време.Питайте Вашият адвокат какво ще Ви посъветва,и непускайте еднакви теми

-
- Автомобил:
- Двигател:
Питах го моя адвокат. Не иска да се ангажира със съвет. Каза, аз да си реша и да си преценя. И повече няма да пускам еднакви теми!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, приятели! Ето, че дойде време да ви се похваля. Имам развитие по моя проблем, за който ви споделих преди време. Получих обявление за решението на съда. Цитирам: НП – отменено, ОТМЕНЯВА наказателно постановление № 40773 от 30.03.2011 ...., на основание чл.182, ал.1, т.5 от ЗДвП е наложено административно наказание - "глоба" в размер на 300 лева за нарушение по чл.21, ал.1 от ЗДвп, като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО. Оказа се, че не са спазили собствените си срокове, и то по две точки. Искам да ви споделя, че съм много доволна. Пожелавам успех на всички, които имат смелостта и причината (основанието) да се изправят пред институцията, наречена КАТ!
С уважение: Лили Иванова
С уважение: Лили Иванова
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие
Искам да изкажа специална благодарност на group®, относно отключването на моя тема! Държах на това, защото е факт, че съм минала по един „трънлив” път и се справих успешно. Надявам се, че ще бъда от полза на всеки, който попадне в моята ситуация. Още веднъж, едно голямо ТЕНКЮ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие
Ще ви поясня за кои точно срокове става въпрос:
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) ...
б) ...
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението ...
1. от откриването на нарушителя (тоест, от подписването на декларацията-съгласие- /11.08.2010/) до акта /23.02.2011/, не трябва да са минали повече от 3 (три) месеца!!! А при мен са минали малко повече от 6 (шест) месеца.
2. от извършване на нарушението /14.02.2010/ до връчването на акта /23.02.2011/ не трябва да са минали повече от 1 (една) година!!! А при мен е малко повече от година.
Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:
а) ...
б) ...
в) това е предвидено в закон или указ.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението ...
1. от откриването на нарушителя (тоест, от подписването на декларацията-съгласие- /11.08.2010/) до акта /23.02.2011/, не трябва да са минали повече от 3 (три) месеца!!! А при мен са минали малко повече от 6 (шест) месеца.
2. от извършване на нарушението /14.02.2010/ до връчването на акта /23.02.2011/ не трябва да са минали повече от 1 (една) година!!! А при мен е малко повече от година.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие
Браво колежке,но си вземи поука.Не е похвално да караш с 94км/ч в населено място.Иначе за всяка издънка трябва да се дере от КАТ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за подписан акт и чакащо нак. постановление-Развитие
Тук е мястото, а и точно сега е времето, да си призная, че след тази случка карам абсолютно според правилата (включително и на магистрала, като преди това там си позволявах яко настъпване на педала). Вече смело мога да кажа, че съм един почти изряден шофьор. И то не толкова, заради КАТ и катаджии, а защото ... ако всички сме такива, ще има по-малко инциденти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”