Избор на въздушна пушка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 24 юни 2008 12:47

фиксирана цев има и китайски ;) 20-30 лв много добри ;) тепат котки, за кучета малко зор но зависи къде го уцелиш. като се счупи нова и готова ;) моята е на 1 година, но не съм стрелял много... може би 300-400 съчми и не е мръднала... само пръскам чат-пат с ВД :wink:

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Вто 24 юни 2008 13:51

blue_shadow написа:Колеги, кажете какво мислите за NORINCO и по-специално за серията B 3 . Решил съм да си взема ей така за кеф - консерви, бутилки и искам нещо "бюджетно" като за 1во време ;) Също така 4.5 или 5.5 е по-добре?

Аз имам такава, Б3-2 май се води. ТО като цяло разликата между Б3-1,2 и 3 е единствено разположението на мерника. Добре пука, не е като тези от 150+ лева, ама е идеална за фън. Мойта я взех от МСА Арми преди време, имаше някаква промоция + жалка оптика + 2 кутии турски сачми + ремък. Всичко това за 50 точки. :)
И да тази определено е по-добра от другите китайчета, един познат има Б2 (или 1 може да е, не съм сигурен) с чупеща се цев, доста по-слабичка е от мойта.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 24 юни 2008 14:21

focke-wulf написа:Мойта я взех от МСА Арми преди време, имаше някаква промоция + жалка оптика + 2 кутии турски сачми + ремък. Всичко това за 50 точки. :)

Моята е абсолютно същата, само че аз уцелих промоцията на МСА Арми от 35 лв.

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Re: Избор на въздушна пушка

Мнениеот VencokO » Нед 26 сеп 2010 22:22

Съживявам темата, защото съм решил и аз да си вземам пушка. Новак съм в тази област, стрелял съм чат пак с разни китайки, четох сега темата и разни форуми.
Бюджета ми е макс 150-160лв, ще се ползва за кеф, в никакъв случай няма да трепя каквито и да е животни, но искам да е малко по-мощна, Искам нещо средна ръка и съм се насочил към това: Hatsan Grizzly Model 85 5,5mm
Ако може да ми помогнете с избора ще съм благодарен.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 27 сеп 2010 5:42

точно с такъв хатсан стреляме на работа
имаме една стара плоскост от ПДЧ за мишена
с хубава сачма пробива пдч-то

последния път проби и фазера зад него и се спря в един кашон със стока :shock

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Пон 27 сеп 2010 11:49

Гледам чета, гледам чета, тая ще е сякаш.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 27 сеп 2010 18:02

От асортимента на марката съм останал с впечатлението, че са доста тежки, сравнително силни са, ако има мерни прибори с реглаж е ОК, но спусъка е ужасно твърд, което влошава боя неимоверно...

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Пон 27 сеп 2010 20:03

Аз бих ти препоръчал ето този модел http://www.pushka.eu/product/%D0%92%D1% ... 0%B2%D0%BE , от година и половина я ползвам с оптика на Gammo и просто нямам думи. Цената предполагам ще е малко над бюджета ти, но ако решиш да прежалиш още няколко лева смятам няма да съжаляваш. Иначе преди да я купя говорих с много хора които се занимават с въздушни оръжия и всеобщото мнение е, че съотношението цена-качество на марката Hatsan е най-приемливо, и който и модел да си избереш едва ли ще останеш разочерован :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 31 яну 2011 13:26

Замота ми се главата в тоя сайт,много приятни артикули има...
http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=663

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 25 юли 2011 13:59

Дойде и моя ред.Голяма краста ме хвана за пушка.Огледах ги,прочетох тук-там и стигнах до 2 модела
http://shop.oragie.com/product_info.php ... cts_id=448
http://shop.oragie.com/product_info.php ... cts_id=656
http://shop.oragie.com/product_info.php ... cts_id=857

Виждам че визора ги разбира,ще го помоля за по-обстоен отговор,навярно знае как е като те хване мерака,че всичко те интересува.Съвети,мнения и препоръки също ще са ми нужни.Целта е мишени и рядко гарги,които ми клъвкат грозденцето.Може и едни кучета пред блока да изгорят,ако продължават да ми вият.Имам и бойно оръжие,ама искам пружинка,по-евтино е всичко,като се има в предвид,че ще е за кеф.

http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t=16346 Тука и една секънд хенд се размята,ама доста неща са ми непонятни.

Гледам измерват ги с някакви уреди,колко м/с дава пружината и т.н.,че и ги тунинговат.Тук до Казанлък има един завод за пружини и доста други цехчета сега като се замисля,които също правят пружини,на един приятел се беше счупила на волвото му пружина и от мото-пфое му казаха,че нямат изобщо като резервна част такава и че трябвало да се поръчва от Холандия.За по 25 лв. му направиха с ръка на сърцето мога да кажа по-добри от оригиналните.Те бакшишите там ходят да сменят,един приятел с Б5 комби,си ги смени с техни....отнесох се,та идеята ми е,че мога да сменя пружинката с по-добра такава.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 25 юли 2011 14:03

Не си мисли, че ги разбирам. Стрелял съм с пушки на приятели, но лична нямам. Хътсъна много ми допадна. Купихме за на един приятел рождения ден такава. Беше доста силна и точна. Мисля, че цена/качество са най-добре в момента.

Трябва да си спомня какво избрахме тогава.. ако не се лъжа 135-ца, но ще питам отново. Единственото, което ме дразнеше е, че е сравнително тежка, но и аз сум 40кг с напикани гащи. Най-добре отиди на място и виж коя ще ти е удобна.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 25 юли 2011 14:26

Vizor написа:Не си мисли, че ги разбирам. Стрелял съм с пушки на приятели, но лична нямам. Хътсъна много ми допадна. Купихме за на един приятел рождения ден такава. Беше доста силна и точна. Мисля, че цена/качество са най-добре в момента.

Трябва да си спомня какво избрахме тогава.. ако не се лъжа 135-ца, но ще питам отново. Единственото, което ме дразнеше е, че е сравнително тежка, но и аз сум 40кг с напикани гащи. Най-добре отиди на място и виж коя ще ти е удобна.

хатсан хънтър гледам че хвалят....
иначе - колкото по-тежка, толкова по-малък откат ;)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 25 юли 2011 14:36

Е аз съм 100+кг ,не мисля,че ще ми дотежи.Интересува ме дали някой е запознат с амортизационните им данни.Гледам,че пишат след около 500 чашки,че пружината двойно отслабвала.Приклади се отхлабвали и какво ли още не.

Сега я видях 135цата,че е 300 лв. близо.Не ми се дават такива пари,като се знам,че след 2 седмици ще започне да събира праха. Нещо около 150-160.

И да питам тая оптика 4х20 за кои пушки става ?

Потребителски аватар
vlad0o
Автомобил: Golf IV
Двигател: AJM 2001

Мнениеот vlad0o » Пон 25 юли 2011 15:51

Hatsan 125(без значение буквите след цифрите) е много добра пушка, имам я от 1 година и до сега не съм имал проблеми. Верно, че съм гръмнал около 250 чашки де ама... За сила - вече казаха за ПДЧ плоскост, аз лично съм пробивал варел за масло със стоманена чашка - от единя край го дупчи, от другия прави дупка, но не минава съчмата.
Оптиката не бива да е от най-евтините(моята е 35лв), че както казаха Хатсана ги троши. Това 4х20 означава 4 пъти приближава х 20мм околяр. По принцип би-трябвало оптиката да става на всяка пушка която има шина за прибори, но не съм 100% сигурен.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 25 юли 2011 21:34

Още един въпрос,случайно ми попаднаха резервоарчета за сгъстен въздух,по точно CO2,едно време имахме такъв "сифон" с който си правихме газирана вода,дали стават за пушка със сгъстен въздух ? И нещо някой може ли да коментира за тия пушкала ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”