Пътека от рози срещу войната по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Пътека от рози срещу войната по пътищата

Мнениеот Ivailo » Вто 26 юли 2011 1:03

Колеги, не знам дали сте разбрали какво се е случило преди 40 дни в Бургас, за неразбралите ето:
http://www.novini.bg/news/7139-%D1%83%D ... D1%81.html
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/rep ... ateka.html

Инициативата предполагам се сещате каква е - шофьорите да се замислим малко, преди да прелетим през пешеходната пътека.
Всеки, който има желание може да подкрепи пряко инициативата, като постави цвете на пешеходна пътека в своя град.
Ето списък с градовете, часове и места на провеждане:
http://doobre.de/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0% ... %B7%D0%B8/
Инициативата ще се проведе утре (вече днес - 26.07), целта й е да припомним на шофьорите, че има и пешеходци на пътя.

Ще помоля модераторите/админите да не ключат темата, защото не е протест или нещо от сорта.
Също така ще помоля без остроумни коментари от типа на "ама и тия пешеходци пресичат навсякъде", щото ви знам и вас как пресичате.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Пътека от рози срещу войната по пътищата

Мнениеот mely » Вто 26 юли 2011 8:17

Винаги ама винаги има ли човек на пешеходната пътека - спирам.Очаквам и от колегите същото но уви.Все някога ставаме и ние пешеходци .
Всичко е до съзнание но смятам че органите на реда и те трябва да се намесят и да ни го набият в главите.Научихме ли се да слагаме колани - научихме се.
Но в момента КАТ се правят на луди- човека стои посредата на платното - никой не спира.Отивам и ги питам еййййй тараланколовци за кво дремите на 5 метра от пешеходната пътека.....а те " -Не го видяхме".
Инициативата е похвална .Дано има ефект.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 26 юли 2011 9:09

Силно се надявам тази инициатива да има успех!

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 26 юли 2011 20:33

Понякога да пропуснеш пешеходеца е нож с 2 остриета,ти го пускаш,този след теб не може да реагира и го отнася.Крайте разумно и гледайте и отзад този какви ги върши!!!!!! :012:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 юли 2011 20:36

То си има начини. Аз така ги пускам, че никой да не може да ме изпревари mhihi Заставам си баш на средата на платното и гледам внимателно в огледалото назад за някой засилен каскадьор, надявайки се ако изскочи такъв да му сека пътя и да строшим ламарини, вместо да утрепе човека, на който съм дал път да пресече. :beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 26 юли 2011 20:51

Като спирам да пускам пешеходци пускам и аварийките и рацерите спират. Иначе не прелитат ниско покрай пешеходците. Ако имам как да запуша и двете платна спирам така че да няма от къде да ме заобиколят. А направо откачам като спра на пешеходец и оня ми метне със ръка и ми каже давай. Аве П...КА майна аз ти спирам че да може да пресечеш не да чакаш 15мин друг да те пусне :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 26 юли 2011 21:10

znainainai написа:Като спирам да пускам пешеходци пускам и аварийките и рацерите спират.

Абе това може да се разтълкува и като спиране за малко и другите да те заобиколят, по-логично според мен е да пуснеш ляв мигач...

Иначе по темата - днес малко подраних, трябвало е след 16:00 да се поставят цветя, аз отидох към 11:30 и сложих по средата на пешеходната на ректората една роза.
Застанах на другия тротоар и след няколко секунди една женица взе розата и я остави на стълба.. Обясних й, че там й е мястото, тя решила, че някой я изпуснал..
Върнах я и пак застанах.. Мина един и направо си я взе.. И на него му обясних, стана му кофти и я върна. "Аз да спася розата".. а детенцето кой ще го спаси :(
Минута по-късно розата беше разпердушинена, а 2 часа по-късно имаше само едно червено петно на нейно място...
Хората ми се чудиха на акъла...

Някой друг отиде ли днес?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 26 юли 2011 22:10

ISRalien написа:

Не знам какво си очаквал да се случи, в най-добрия случай въпросната роза ще се види от някой пешеходец, но не и от шофьорите. Всякакви подобни инициативи за мен са напълно безмислени - ако не почне КАТ да си върши работата нищо няма да се промени. Еволюционно е доказано, че човек има нужда от заплаха от наказание за да коригира поведението си в полза на общото благо.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 26 юли 2011 22:21

Не съм минавал скоро , но мой приятел каза , че са боядисали пешеходната пътека ЧЕРНА.
Нека спрем войната на пътя.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 26 юли 2011 22:37

GREEN_lADY написа:Понякога да пропуснеш пешеходеца е нож с 2 остриета,ти го пускаш,този след теб не може да реагира и го отнася.

А за тва викаш напряко през пешеходеца?

Детето беше от съседния вход... общо взето израстна пред мене.. какво да ви кажа? Дори да те натресе.. спасявате живот по този начин!! На 12 години беше детето.. Още не знаеше какво е да живееш!

xalerrelax написа:Не съм минавал скоро , но мой приятел каза , че са боядисали пешеходната пътека ЧЕРНА.
Нека спрем войната на пътя.

Да боядисана е и има ограда посредата между двете платна за да не се минава от там.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 26 юли 2011 22:39

Предпочитам да ми тотализират колата, но да спася живот...

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 26 юли 2011 22:40

Има нещо нездраво у мисленето на хората организирали поредната акция. И не знам какво са се надявали да постигнат с тая изява на гражданка инициатива?! В София мога да твърдя, че поне на поне 70% от пешеходните пътеки липсва маркировка, а на 20% е частично заличена. На пешеходните пътеки боя им трябва, не китки. И венец да направи някой, колкото и съвестен шофер да си, не виждаш ли че има пътека- з@еби. В Ориндж каунти 2, до пазара, един бакшиш беше изгодно спрял върху пешеходната пътека. Една минута му го обяснявам, после пет се опитвах да му я покажа :screwy

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 27 юли 2011 0:25

Целта на инициативата, освен да почете паметта на детето (лека му пръст :cry: ), е и да покаже на всички - депутати, полицаи, кат-аджии и най-вече шофьори, че съществува такова нещо като пешеходец, както и пешеходна пътека, защото лека-полека ги забравят, защото им е по-удобно...
Да, не мога да отрека, че в София голяма част от шофьорите спират, като те видят, че си стъпил на зебрата, но има идиоти, които си прелитат.
В люлин, срещу KFC един ден така й ръкоплясках на една. През краката ми щеше да мине, а аз се бях залепил за бордюра. Да не говорим, че преди нея си почаках едно 2-3 минути, да се сети някой да спре... Оня зад нея като ме видя че ръкопляскам явно се усети що и наби спирачките, та успях да мина...

Потребителски аватар
pleasuree
Автомобил: Golf MK4 V6
Двигател: AUE 2001

Мнениеот pleasuree » Сря 27 юли 2011 0:52

ISRalien написа:
znainainai написа:Като спирам да пускам пешеходци пускам и аварийките и рацерите спират.

Абе това може да се разтълкува и като спиране за малко и другите да те заобиколят, по-логично според мен е да пуснеш ляв мигач...

Иначе по темата - днес малко подраних, трябвало е след 16:00 да се поставят цветя, аз отидох към 11:30 и сложих по средата на пешеходната на ректората една роза.
Застанах на другия тротоар и след няколко секунди една женица взе розата и я остави на стълба.. Обясних й, че там й е мястото, тя решила, че някой я изпуснал..
Върнах я и пак застанах.. Мина един и направо си я взе.. И на него му обясних, стана му кофти и я върна. "Аз да спася розата".. а детенцето кой ще го спаси :(
Минута по-късно розата беше разпердушинена, а 2 часа по-късно имаше само едно червено петно на нейно място...
Хората ми се чудиха на акъла...

Някой друг отиде ли днес?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=753662

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 27 юли 2011 1:06

няколко мои познати отидоха вместо мен-всеки ден чета "черната хроника" пълна с новите новини за какво става в БГ и просто нямам думи.
нещо е сбъркано в мисленето -безсмъртни НЯМА,а безчовечието е фрапиращ фактор............

Върни се в “ОФФ-Топик - други”