Шум при отпускане на съединител
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
Шум при отпускане на съединител
Като купих колата(преди година) забелязах съвсем лек шум откъм двигателя.Като натисна съединителя шума изчезва.От 3 месеца насам при отпускане на съединителя,по средата на неговия ход се чува нещо като удар на метал в метал
При натискане го няма,но при отпускане по средата се чува,и то при рязко отпускане.Интересното е,че това чукане го има само при работещ двигател.Вече покрай това ниско налягане на маслото се побърках,а и разбрах че луфта на коляновия вал се проверява като се натиска и отпуска съединителя
Жилото ми е доста тегаво и скърца при натискане.Къде може да е проблема?Тайно се надявам да е в съединителя(пружини някакви) или аксиален лагер 
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема ти е в аксиалния лагер, но не се задълбавай толкова в него.
Както ти каза Б.М. пускай радиото една идея по-силно
Шегата настрана, но обърни внимание на проблема с маслото, а това го остави за по-нататък. Така можеш да си изкараш безпроблемно и докато феродовия диск ти стане за смяна. Сам казваш, че го имаш откакто си купил колата, просто се е поусилило.
И аз имам шум от лагера на мерцедеса, откакто го купих, но определено не мисля да разглабям само заради него.
Както ти каза Б.М. пускай радиото една идея по-силно
Шегата настрана, но обърни внимание на проблема с маслото, а това го остави за по-нататък. Така можеш да си изкараш безпроблемно и докато феродовия диск ти стане за смяна. Сам казваш, че го имаш откакто си купил колата, просто се е поусилило.
И аз имам шум от лагера на мерцедеса, откакто го купих, но определено не мисля да разглабям само заради него.
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
Sunny написа: Бас ловя, че не го чуваш винаги а само понякога!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”