Разход на масло Ауди А6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разход на масло Ауди А6
Здравейте колеги, имам въпрос към вас. Възможно ли е от турбината да харчи около 0.5 литра масло при скорости в диапазона 170-180 км/ч. В градки условия не го бута.. Няма грешки по VAG, изпушва бяло от време на време... Сменени са кобилици, повдигачи, кученца, турбото е рециклирано преди 2 години, колата върви и пали нормално, филтъра на картерните газове е сменен с този от новия модел. В общи линии гледахме всичко но никой не се наема да даде точна диагноза.. Мотора е 2.5 TDI V6 150 коня.. 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Разход на масло Ауди А6
Лекото бяло пропушване може да е от лека загуба на компресия на някой цилиндър или закъснение на помпата
.... 0.5л масло ама на какъв пробег ,че не разбрах 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За около 200 км.. 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Измери си на първо време компресията на всички цилиндри ...Но да може и от турбо да е ама чак толкова много ...ако от турбото има за какво да се плашиш да знаеш !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Градско не пипа маслото, компресията съм решил да я замеря, но трябва да ми остане време. Иначе зимата си пали веднага, дори при доста ниски температури, което ме навежда на мисълта, че е малко веоятно това да се случва от липса на компресия...
Инче ориентировъчно колко пари ще е ремонта на всичко - предполагам, че в рамките на 5000.00 ще се вместя..
Инче ориентировъчно колко пари ще е ремонта на всичко - предполагам, че в рамките на 5000.00 ще се вместя..

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
За 5000лв мисля, че не само ще се вместиш, ами и ще останат.
На 1.9TDI за пълен ребилд (ремонтни бутала, гарнитури, лагери, болтове, семеринги и труд) отидоха около 2000лв.
Пробвай да изкараш картерната вентилация през oil catch can (google ще ти каже какво е това). Така можеш да разбереш дали маслото бяга от турбото или от картените газове. Аз залагам на 2то. Ако е то отиваш на смяна на сегменти, но можеш и така да си караш.
Щом в града не го губи не е от теч. Има вариант и маслото ти да не е читаво. При голямо натоварване и температура му на работа става друга и му се променят свойствата. За да разбереш дали е от това пробвай с читаво масло и същия експеримент с карането.
На 1.9TDI за пълен ребилд (ремонтни бутала, гарнитури, лагери, болтове, семеринги и труд) отидоха около 2000лв.
Пробвай да изкараш картерната вентилация през oil catch can (google ще ти каже какво е това). Така можеш да разбереш дали маслото бяга от турбото или от картените газове. Аз залагам на 2то. Ако е то отиваш на смяна на сегменти, но можеш и така да си караш.
Щом в града не го губи не е от теч. Има вариант и маслото ти да не е читаво. При голямо натоварване и температура му на работа става друга и му се променят свойствата. За да разбереш дали е от това пробвай с читаво масло и същия експеримент с карането.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Щом пали от ряз надали е компресия... Другото което ми идва на ум е че согурно градско рядко караш над 2000 оборота и затова да не ти гори масло... Та мисълта ми е да е от турбото
-
Никъде не съм споменал компресия. Сегментите не са само за компресия, а и за обиране на маслото и връщането му в картера. Ако са заминали само маслените даже компресията ще е по-висока.
brum написа:Никъде не съм споменал компресия. Сегментите не са само за компресия, а и за обиране на маслото и връщането му в картера. Ако са заминали само маслените даже компресията ще е по-висока.
Точно така, от личен опит го знам. Само че беше бензинов мотор, преди смяна на сегменти-11 компресия и гори масло, след смина-9 компресия и не гори. Чувал съм че и маслото уплътнява и от там качва компресията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги, ще погледна Oil catch can - макар че съм доста вързан в ръцете.. Маслото е Mobil 10W40 и съм сигурен, че е читаво...
И още 1 питане, ако има заминали сегменти, може ли колата да си върви добре, имам предвид наистина добре - по магистралата не я жаля.. и същевременно разхода да е доста нисък, особено градско - около 10-10.5 литра на 100 км..???
И още 1 питане, ако има заминали сегменти, може ли колата да си върви добре, имам предвид наистина добре - по магистралата не я жаля.. и същевременно разхода да е доста нисък, особено градско - около 10-10.5 литра на 100 км..???

-
Имах същия случай, но не го реших. Голф 3, 1.6, 101кс. На магистралата се кара със 130-140. След магистралата липсва около 500г масло. При каране в ниските обороти маслото си седеше до такава степен, че не се виждаше разлика и след 1000км градско. Колата замина при брат ми, а той не кара душманската. При него не мръда.
Течове нямаше, компресията и на 4те цилиндъра беше еднаква, но малко височка (май 13-14), главата беше ребилдната. Единственият останал вариант бяха сегменти ...
Течове нямаше, компресията и на 4те цилиндъра беше еднаква, но малко височка (май 13-14), главата беше ребилдната. Единственият останал вариант бяха сегменти ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз така карам над 2 годин и харча си стои един и същ.. Ако карам със 120-130 км/ч няма проблем с маслото. Въпреки многото пари набити в колата - над 10к. лв. нищо не се променя, което ме води до въпроса има ли смисъл да се отваря двигателя или така да си карам... 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами имайки предвид колко е максимално разрешената скорост в БГ значи не ти трябва да пипаш колата,хем ще караш разумно хем икономично 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хаха
До някъде съм съгласен, но V6 180 к.с. на 120 са под 2000 об/мин на 6-та.. Не мога да я карам така, верно е душегуб, но като му стъпя си ме влачи.. 

-
Я пак - сигурен ли си в оборотите? До колкото съм запознат най-дългата кутия (точно тази с която караш ти, слагат я и на 1.9 131кс пасат) е със 250 км/ч на 5000 оборота. Т.е. на 2000 оборота трябва да си на около 100км/ч. Много бих се учудил ако има още по-дълга кутия. Ако си сигурен в оборотите би ли проверил кода на кутията? И каква ти е максималната скорост по километраж?
Върни се в “Дизелови агрегати”