Теч на антифриз, незнайно от къде

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Теч на антифриз, незнайно от къде

Мнениеот dragozow » Вто 26 юли 2011 17:33

Здрасти, имам Golf 4 TDI и ми губи антифриз незнайно от къде. Давах го на тъста да ходи на море и му изписало за ниско ниво някъде по пътя. Долял и продължил, след два дни сутринта при първото палене пак така. Пак долял и се прибра(500 км) без проблем. Вчера я карах, нищо. Сутринта при първото палене пак показа ниско ниво, долях. На морето е ходила на майстор, който не е открил нищо. Днес пак я карах в София на майстор, не тече никъде, даже я вдига на подемника. Явно изтича само като изстива, вече не знам. Миналата година имаше пробит маркуч, който сменихме и не е имало проблем. Видимо не тече от никъде, помислих си за гарнитура на главата ама маслото си е наред, колата не пуши грам даже и с много газ.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Теч на антифриз, незнайно от къде

Мнениеот IvailoOo » Вто 26 юли 2011 17:40

Виж си тройника,който е на блока.Най-често от ттам сълзи.Ако не е от там...мятай свързките с другите маркучи или направи един бърз тест да не ти е заминала гарнитурата на главата

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 26 юли 2011 19:05

Гледа го майстора, даже на подемника я вдига. За гарнитура не е пресякла маслото, не пуши грам. Подозирам че като изстине някое съединение се свива. Сега съм оставил един голям картон под двигателя и утре ако покаже ниско ниво ще погледна къде е. Склонен съм да сменя радиатор, водна помпа и т.н. само и само да е здрава че ме човърка.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 юли 2011 19:12

Обикновено губи течност при загрял двигател, а не при студен. Изпарява се, затова не може да се види. Като загрее, при работещ двг вдигни капака и гледай внимателно.

LP.K
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LP.K » Вто 26 юли 2011 19:23

Имай предвид, че течностите които слагаш... особено ако е вода при увеличаване на температурата, увеличава обема си и дори незначително да е при работа и загрял двигател може трудно да установиш дали отива някъде водата!
Това че не тече отдолу никъде, не е гаранция! Както каза колегата по-горе може да се изпарява докато работи колата. Възможно е някъде по радиатора да има теч и при висока температура да увеличава налягането и да започва да сълзи и да се изпарява без да усетиш (много празитно стана с това "да")... По същият начин на една мазда 121 губеше течност миналата година и се видяхме в зор, намерихме един познат, които препоръча да вземеме от моргата му един радиатор и да тестваме, ако не е от това да го върнем и се оказа точно там проблема...

Мой съвет остави я да загрее и да работи и вдигни капака и се оглеждай за пара, дори малка! Това не е нормално при никой двигател, освен ако не е стояла колата на паркинг и не е хванала яко прах и мизерия.. :drinking:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 26 юли 2011 19:37

Гледах я днес два пъти сам и един път майстора. Загряла, 90 градуса(повече не качва). Явно е много малък теча и го изпарява. Това за ниското ниво след като е седяла може да е просто съвпадение. Бих сменил каквото и да е, само да го разбера какво е. Ще пиша пак като има развитие. Писах и на Ники от Герман да видим дали му се занимава да търси проблема. Колегите му се отказаха, имат си работа хората и не им се гадае какво е. Може лесно да сипя една добавка ама искам да се направи като хората.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 26 юли 2011 19:45

Не че нещо,но един съвет....не слагай добавка за радиатори... след време пак ще текно,но и на всичкото отгоре ще трябва да правиш и промивка на системата. Другото което се сещам е ...погледнахте ли под помпата. Може да сълзи по блока и там трудно се хваща понеже за да се завреш като хората трябва да сваляш фитърната кутия

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 27 юли 2011 6:56

Тая сутрин нищо, бях сложил огромен картон отдолу. Много странна работа. Ще продължавам да го дебна.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 27 юли 2011 17:47

сълзи ти лекичко когато е загряла и се изпарява почти веднага след известно време ще почне да се забелязва оцветяване от антифриза на проблемното място (а може вече да се е оцветило ,но с по щателен оглед може да се открие)

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 28 юли 2011 6:46

Кога трябва да ми се пускат перките? От два дена не е текло, но ме яде и се ослушвам. Сутринта до работата, вдигна си 90 градуса. Не съм я гасил и седи в двора вече 1 час, не включва нито една от перките. Държи 90 градуса и не мърда от там. Ако пусна климатика си включва и двете перки.

edit
Преди две седмици за първи път беше пуснала перките след каране по един стръмен баир, натоварен и с климатик. Поработиха минута докато охлади и си спряха.

Ivan1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivan1 » Чет 04 авг 2011 12:52

При мен имаше подобен проблем.
Беше тройника на блока. Намира се отдяно на двигателя (1.6 101 Hp).
Доливах по-малко антифриз, но много ме дразнеше.
Нямаше никакви течове. Просто отдолу тройника леко се беше пукнал, така че сълзеше, но само когато колата върви и понеже двигателят тогава е горещ изпарява течността.
Няка колата повърви и после опипай първо там. Много хора са имали подобен проблем иса го разрешили именно по този начин.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 05 авг 2011 7:36

Все още не съм доливал, а минаха 10-ина дни. Не че съм я карал много ама в неделя ще се фейна до Самоков и ще видя. Абе странна работа.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 авг 2011 21:35

dragozow написа:Все още не съм доливал, а минаха 10-ина дни. Не че съм я карал много ама в неделя ще се фейна до Самоков и ще видя. Абе странна работа.

Виж си тапите на ДВГ....

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Съб 06 авг 2011 10:17

Колега и аз го имам същия проблем.При мен го прави тоя номер от тройника и по-точно от мъркуча който е за парното.Сложих друга скопа вместо стандартната,но пак ги има тея капки и май и аз ще бяхам да купувам 3-ник.Някой знае ли колко горе-долу струва това нещо чисто ново и в моргите зада може всеки който има проблем с него да знае колко горе долу ще се изръси за него преди да тръгне да го копува.Поздрави на всички :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 06 авг 2011 11:29

nik5 написа:Някой знае ли колко горе-долу струва това нещо ... в моргите

Забрави за моргите, ти стар си имаш, не ти трябва още един такъв. Взимай само нов! :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”