Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот ipm » Вто 26 юли 2011 21:35

Shanovec написа:
ipm написа:Познат "състезател" скоро отнесе 450 лева и вече много внимава.

ами останалите, които са с дълбоки джобове, ами ония които са свако и цако :?: :?: :?:

Няма пълно щастие. Хора с дълбоки джобове е имало, има и ще има винаги и навсякъде. Но те са сравнително малко. Има лек и за тях - ако не се лъжа във Финландия глобите бяха процент от дохода (чел съм го, не съм го виждал наживо) и така всички ги боли еднакво (глобата на шефа на Nokia). Но и у нас ако Гошо го глобят половин-една заплата съм сигурен, че след това ще бъде доста по-внимателен. Пък и концепцията "като стане всичко нормално и аз ще стана нормален" в тази последователност със сигурност не работи, а помага да се затвори кръга и да се възпроизвежда и задълбочава настоящата свинщина.

Последна промяна от ipm на Вто 26 юли 2011 21:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Вто 26 юли 2011 21:45

идеята ми е че ако ме спре катаджия (или тебе примерно) инстинктивно ще провери цялата кола дали е в изправност (независимо от това, че си минал технически преглед). представи си сега съшата ситуация, само че с някакъв дебеловрат и гологлав чичка (спрян за превишена скорост), слизащ не от някой голф или лада, а от мякой мергел (поне 2007 година). какво мислиш става? куката козирува, даже е готов на мига да почне да му бърше колата с кърпичка. изпраща го по живо, по здраво, ядосан че не е изкарал нищо от "патрона", спира тебе и ... по нататък сам се сещаш

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Вто 26 юли 2011 21:52

И какво предлагаш - да си мигаме, щото катаджията може жена му да не му е дала сутринта или се е "прекарал" с предишния чичко. Ако няма за какво да се хване може да си поговорите и да ти пожелае приятен път. А ако пуснеш оплакване от него, че търси начин да си вдигне доходите от шофьорите със сигурност ще има някакви последствия и ще стане внимателен. Ако изхождам от личния си опит - не ми се е случвало катаджия да си поиска сам, което ме кара да си мисля, че може би проблема с даването на пари не е само в тях ;) Като има някой, който иска "да почерпи" се намират и такива, който нямат против :) А като се пише акт - обикновено е с причина, а човек може да си напише и забележките и да обжалва ако смята, че има повод. Вярно, че е по-трудно от това "да почерпим" 20 лева, иска нерви и е свързано със загуба на време, но иначе за какво си чешем пръстите тук?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 26 юли 2011 21:56

Да, предупреждавам при всякаква опасност.. Дали ще е катаджия в храстите, катастрофа или каруца на завой...
Но и не разчитам на другите да ме предупредят - все ще се намери някой, дето го мързи да си дръпне лостчето и аз да го отнеса, за това си карам до 10км/ч отгоре (20, щото моя километраж лъже бая с тия гуми).

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Вто 26 юли 2011 22:03

ipm написа: Ако изхождам от личния си опит - не ми се е случвало катаджия да си поиска сампочерпи"

а аз ще ти разкажа за един пресен случай от седмица - две. с един приятел караме ремарке с дини (10 км над ограничението). спират го и катаджйията се изпъчил един такъв като пехливанин (борец). хили се едно ехидно и пита:
-е ся к'во? ша ядем ли или ша пишем?
почваме да прехвърляме дини, ама той нахалния пуснал седалките на Нива-та и няма пълнене. половин ремърке отиде. после не били боклуци

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Вто 26 юли 2011 22:16

Е защо не го оставихте да пише 10 минути за 10км отгоре? Решението си е твое. Точно това се опитвам да кажа - мрънкаме, че се дават пари на катаджии, в същото време ги предлагаме/даваме ние, не извънземните. То някак си не става хем човек да е в издънка, хем да го спрат, хем акт да няма - е катаджията ли да почерпи, че сте се запознали :)? Спирам, че избих в друга посока и осирам темата.

P.S. А подобна история с дини ми е разказвал един познат, но на него му казали да ги остави "до голямото дърво" на 300 метра по-надолу, че така било неудобно :) Човека твърди, че нищо не оставил.

Последна промяна от ipm на Вто 26 юли 2011 22:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 26 юли 2011 22:20

И какъв е извода, че вместо да си понесете отговорността, сте дали подкуп, пък бил той и във формата на дини! После полицаите били виновни, не са само те, и ние сме си виновни, ама сами!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 юли 2011 22:23

Shanovec написа:
ipm написа: Ако изхождам от личния си опит - не ми се е случвало катаджия да си поиска сампочерпи"

а аз ще ти разкажа за един пресен случай от седмица - две. с един приятел караме ремарке с дини (10 км над ограничението). спират го и катаджйията се изпъчил един такъв като пехливанин (борец). хили се едно ехидно и пита:
-е ся к'во? ша ядем ли или ша пишем?
почваме да прехвърляме дини, ама той нахалния пуснал седалките на Нива-та и няма пълнене. половин ремърке отиде. после не били боклуци

Този случай ясно показва, че скоро няма да се оправим. То не е луд тоя, дето яде баницата. mhihi Постъпили сте типично по тарикатски - да не ви пише фиш или акт сте му дали подкуп, бил той и под формата на дини. Че той утре може да ти каже "Е, ся кво, ще е@ем или ще пишем", тогава какво правим - събуваме гащите и се хващаме за палците?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 26 юли 2011 22:30

Извода е,че трябва колегиално да се предупреждаваме за постове на КАТ,защото те се крият и са се научили винаги да ти взимат парите.А нарушения винаги има. Аз нямам против да ми пишат акт за нарушение,но имам против да ми съчиняват нарушение само за да си изпросят почерпката. А корупцията има две страни-която дава и която взима.Това е ясно.
За това да няма корупция е хубаво да предупреждаваме :yeaha:

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Вто 26 юли 2011 22:32

работата не е там дали ще пише или не. всичко идва от това "ша ядем или ша пишем". и това го казват старите кучета. попадал ли си на новак катаджия (още пресен - пресен, неулегнал). спира те. най-човешки ти обяснява защо го е направил, пуска те с обещанието че няма да правиш повече така (е ако не е нещо сериозно нарушенито де) и всеки по своя път. а тези с 20 год. стаж: колега, я го виж тоя бе. и се почва едно мотаене между двамата. абе грозна работа. и на двата вида съм попадал.
п.п. един съвет за колегите: ако искате да избегнете спиране от кола на кат, като видите патрулката, десен мигач, спирате зад полицейския автомобил, слизате и най-учтиво питате пътния полицай кнакъде е пътя за еди къде си. много пъти така съм оттървал кожата :да:

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Вто 26 юли 2011 22:40

stefan4o :предавам се септември месец като почне семестъра ще се видим мякой път в Стара Загора, ще пийнем по биричка :beer и ще раздуем по темата да видиш че не си съвсем прав. здаве да е :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 юли 2011 22:45

Прав е много относително понятие. По принцип нямам против да се запозная с който и да е от форума, но това едва ли ще ми промени мисленето по определени въпроси :beer
Ако си млада девойка с големи, хубави очи може да успееш да ме промениш за малко :063:
С две думи исках да кажа - когато се научим да бъдем отговорни и да си понасяме наказанията, които сме заслужили по СВОЯ вина, тогава ще има прогрес, иначе ще сме си същото стадо овце-тарикати и това си е. Само ще цъкаме и ще завиждаме на онези по-белите на запад от нас. mhihi

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 26 юли 2011 22:52

Тука в Русе има един поуицай дет му викат "Пешо Чипса" навремето спрял една кола на фирма за разнос и помъкнал един чувал царевични пръчки за да не пише. Е то хубо ама нали трябва да се отчете и шофьора казва на шефът си онзи звъни на 166 и резултата е резил плюс прякор. Та и вие ако се бяхте обадили на 112 или 166 можехте да кръстите някой "Гошо Динята" mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Shanovec

Мнениеот Shanovec » Вто 26 юли 2011 23:21

znainainai написа: "Пешо Чипса"

:063: :063: :063:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 27 юли 2011 21:20

Ама тука хем ви боли ама хем и ви сърби...

И онзи горе да слезе няма се помогне...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”