проблем със спирачните дискове отзад -пасат б5
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
проблем със спирачните дискове отзад -пасат б5
проблем със спирачните дискове отзад ,проблема е следния забелязах един хубав слънчев ден задните дискове сини ( бях покаръл малко на ръчка),като син домат,дигнах пасатко на крик и гумата има малко стържене седно е на ръчна не се върти така свободно, като предните гуми дръпнах рачната,пуснахя да нее заяла но пак си е същото,и рещих ,отидох в сервиз, те ми казаха нови спирачни апарати, и двата кам 500 лева с труд(били заяли и не подлежът на ремонт) да добавя накладките са текстар 60лв. на около 4-5 хил.км не ми тресе щото ме попитаха да ли тресе да не би пък да си криви дисковете.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: проблем със спирачните дискове отзад -пасат б5
Колега колко км си карал с вдигната ръчна?
Не вярвам самите апарати да са за смяна. Добре е да се провери дали водачите не задържат в супортите и състоянието на гумичките им. Най-лошото е, че вероятно са препечени накладките и прегряти дисковете, но явно все пак не са изметнали/изкривени след като няма биене или не усещаш спиране на тласъци. Според мен е желателно те да се сменят.
Най-добре отиди при някой от форумните майстори.
Не вярвам самите апарати да са за смяна. Добре е да се провери дали водачите не задържат в супортите и състоянието на гумичките им. Най-лошото е, че вероятно са препечени накладките и прегряти дисковете, но явно все пак не са изметнали/изкривени след като няма биене или не усещаш спиране на тласъци. Според мен е желателно те да се сменят.
Най-добре отиди при някой от форумните майстори.
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
днес забелязах ,че задните накладки се търкат здраво,откарах колата на един маистор да я погледне,и започна да ми казва проблемите от които може да е,първо каза за някакви ексцентрици ,апаратите са за смяна били задържали,и за капак ми тропна ,че може да е от кантарчето на колата да е разместено и да лови повече задните колела ,прогнозата е това иначе ми каза ако искам да не ми се хабят задните накладки толкова бързо (за 14 000км.са пак за смяна)да му оставя колата и ще види кое от изброеното по горе е причината,някои друг колега да е имал подобен проблем като моя.Чичоми е малко от малко разбирач от коли ,и ми каза да сваля апаратите да ги почися добре да ги гресирам щото клеасвали,раждясвали ,иначе от как ми смениха накладките миналата година от тогава ми прави тоз проблем хем феродоте изчезва хем диска става син и закапак и ръб има вече диска..момци помагаите ,какво да правя.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
има прекрасна тема за задни дискови апарати със снимки viewtopic.php?f=11&t=1395
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво да правиш - като за начало да не ходиш на нито едно от двете горепосочени места. Аз досега за близо 6 години не съм сменял заден спирачен апарат /осевен един изгнил/, има рем. комплекти сменят се гумички и т.н., може и водачите да не са ОК. А като са ти сменяли наклакдите ако не са прибрани читави буталата може и те да са те наказали.
-
stanev11
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Какво да правиш - като за начало да не ходиш на нито едно от двете горепосочени места. Аз досега за близо 6 години не съм сменял заден спирачен апарат /осевен един изгнил/, има рем. комплекти сменят се гумички и т.н., може и водачите да не са ОК. А като са ти сменяли наклакдите ако не са прибрани читави буталата може и те да са те наказали.
абсолютно точно,задните спирани апарати са с един изкецан механизъм за ръчната,който заради мръсотията и ръждата започва да заяжда и постоянно задържа и от там има постоянно търкане на накладките с диска.Ремонтните комплекти са около 15-20лв за апарат,но след този ремонт няма да си познаеш колата.
По горе са ти дали темата за рециклиране и почистване на апаратите.
-
fuklyoto270
- Автомобил:
- Двигател:
колега;може и да се разминеш с един работен комплект,
.но с клещи с дългите човки да вадиши слагаш цилиндара няма да стани работата.
сменял сам накладки задни caddy 08г. и на audi a6 2003г. 4.2l. 4x4.,i сa na сaщия прицип.,но без скобата вярваи ми няма да стане.,
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за спама, но имам едно въпросче на което не мога да си отговоря. Става въпрос за заден десен спирачен апарат. Същия работи нормално, накладките са нови, но не мога да си обясня, защо на спирачния диск същите опират на около две-трети от площта на диска откъм центъра към периферията. Няколко пъти свалях апарата, почиствах го няма луфтове на водачите, но накладките продължават да опират на част от работната площ на диска. На другия ляв апарат няма проблеми. Ръчната също работи нормално и на двата апарата.
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
има дваварянта колега крив диск,или калпава накладка(задане ляга добре накладката)..
а по моя проблем ,ходих при маистора дето ми сменя накладките преди една година да го попитам дали е пипал нещо или само е сменил накладките без да навива цилиндара и тои ми вика ти ли мен ще учиш как се сменят накладки.Другата седмица ще взема едни накладки багит и ще хода да ги сменям във форд сервиз,там пратовчет ми работи.
а по моя проблем ,ходих при маистора дето ми сменя накладките преди една година да го попитам дали е пипал нещо или само е сменил накладките без да навива цилиндара и тои ми вика ти ли мен ще учиш как се сменят накладки.Другата седмица ще взема едни накладки багит и ще хода да ги сменям във форд сервиз,там пратовчет ми работи.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Относно нетъркането по цялата повърхност и при мен беше така само че на предни след смяна на дисковете се оправи. Относно проблема на Svetlioman според мен майстора ти е строшил механизма на апарата при смяна на накладките(буталцето се върти и се вкарва навътре, а не с натискане само).
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
plkochev написа:Относно нетъркането по цялата повърхност и при мен беше така само че на предни след смяна на дисковете се оправи. Относно проблема на Svetlioman според мен майстора ти е строшил механизма на апарата при смяна на накладките(буталцето се върти и се вкарва навътре, а не с натискане само).
Нарочно съм опитвал само с натискане да върна буталцето, ама счупих чугунената отливка, механизма вътре не мръдна. То тая резба вътре е с много голяма стъпка и широка, та си мисля, няма как да счупиш вътре оста или буталото.
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
днес карах колата при едни маистори и ми казаха ,че апаратите са ми за смяна 250лв.с монтаж,могло да се раздвижат но никои нямало да се занимава,и затова съм решил в събота аз ще си ги разглобя и почистя,да се опитам поне да видя за що иде реч.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Точно така колега, ще им се и мизерниците!!! Ако има нещо пиши, може от тук да ти пратиме ремонтен комплект.
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Даже има тема с подробни обяснения и снимки как става!