Пътека от рози срещу войната по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Пътека от рози срещу войната по пътищата

Мнениеот Ivailo » Сря 27 юли 2011 3:05

http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B ... 0%B8%D1%8F

ето няколко мнения от групата във фейсбук:
"v Sofia dnes sled kato postavihme rozi,otidohme do parlamenta ,za da provokirame i "horata" vytre da go napravqt..............nai -iznenadva6toto e,4e uspqhme i te doidoha s cvete sled tova!!!!!!!!"

Видин:
Petia V Ivanova: "Рени, благодаря ти много за снимката. аз минах от там преди минути и наистина цветята не са докоснати. Благодаря на всички, които бяха с мен на пешеходната пътека във Видин. Бяхме около 30тина човека, медиите дойдоха, а що се онася до полицаите - точно в 18.30 движението по улицата беше спряно. Те казаха, че ще го пуснат когато аз кажа, че сме готови. Всичко мина много добре. Доволна съм и искам отново да благодаря на Видинчани, че дойдоха и на полицията, че бе така отзивчива и добре настроена към инициативата ни. Май наистина има светлина в тунела. :)"
(това горното за мен е нечувано досега за Видин...)

"Dnes edin ba6ta be6e do6yl s dvete si deca,za da poloji cvete,koeto me trogna.Tova koeto me natyji be6e ,4e edno ot decata,po negovite dumi,go e popitalo kyde e deteto zaradi ,koeto sme tam:(((((((("

да не говорим, че хора са се включили и от Лондон:
Изображение

Според мен инициативата ще има някакъв успех.
Аз се боря да ви накарам вас да се замислите при следващата пешеходна пътека.
Защото ние сме шофьори, ние управляваме 1 тон желязо, от който зависи много.

Ще помоля да не се заключва темата въпреки това, че е свършила инициативата на улицата. Тази във форума продължава...

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 27 юли 2011 8:33

ISRalien,

много съжалявам, жалко за детето, жалко и за всички, които загиват нелепо по улиците и пътищата !!!

НО за всичко са виновни единствено и само органите на кат, които със своите действия и бездействия са отговорни за случващото се - никой друг !!!

Докато те вземат подкуп от пиян шофьор и от такъв каращ с превишена скорост вместо да вземат книжката му и да конфискуват мпс-то му - така ще бъде !

Докато минават безучастно покрай неправилно паркирали след забранителни знаци, такива по тротоари и градинки, на кръстовища и пешеходни пътеки - така ще е !!!

На мен лично ми е писнало до болка от всякакви няколко-дневни кампании и инициативи - вместо това е е всекидневно и ежечасно вразумяване чрез жестоки глоби и наказания на кретените по улиците !!!
Само това е начина - никакъв друг не е измислен още по света !!!

Трябва тези, на които им плащаме заплатите чрез данъците си да почнат да си вършат работата най-накрая !
Иначе всякакви призиви към самосъзнание и прочие са пълни безсмислици и ефекта е от ден до пладне !!!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 27 юли 2011 8:43

Поздравления за инициативата. Хубаво е, че има хора, на които им пука поне малко.

Иначе - идиотите са от двете страни.
Като пешеходец винаги съм много, много внимателен (инстинкт за самосъхранение май му се казва), но все се намира някой със самоцел да мине отгоре ми.
Като водач винаги намалявам преди пешеходна пътека, дори да няма никого, а ако има хора - спирам. Напоследък обаче доста често се ядосвам на крайно малоумни блейки, които не знаят какво търсят по платното. Имам чувството, че се практикува нов спорт "Колко пъти ще скочиш нарочно пред автомобил преди да те размажат", който набира популярност с адска сила.

Зверски глоби трябват и конфискация на имущество. И за водачи и за пешеходци.

Последна промяна от escrime на Сря 27 юли 2011 8:50, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 27 юли 2011 8:47

DarkForce написа:ISRalien,

много съжалявам, жалко за детето, жалко и за всички, които загиват нелепо по улиците и пътищата !!!

НО за всичко са виновни единствено и само органите на кат, които със своите действия и бездействия са отговорни за случващото се - никой друг !!!

Докато те вземат подкуп от пиян шофьор и от такъв каращ с превишена скорост вместо да вземат книжката му и да конфискуват мпс-то му - така ще бъде !

Докато минават безучастно покрай неправилно паркирали след забранителни знаци, такива по тротоари и градинки, на кръстовища и пешеходни пътеки - така ще е !!!

На мен лично ми е писнало до болка от всякакви няколко-дневни кампании и инициативи - вместо това е е всекидневно и ежечасно вразумяване чрез жестоки глоби и наказания на кретените по улиците !!!

Трябва тези, на които им плащаме заплатите чрез данъците си да почнат да си вършат работата най-накрая !
Иначе всякакви призиви към самосъзнание и прочие са пълни безсмислици и ефекта е от ден до пладне !!!

Което никога няма да стане. Поне аз не вярвам. :(

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 27 юли 2011 11:28

В Стара Загора премина под изключително слаб интерес... дали заради валелият дъжд 30 мин. по-рано не знам...

http://www.zaralii.eu/viewtopic.php?f=25&t=53

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 27 юли 2011 11:52

Не е лошо да си припомним,кое по смисъла на сега действащия закон се счита за пешеходна пътека,че все още сред някои водачи битува мнението,че задължително трябва да е очертана на кръстовище и е задължително спирането само на т.нар. тип зебра-М8.1/в правилника/,а за другия модел-М8.2/използва се само на кръстовища/ пешеходеца можел да минава само след като изчака колите и водачите не били длъжни да спират.Една такава теория ми развиваше на висок тон един малоумен селяк,на който направих забележка щото шеше да блъсне човек на пешеходна пътека пред очите ми .
§6 ,т.54.от ДР на ЗДвП (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
Това са пък задълженията ни като водачи по отношение на пешеходците- Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

(2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.).

(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп., бр. 54 от 2010 г.) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 27 юли 2011 13:21

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Пет 29 юли 2011 11:39

за съжаление за много хора пешеходната пътека е само рисунка върху асфалта която нищо не значи :!: за още по-голямо съжаление това се отнася и за пешеходците :banghead:
пресни примери от последните дни :screwy
http://www.youtube.com/watch?v=BaXikOO-Fuc
http://www.youtube.com/watch?v=ppMvDbWg6hk

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 02 авг 2011 23:17

ЗДП написа: Чл.120. (2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за
намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно
превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да
пропусне пешеходеца.

Добре е да се знае...

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 06 авг 2011 23:58

DarkForce написа:ISRalien,

Трябва ли да ти се обясни или сам треа да се сетиш, че не може до всеки шофер да има полицай?!? Ако няма самосъзнание нищо не става!!! То за това и полицията е такава, ама това е друга тема.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Нед 07 авг 2011 0:28

Преди 2 дена се върнах от Швейцария. Там пешеходеца на зебра е цар, дори не обръщат глава за да видят дали идва автомобил и директно тръгват да пресичат. Никакъв инстинкт за самосъхранение, обаче всички коват спирачки. Не ги интересува дали задръстват движението или каквото и да е. Как са го постигнали незнам обаче е факт. И евтини и суперскъпи коли карат еднакво, без нерви, в рамките на ограниченията на скоростта, няма пилене на гуми по светофарите и..... да не изброявам нататък.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 07 авг 2011 6:29

Не са го постигнали със самосъзнание определено! mhihi
Нали гледам всеки ден "самосъзнателните" европейци как карат в Бг само след няколко седмици/месеца престой тук.
DarkForce написа:
Петър Петров написа:
Трябва ли да ти се обясни или сам треа да се сетиш, че не може до всеки шофер да има полицай?!? Ако няма самосъзнание нищо не става!!! То за това и полицията е такава, ама това е друга тема.

Петър Петров

никъде по света такова самосъзнание не е вродено - ТО Е НАЛОЖЕНО, чрез система от работещи правила и санкции !!!!

ЗАТОВА родния джигит как премине Калотина, в по -голямата си част стават примерни шофери !

Писал съм бавно защото съм убеден, че имаш проблеми с бързото четене !

Поздрави
Е, те точно това исках да кажа и аз.

Последна промяна от myrshavija на Пон 08 авг 2011 8:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 08 авг 2011 8:35

Петър Петров написа:

Петър Петров

никъде по света такова самосъзнание не е вродено - ТО Е НАЛОЖЕНО, чрез система от работещи правила и санкции !!!!

ЗАТОВА родния джигит как премине Калотина, в по -голямата си част стават примерни шофери !
И обратното за "европейците" както е писал myrshavija

България има полицейски ресурс (като бройка само) да направи подредена и правова държава за много кратко време!

Проблема е, че по голямата част от т.нар полицаи са си милиционери от миналия век, а и определени кръгове в държавата нямат интерес да има наложен ред и дисциплина по Западно-Европейски образец!

Писал съм бавно за да ме разбереш !

Поздрави

Върни се в “ОФФ-Топик - други”