Проблем с ел. стъкла на 3ка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
maveric
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел. стъкла на 3ка

Мнениеот maveric » Нед 24 юли 2011 21:11

Колеги здравейте,
реших да си сложа отпред ел. пакет и си закупих от един колега от форума. Пакета в момента по схема съм го вързал в гаража преди да го монтирам и заработи, но след няколко проби на десния механизъм започна да работи на пресекулки, а именно, като се натисне бутона (неговия или от лявата врата) механизъма задвижва нагоре или надоло само около 10 см. или 1-1,5 сек. и спира, след което трябва да го натиснеш бутона пак. Та въпроса ми е какъв може да е проблема? Трябва да го отстраня преди да тръгна да го монтирам на колата.
Благодаря предварително. :beer

daniel4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ел. стъкла на 3ка

Мнениеот daniel4o » Нед 24 юли 2011 21:15

Колега доколкото разбрах проблема ти е че като натиснеш копчето един път стъклото не слиза до долу а слиза малко и спира,ако съм те разбрал правилно пробвай да задържиш копчето докато стъклото слезе до долу,след това задръж копчето стъклото да отиде до горе,повтори това 2,3 пъти,защото движението трябва да се запамети от машинката и след това вече с едно натискане ще слиза до долу и обратното.

maveric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maveric » Пон 25 юли 2011 16:02

Извинявам се може и аз да не съм го описъл правилно, проблема е, че като натисна копчето механизъма слиза или се качва около 10 см, но няма значение дали е натиснато еднократно или постоянно т.е. като го натисна и задържа пак е същото механизма помръдва около 10 см. и спира.

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Пон 25 юли 2011 18:41

Първо пробвай с друго копче и след това мисли, ако не стане :wink:

maveric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maveric » Пон 25 юли 2011 18:44

Пробвах не е от копчето :). И от двете копчете прави едно и също.

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Пон 25 юли 2011 18:52

Колега според мен е от самото моторче, в него има една пластина, която като се нагрее и прекъсва веригата, тоест спира да работи до следващото натискане. предполагам, че е така защото се натоварва двигателчето.
http://ogogin.snimka.bg/other/el-motorc ... 1.18289558 Ето ти и снимки да се види за какво ти говоря

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 25 юли 2011 18:53

Е не ви ли минава през акъла идеята,че задържа механично и сработва би-метална термо защита на моторетката..Памет имала тя..таратанци!Презареди и Виндоса...т.е. огледай водачите на шините,а ако се наложи да ровиш в "макарата"-по-добре търси друг механизъм.Лично аз,ако реша някога,в необозримото бъдеше,да слагам механизъм-само тип "зъбна рейка,или дъга",никога тая въжена плетеница.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пон 25 юли 2011 19:04

Изместен ти е магнита или се е разпоил "транзистора". Виж тази тема ще ти стане ясно за какво става въпрос.
Ако е транзистора, надигаш платката от него край (не е необходимо да я вадиш щялата) мажеш с кореселин да махнеш лака и му играеш един поялник и си готов.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 25 юли 2011 19:10

emo-gar написа:Е не ви ли минава през акъла идеята,че задържа механично и сработва би-метална термо защита на моторетката..Памет имала тя..таратанци!Презареди и Виндоса...т.е. огледай водачите на шините,а ако се наложи да ровиш в "макарата"-по-добре търси друг механизъм.Лично аз,ако реша някога,в необозримото бъдеше,да слагам механизъм-само тип "зъбна рейка,или дъга",никога тая въжена плетеница.

:applause: :applause: :applause: :applause:
също така, след като си монтирал моторчето трябва да се регулира самия механизъм.рзхлаби монтажните болчета на шината и натискай копчето нагоре/на доло докато се намести и спре да спира през 10см.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пон 25 юли 2011 20:02

колега ако решиш проблема пусни моля те едно писмо на лични имам интерес да разбера решението
Аз имах същия проблем така и не го разнищих докрай
При мен имаше и друг дефект освен свалянето на пресекулки функциите на копчето бяха обърнати т.е. натискаш за сваляне а той се вдига и обратното
- първо мислех че е студена спойка вътре по платката с електрониката но не видях такава след сваляне , вярно не съм я презапоявал за да съм 100 процента че не е спойка
- Така карах години и на моменти този проблем с качването и свалянето на пресекулки се оправяше от самосебе си , но само еднократно и след това старата работа затова мислех че е студена спойка
- Случайно разбрах от къде идва втория ми проблем обърнатите функции на копчето , докато си правех задните врати размених колекторите на двете врати ( едната ми беше изгоряла електрониката а на другата нямаше колектор бях го загубил някъде) та реших от двете поне една да направя. Оказа се след това същия проблем и със задната ми врата обърнати функции на копчето плюс сваляне и качване на пресекулки , предполагам че това се е случило с предната ми врата някой някога Я Е РЕМОНТИРАЛ И Е РАЗМЕНИЛ КОЛЕКТОРИТЕ ИЛИ ЦЕЛИТЕ МОТОРЧЕТА ОТ ЛЯВА ДЯСНА ВРАТА , реално те са еднакви и пасват идеално разликата е че са огледални и от там идва обръщането на хода на моторчето
Ти не пишеш нищо за подобен проблем
Възможно е и при теб да има нещо подобно провери
- Друго което си мисля в следствие на такава размяна да сработва някаква защита вътре в платката или частично повреждане изгаряне което след връщане на правилния колектор да си остава така т.е. дефект в платката - не съм го проверявал това със задната ми врата
така на сички които са ти отговорили над мен ще кажа НЕ Е ТОВА , няма памет електрониката както някой беше писал дрън, дрън та пляс , не е биметалната пластинка да сработва при претоварване тя е проектирана да сработва при отклонение на тока в пъти над нормата т.е. при спиране на движението на двигателя в следствие преграда долно или горно положение тогава тока е 7-8 пъти над нормалния номинален ток за двигателя тогава сработва реално дори едва едва да се движи двигателя при затрудняване качването на стъклото пак няма да сработи биметалната пластина така трябва да е. Остава единствено лоша спойка но ако е моя случай и това се съмнявам

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Пон 25 юли 2011 20:13

i3v3a3n написа:...

И едната платка от моите видимо нямаше студена спойка никъде, поне докато не махнах лака на платката, тогава лъсна истината -5 крака на интегралата заедно с два от краката на хол "транзистора".
Моите трите работеха на пресекулки заради спойка, а единия беше с изместен магнит, не казвам че и вашите проблеми са от там, но според мен си заслужава да се провери и там.

Колега i3v3a3n проблема с работата на обратно се оправя, просто се завърта статора на 180 градуса и посоката на върте се обръща, на мен при едно от десетките разглобявания ми се баха изръсили магнитите и като на теб работеше на обратно.

Потребителски аватар
WesT_Pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WesT_Pz » Пон 25 юли 2011 21:38

Доста дават дефекти тези ел.стъкла с модулите,мойте и 2-те спряха да работят и след известно време тръгнаха а през това време какво ли не правих и не сменях и не тръгнаха,а този проблем с дигането и свалянето с по 7-8 см. и аз го имам,но при мене е само когато се вдига прозореца.

maveric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maveric » Вто 26 юли 2011 20:27

Много благодаря за отговорите, аз ще го разколачвам в събота или неделя и ще пиша резултатите какви са. Благодаря за материала, който ми нахвърляхте сега остава да го отсея и ще пиша. :beer

ivomont
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivomont » Сря 27 юли 2011 15:11

Ще следя темата с интерес !
Същия проблем го имам и аз на десните прозорци. Интересно в моя случай е, че от време на време се оправя и на следващия ден пак работи на пресекулки, на по 10 см. вдигане и сваляне. Кофти в случая е и , че комфорт функцията не сработва при заключване , вдигат се само с 10 см. и до тук / прозореца си остава отворен /.
Моля които намери решение да обясни нагледно и с подробни разяснения :drunk :да: !

Потребителски аватар
Rieeger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rieeger » Пет 12 окт 2012 19:02

здравейте относно стъклоподемника има ли някаква особенност при поставянето му сменен е целият но отива до средата и спира задира някаде ако е с стъклото а без него работи нормално и позицията на копчето се обърна от самосебеси не разбирам какво става помогнете ако знаете

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”