Правилно отглеждане на рибки? Акваристика

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Правилно отглеждане на рибки?

Мнениеот mupk0 » Пон 25 юли 2011 14:05

Цената в нашият град е дебела за такава малка рибка,но нямах повече в мене.Като цяло може да взема още едно.Говорих с човека в магазина,яката запален по рибки(той магазина всъщност е от 3-4години,само маркови храни и животни с паспорти).Като супермаркет е(за всеки отдел си има отделен човек).4500л. вода и над 40вида риби.Супер готино е вътре.Има си скаридници и разни течащи води да поддържат някви растения.Всичко е качествено на пръв поглед.Супер много се радвам ,че случайно го открих.Сега няма да барам нищо,за да купя по-голям аквариум поне 60-70л и тогава ще сложа още животни и растения.

EDIT: Имам малък аквариум и май май ще правя скаридарник :D

2бр неонки (червен)

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 26 юли 2011 21:51

Днес и аз стартирах малкия (10литра)
Взехме с жената една двойка плати и още им се радваме :banana
В неделя ще взимаме 60 литров и ще има по сериозна декорация, че в тоя има само грунд :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 27 юли 2011 0:55

Мене ми се отвори късмета и май ще замезвам с 100литров.Стига да не се окаже пукнат.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 27 юли 2011 12:39

Успех и на двама ви и искаме снимки после :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 27 юли 2011 17:48

И аз да попиша малко в тази тема.Отглеждам 3бр червен папагал на възраст 1.5г доста са големички,няколко барбуса ,две силвър акулки ,лабело,имам 4бр анцитроси и две цихлиди но не им помня името.Живеят в локва от 125л и съжителстват добре.Скоро ще го снимам и ще постна няколко снимки. :beer

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 27 юли 2011 20:27

sashobas написа:И аз да попиша малко в тази тема.Отглеждам 3бр червен папагал на възраст 1.5г доста са големички,няколко барбуса ,две силвър акулки ,лабело,имам 4бр анцитроси и две цихлиди но не им помня името.Живеят в локва от 125л и съжителстват добре.Скоро ще го снимам и ще постна няколко снимки. :beer

Давай колега интересно ще е .

При мене развитието е следното:днес ми подариха 120л аква,но няма как да я сместя на моето място.Затова ще се направи с размери 60/29/50,за обем от малко над 80л.Това е идеята.Не знам обаче дали така 50см високо няма да е опасно?Мисля да му мина ъглите с някакви профили и обилно със силокон,за да го държат.

Ето и още малко камъчета речни преварени за смучкане от анцитрусчетата :)

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 27 юли 2011 21:28

50 см няма да е опасно, но обслужването ще е трудно, защото е високо. Като сложиш капака ще се вдигне с още 10-15 см и ще ти трябват дълги ръце, за да стигнеш дъното :) Най-добре се води по "стандартните" размери :)

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Сря 27 юли 2011 21:33

преди няколко години и аз гледах риби..имах 3 аквариума-30 л.,10 л. и 5 л....обаче след като спрях да гледам ги подарих....сега пак съм се запалил и много искам да си взема пак аквариум...от няколко месеца си го мисля и даже вече няколко пъти сънувам как си храня рибките :) искам да взема някой 10-15 литров и да гледам малко рибки в него...колкото да ме успокояват...ако някой знае във варна къде има по-евтини и качествени аквариуми,нека сподели :beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 27 юли 2011 21:53

VALENTINO87 написа:преди няколко години и аз гледах риби..имах 3 аквариума-30 л.,10 л. и 5 л....обаче след като спрях да гледам ги подарих....сега пак съм се запалил и много искам да си взема пак аквариум...от няколко месеца си го мисля и даже вече няколко пъти сънувам как си храня рибките :) искам да взема някой 10-15 литров и да гледам малко рибки в него...колкото да ме успокояват...ако някой знае във варна къде има по-евтини и качествени аквариуми,нека сподели :beer

Ако искаш да се радваш на здрави и жизнени рибки,необходимо е да помислиш за по-голям съд,защото 10-15л. са мъчение за животинките.Тук в Монтана един 50л. аквариум излиза евтино...25-30лв.(зависи от търговеца),а и е несранимо по-красива гледка един голям балансиран аквариум :beerНе че 50л. е нещо,даже е мини аквариумче,но може да се гледат дребни видове доста успешно...

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 27 юли 2011 22:00

Напълно съм съгласен с emiltd. Само, че във Варна - 50л локва - около 10тина лв :) Ако решиш пиши ЛС да ти дам телефонче на човека, който ги прави :)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 27 юли 2011 23:37

Ми то подарък направо бе scare Няма кво да се чуди човека,даже може и нещо по-голямо да си вземе.От личен опит знам,че през годините по-малките аквариуми рано или късно отиват в мазето и се минава на по-големи съдове,а при повечето сериозни акваристи,това хоби си остава до живот и винаги се търси развитие mhihi

П.П.В момента жилището ми не позволява големи съдове-150л за големите гадове и един 70л панорамен за пасаж тернеции,но в скоро време замислям нещо от сорта на 600-700л,а съм сигурен,че след време,живот и здраве,ще се сдобия и с нещо по-голямо :Mr Green Fun

Последна промяна от emiltd на Сря 27 юли 2011 23:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 27 юли 2011 23:42

Колкото повече - толкова повече :) Аз в момента обмислям една ловка от 250л, но само да освободя място в стаята и го взимам :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 28 юли 2011 0:29

Re5Pec7 написа:Напълно съм съгласен с emiltd. Само, че във Варна - 50л локва - около 10тина лв :) Ако решиш пиши ЛС да ти дам телефонче на човека, който ги прави :)

То май май го дай на мене.Дето ще го сковавам,по-добре да ми го пратят :D

Този аквариум ще го правя Скаридарник помеждодругото.В Стара Загора не мога да намеря скариди,управдават се с това ,че не си струва.Ако някой има желание да прати 2-3бройки,ще си поема разходите да се обади,ако прочете това.Говоря за ред чери,че другите няма да мога засега да ги отглеждам.

Ето една схема да видите правилно ли съм изчислил?

Изображение

Ето го и първият проблем до някаква степен.Бетата ми е адски лакума.След леката диета пак продължава да яде прекалено.Слагам малко храна и 1 таблетка за сомчетата и след като изяде всичко което не успее да потъне отива и почва да ръфа таблетката.Докато не и се издуе корема не спира.Как да я накарам да не яде толкова подяволите ?

Изображение
Изображение

Бъдещият дом на няколко скаридки:(камъка ще го слагам утре заедно с лампата и растенията).

Изображение

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Правилно отглеждане на рибки? Акваристика

Мнениеот joker » Нед 31 юли 2011 15:41

Малко идеи за колегите от Варна или,които минават от тук....от доброто старо време...На Алея първа непосредствено по големия баир има особен вид гъбести камъни.Те са сравнително меки и лесно се обработват с най-обикновена голяма отверка....стават много красиви когато в тях се издълбаят пещери,сводове и проходи(после е добре да ги изварите ...10-на мин във вряща вода!)......Те са чудесни за аранжировка и за криене на така загрозяващите филтри и други акцесоари(аз си бях скрил маркучето на компресора в такъв камък...виждаха се само мехурчета,които излизат от една висока скала!),стават и за садене на растения и т.н......И повече растения момчета....повече!Те украсяват аквариума дори по-добре от рибите :talk: ....Жалко,че на времето нямаше как да си снимам аквариумите....

Потребителски аватар
Re5Pec7

Re: Правилно отглеждане на рибки? Акваристика

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 31 юли 2011 16:04

Можеш ли да обясниш по-подробно къде е това? Кой от всичките големи баири :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Този който е до обсерваторията? А и да не са варовикови тези камъни? Защото ако са може и да е проблем, особено с твърдата вода във Варна.

btw аз предпочитам да си крия техниката с разстения, а такъв камък мисля да изпозлвам за пещеричка за анциструсите...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”