Монтиране на МФА в Мк3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tigura
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Монтиране на МФА в Мк3
искам да попитам има ли начин като се смени таблото с такова с мфа километрите да се напрявят същите като на старото табло,примерно ако на старото табло пише 191254км а на новото 204506 да се направят на новото пак да са 191254?
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Tigura написа:искам да попитам има ли начин като се смени таблото с такова с мфа километрите да се напрявят същите като на старото табло,примерно ако на старото табло пише 191254км а на новото 204506 да се направят на новото пак да са 191254?
напълно е възможно, но това се прави от човек който знае какво прави (vladko)

- Tigura
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аха мерси колегаracing_team_vidin написа:Tigura написа:искам да попитам има ли начин като се смени таблото с такова с мфа километрите да се напрявят същите като на старото табло,примерно ако на старото табло пише 191254км а на новото 204506 да се направят на новото пак да са 191254?
напълно е възможно, но това се прави от човек който знае какво прави (vladko)

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Tigura написа:аха мерси колегаracing_team_vidin написа:Tigura написа:искам да попитам има ли начин като се смени таблото с такова с мфа километрите да се напрявят същите като на старото табло,примерно ако на старото табло пише 191254км а на новото 204506 да се направят на новото пак да са 191254?
напълно е възможно, но това се прави от човек който знае какво прави (vladko)а как се прави с VAG COM ли?
на голф 3, доколкото знам е с "Разфасов Ком"

- Tigura
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
racing_team_vidin написа:Tigura написа:аха мерси колегаracing_team_vidin написа:Tigura написа:искам да попитам има ли начин като се смени таблото с такова с мфа километрите да се напрявят същите като на старото табло,примерно ако на старото табло пише 191254км а на новото 204506 да се направят на новото пак да са 191254?
напълно е възможно, но това се прави от човек който знае какво прави (vladko)а как се прави с VAG COM ли?
на голф 3, доколкото знам е с "Разфасов Ком"

Така сега имам и аз един въпрос
Карам Сеат толедо 1L 91-ва двигател RP, табло от толедо с МФА функция ще намеря, лосчета също, само искам да ми кажете разхода ще успее ли да ми го показва. Ако това няма да стане, въобще няма да се занимавам с тия глупости само заради 2 температури и малко километри. Прегледах темата и видях, че зависи там с вакум ли или с какво ти е мотора. Не ги разбирам грам тия работи, но в жичките съм добре, а и мерак имам
Значи колата е с двигател и комп като пасат б3, голф 2 и венто. Ако има собственик на тези автомобили със същия двигател и има мфа функция да драсне само да каже. Благодаря ви предварително 

- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
radik90 написа:Така сега имам и аз един въпросКарам Сеат толедо 1L 91-ва двигател RP, табло от толедо с МФА функция ще намеря, лосчета също, само искам да ми кажете разхода ще успее ли да ми го показва. Ако това няма да стане, въобще няма да се занимавам с тия глупости само заради 2 температури и малко километри. Прегледах темата и видях, че зависи там с вакум ли или с какво ти е мотора. Не ги разбирам грам тия работи, но в жичките съм добре, а и мерак имам
Значи колата е с двигател и комп като пасат б3, голф 2 и венто. Ако има собственик на тези автомобили със същия двигател и има мфа функция да драсне само да каже. Благодаря ви предварително
Според аутодата и вивид-а, компа на RP-то няма извод за разход към таблото, т.е. няма да можеш да подкараш табло с електронен разходомер, трябва да търсиш такъв с вакуум. До колкото си спомням старите 16в-та (KR, PL) са с вакуумни разходомери на МФА-то.
ПП Няма Венто с RP двигател
Здравейте, сложих си и аз MFA на 3ката и подкарах всичко без едно - температурата на външния въздух. Прекарах кабели от буксата на таблото (от пин 19 и пин 1), сложих датчика, свързах го, обаче - греда. Показва 50 градуса. Когато го дам на късо, пак си показва 50 градуса. Викам си ясно, датчика е прецакан, и взех друг. Пак същото. Показва ми 50 градуса. Другият момент е, че на мой приятел, когато му е окъсил датчика заради влязла вода, показвал -40, а не 50 както при мен... Помислих си да не съм объркал кабелите и да съм се закачил някъде другаде... но по моя логика, пин 19, който ми е сигнала от датчика, ако съм го объркал, няма изобщо да ми излезе на таблото каквото и да било показание. Остава да съм объркал масата, затова си взех директно от акум-а - тц, пак същото. И нещо ми свършиха идеите... Някой да се е сблъсквал с подобен проблем, или да знае какво може да е ? 
п.с. сега се замислих, че единият ми датчик е свален от Голф 4, а другият е от Голф 2... а аз съм с Голф 3. Възможно ли е да е заради това цялата работа?

п.с. сега се замислих, че единият ми датчик е свален от Голф 4, а другият е от Голф 2... а аз съм с Голф 3. Възможно ли е да е заради това цялата работа?
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html
Масата на датчика е на G1/02.
Захранването на датчика е на G2/01.
Това са означенията на буксите на гърба на бушонното табло. Така и така го сваляте зада сложите новата инсталация на километража.....
Номера на датчика е 357 919 379А
Масата на датчика е на G1/02.
Захранването на датчика е на G2/01.
Това са означенията на буксите на гърба на бушонното табло. Така и така го сваляте зада сложите новата инсталация на километража.....
Номера на датчика е 357 919 379А
Хем я имам тая таблица даже запазена, хем изобщо не се сетих да я погледна...
Мерси много колега.
Утре ще го направя и ще пиша какво е станало 
Добре де, а защо на първа страница пише друго все пак? Или аз нещо не разбирам

Добре де, а защо на първа страница пише друго все пак? Или аз нещо не разбирам

racing_team_vidin написа:.................
датчика за температура на въздуха се монтира на предната бронята, пасажерската решетка, пускат се кабели до таблото пин 1 масана датчика, пин 19 сигнал от датчика!!
..........
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Пише така, защото автора на темата е свързал кабелите по този начин. Аз реших да го направя като в завода
В самата бушониера пистите от G2/02 отива да U1/02 и от там до пин* на таблото и т.н.
Въпрос на вкус. На кой както му е удобно.
П.С. Датчик от Г4 не става - не показва вярно. За Г2 май и той.

В самата бушониера пистите от G2/02 отива да U1/02 и от там до пин* на таблото и т.н.
Въпрос на вкус. На кой както му е удобно.

П.С. Датчик от Г4 не става - не показва вярно. За Г2 май и той.
Ясно, разбрах те, проблема не е в свързването, а в датчиците. Мерси много за помощта колега 

-
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: ABU 1993
момчета искам да ви попитам как мога да разбера дали таблото ми има МФА. карам г3 '93 АБУ (1.6 цц) ако не се лъжа , но очевидно таблото ми е сменено с такова на вр6 (май- пише 260 , което е нереално) и по него има тези истории ...... та как мога да разбера дали има МФА и дали да си го направя ?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Емии прочетти тематА и ще разбереш