А за рисково застраховане чували ли сте?
Пак в бокса.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Бре нямам каско.
Но в условията на гражданската пише: Застрахователят може да предложи сервиз за отстраняване на щетите! Така очаквам да направят и утре ще се боря за това.
КАТ казаха че дори и да викам пътна помощ за закарване в сервиза после били длъжни да я покрият по фактура.
Но това го оставям като за последно. 
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
грешка
Sunny написа:vodoo написа:... ако е задължителната ГО, по нея сумата за материални щети не надхвърля 5000 лв за всички увредени лица...
Пич, ти в коя година живееш?
Човека се е объркал с неимуществени щети по доброволна застраховка Злополука на местата в МПС.
Иначе това за сервиза може да стане едва след като застрахователите се съгласят да приемат Единна методика за определяне и изплащане на обезщетенията-както е в ЕС.
Блаки ти по-добре виж какво точно пише в твоя протокол за ПТП за да разбереш при кой застраховател да идеш да не се разкарваш излишно.
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
blacki написа:Pichaga извинявай ама да те питам мога ли да пусна жалба срещу този неизвестния дето избяга и ако да срещу кой да пиша че е при положение че само те му имат данните?
жалба ....с/у кой...кво ще постигнеш, като не го знаете кой е...имаш си виновен гони го него, въпреки че оня е била Главния Виновник
тъпа работа, напълни се София с идиоти
- klisurov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Следя темата от вчера, но не исках да пиша, за да не изляза лош пророк!
От ГО на виновния (в компания Х) може да си вземеш парите:
1. Имаш Каско (в компания Y, а може и в същата Х), взимаш си парите по Каското от Y, а Y си ги търси от Х;
2. Съдиш Виновника (делото си го водиш ти), печелиш делото и от ГО на Виновния (т.е. от фирма Х) си взимаш парите. Не съм на ясно със съдебните процедури, та искай акъл от друг.
PS аз за това плащам каско и на VW Passat '91г., и на Ford Fiesta '90г. Всеки път като давам парите ми се къса сърцето, но до сега от Fiesta-та "назад" не съм бил.
Ако някой мод го сметне за скрита реклама, да го трие, но за мен си е факт.
От ГО на виновния (в компания Х) може да си вземеш парите:
1. Имаш Каско (в компания Y, а може и в същата Х), взимаш си парите по Каското от Y, а Y си ги търси от Х;
2. Съдиш Виновника (делото си го водиш ти), печелиш делото и от ГО на Виновния (т.е. от фирма Х) си взимаш парите. Не съм на ясно със съдебните процедури, та искай акъл от друг.
PS аз за това плащам каско и на VW Passat '91г., и на Ford Fiesta '90г. Всеки път като давам парите ми се къса сърцето, но до сега от Fiesta-та "назад" не съм бил.
Ако някой мод го сметне за скрита реклама, да го трие, но за мен си е факт.
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Гоних го виновния в протокола.
Вече минах първи оглед. Външните щети ги има документирани на фото, сега казаха да се вкарва в сервиз, и след като се разглоби всичко вътре ще има втори оглед.
Да се надяваме да осребрят фактурите от сервиза.
Колата вече е в движение и карам с виснала задница и резервна гума.

Колата вече е в движение и карам с виснала задница и резервна гума.

Колега рядко пиша тук НО и аз съм се опитал пари да взема от
ГО - не става да знаеш
Просто и ясно щетите бяха за около 900лв.
и те бяха сложили 75% овехтяване щото колата е стара
И ТИ нищо не можеш ама НИЩО да направиш и 0.50ст да ти дадат
Щото те ти показват такива са условията на застрахователя мойто момче
и ти
ГО - не става да знаеш
Просто и ясно щетите бяха за около 900лв.
и те бяха сложили 75% овехтяване щото колата е стара
И ТИ нищо не можеш ама НИЩО да направиш и 0.50ст да ти дадат
Щото те ти показват такива са условията на застрахователя мойто момче
и ти

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
blacki написа:Просто са ми писали някой части за смяна с нови и някои ремонти и тн.![]()
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
професионално
Момчета стига сте разказвали стари спомени от застраховането.
Блаки ти си бил на оглед и защо не си разпитал как точно ще ти платят?Изпратили са те на сервиз за да ти разглобят колата и да видят щетите, а не че ще ти признаят фактурите.
Сега за овехтяването на стъклата-това беше преди 15 години
Сега всички -без изключение плащат по експертна оценка по ГО!!!
Разлика има в методиката.Как става изчислението:
Отварят един ценоразспис "Шваке" и гледат цените в него. След това в зависимост от възраста на колата и застрахователната компания умножават цените с коефициент от 0,3до 0,8. Или ако странично стъкло по ценоразпис излиза 100 лева клиента може да получи между 30 и 80лева за да си го купи :shock
След това труда по същите съображения се признава сервизен час между 3 и 8 лева. Няма значение че повечето сервизи вземат около 10лева на човекочас, а фирмените между 25 и 100лева.
Може да си събирате фактурите , но за да си получите парите трябва да минете през съд и да чакате 1-2 години за тях
Така че избягвайте да ви удрят, поне докато не влезем в Европейския съюз
Блаки ти си бил на оглед и защо не си разпитал как точно ще ти платят?Изпратили са те на сервиз за да ти разглобят колата и да видят щетите, а не че ще ти признаят фактурите.
Сега за овехтяването на стъклата-това беше преди 15 години
Сега всички -без изключение плащат по експертна оценка по ГО!!!
Разлика има в методиката.Как става изчислението:
Отварят един ценоразспис "Шваке" и гледат цените в него. След това в зависимост от възраста на колата и застрахователната компания умножават цените с коефициент от 0,3до 0,8. Или ако странично стъкло по ценоразпис излиза 100 лева клиента може да получи между 30 и 80лева за да си го купи :shock
След това труда по същите съображения се признава сервизен час между 3 и 8 лева. Няма значение че повечето сервизи вземат около 10лева на човекочас, а фирмените между 25 и 100лева.
Може да си събирате фактурите , но за да си получите парите трябва да минете през съд и да чакате 1-2 години за тях
Така че избягвайте да ви удрят, поне докато не влезем в Европейския съюз
Върни се в “ОФФ-Топик - други”