Монтиране на МФА в Мк3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Монтиране на МФА в Мк3

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 29 юли 2011 13:25

tedredbad написа:момчета искам да ви попитам как мога да разбера дали таблото ми има МФА. карам г3 '93 АБУ (1.6 цц) ако не се лъжа , но очевидно таблото ми е сменено с такова на вр6 (май- пише 260 , което е нереално) и по него има тези истории ...... та как мога да разбера дали има МФА и дали да си го направя ?

няма как да е от вр тъй като оборотите ти ще откачат, най вероятно някой е сменил плаките.
Можеш да разбереш най лесно, като го свалиш и го закачиш на друга кола с мфа, ако тръгне има.
Другият вариант е да смениш инсталациите, както каза колегата по горе да си направиш твоята с мфа, и ако тръгне -добре, ако не-вземаш друго табло

tedredbad
Автомобил: VW Golf III
Двигател: ABU 1993

Мнениеот tedredbad » Пет 29 юли 2011 13:59

е да де ама идеята е , че съм беден студент и не мога да си позволя да дам 30-40 лв на вятъра scare . за това питам да знам дали си заслужава да се занимавам. иначе таблото си показва съвсем нормално и има символите за МФА....

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 29 юли 2011 22:27

tedredbad написа:е да де ама идеята е , че съм беден студент и не мога да си позволя да дам 30-40 лв на вятъра scare . за това питам да знам дали си заслужава да се занимавам. иначе таблото си показва съвсем нормално и има символите за МФА....

ами за най ефтино, една кръстата отвертка, колега с голф 3 с мфа, и ги сменяш за 15 мин. По евтино не мога да измисля, освен аз да дойда да ги сменя :roll:

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan topalov » Пон 08 авг 2011 0:26

Колеги здравейте,искам да попитам понеже много съм се мераклясал
някой правил ли го е на мк3 АФН (ТДИ) ?
Доколкото прочетох пин9 е за разходомера всичко друго си е същото както е описал колегата ?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 08 авг 2011 20:40

ivan topalov написа:Колеги здравейте,искам да попитам понеже много съм се мераклясал
някой правил ли го е на мк3 АФН (ТДИ) ?
Доколкото прочетох пин9 е за разходомера всичко друго си е същото както е описал колегата ?

:да:

mincho_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mincho_1 » Пет 12 авг 2011 22:40

колеги къде се вързва датчика за външната температура?

mincho_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mincho_1 » Пон 15 авг 2011 14:58

racing_team_vidin написа:
wizardone написа:А целия сноп отива до бушониерата, нали? Някой ми каза, че кабелчето за темп. датчик отива директно в компа на колата...
В тази връзка ако някой има работещо табло с МФА от ABS да свирка на ЛС, че моето е от АБФ и не може да ми сметне разхода. :dummy:

Кабелчетата от датчика, отива в таблото(на пин 1 и 19).
защо да не иска да смята разхода, вързан ли е към таблото?

Колега, моля обясни нагледно чрез снимка, къде да открия пинове 1 и 19.
Мерси за оказаното съдействие.

колеги да попитам още нещо някой има ли снимки на датчика за температурата на маслото за АБУ мотор как го е измайсторил,че нещо се озорвам благодаря.

mincho_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mincho_1 » Чет 25 авг 2011 21:36

mincho_1 написа:
racing_team_vidin написа:
wizardone написа:А целия сноп отива до бушониерата, нали? Някой ми каза, че кабелчето за темп. датчик отива директно в компа на колата...
В тази връзка ако някой има работещо табло с МФА от ABS да свирка на ЛС, че моето е от АБФ и не може да ми сметне разхода. :dummy:

Кабелчетата от датчика, отива в таблото(на пин 1 и 19).
защо да не иска да смята разхода, вързан ли е към таблото?

Колега, моля обясни нагледно чрез снимка, къде да открия пинове 1 и 19.
Мерси за оказаното съдействие.

колеги да попитам още нещо някой има ли снимки на датчика за температурата на маслото за АБУ мотор как го е измайсторил,че нещо се озорвам благодаря.

Вече всичко е ОК'модификацията е готова

Потребителски аватар
-=Maverick=-
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAA

Мнениеот -=Maverick=- » Нед 28 авг 2011 18:39

Здравейте колеги, имам няколко проблема...нормално ли е км/ч да е доста флегматично или някъде нещо бъркам...?...и къде да си вържа лампата на таблото за АБС, имам 2 сини големи букси,тях ги вързах,имам и 3 малки - 1 двойна за мигачите,една за разхода,и ми остава една червено-черна/която предполагам е за абс лампата,понеже имам такава/.За сега съм свалил лампичката, но това не е решение на проблема, таблото е от АБФ...колата е венто 1.6 АБУ....

tedredbad

Мнениеот tedredbad » Вто 13 сеп 2011 20:45

такам искам помощ от публиката scare сложих МФА-то , всичко кабели , мабели (без датчиците) мерака ми е за разхода - всичко е на ниво пин27->пин 26 (лилаво-бял кабел) , темата съм я изчел сигурно 4 пъти цялата ,НО уви разход не подкарва. в режим меню ли к'во беше показва 00.0 като запаля и тръгна --.- и после му идва акъла и стига до 00.0 и до там и никаква промяна. минах около 5 км и отделно мн палене и гасене влизане по режими и сие , НО разлика няма - нито моментен , нито среден никакъв разход - 00.0 scare някой някакви идеи ?
П.С. колата е голф3 '93 АБУ , таблото е мотометър (20-260) (така я взех)
П.С 2 - благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Сря 14 сеп 2011 14:58

tedredbad написа:такам искам помощ от публиката scare сложих МФА-то , всичко кабели , мабели (без датчиците) мерака ми е за разхода - всичко е на ниво пин27->пин 26 (лилаво-бял кабел) , темата съм я изчел сигурно 4 пъти цялата ,НО уви разход не подкарва. в режим меню ли к'во беше показва 00.0 като запаля и тръгна --.- и после му идва акъла и стига до 00.0 и до там и никаква промяна. минах около 5 км и отделно мн палене и гасене влизане по режими и сие , НО разлика няма - нито моментен , нито среден никакъв разход - 00.0 scare някой някакви идеи ?

Значи, няма връзка от компа към таблото. С мултицет може да замериш дали от компа идват някакви волтове. Кабела за разхода трябва да си го прекарал допълнително - заводско за абу заготовката я няма.

tedredbad

Мнениеот tedredbad » Сря 14 сеп 2011 16:03

swifter написа:
tedredbad написа:такам искам помощ от публиката scare сложих МФА-то , всичко кабели , мабели (без датчиците) мерака ми е за разхода - всичко е на ниво пин27->пин 26 (лилаво-бял кабел) , темата съм я изчел сигурно 4 пъти цялата ,НО уви разход не подкарва. в режим меню ли к'во беше показва 00.0 като запаля и тръгна --.- и после му идва акъла и стига до 00.0 и до там и никаква промяна. минах около 5 км и отделно мн палене и гасене влизане по режими и сие , НО разлика няма - нито моментен , нито среден никакъв разход - 00.0 scare някой някакви идеи ?

Значи, няма връзка от компа към таблото. С мултицет може да замериш дали от компа идват някакви волтове. Кабела за разхода трябва да си го прекарал допълнително - заводско за абу заготовката я няма.

да де аз го пуснах кабела. друг е въпросът дали съм нацелил точния пин ( ти как го преоброи 4 на горния ред ?! от ляво на дясно , но голямата буксичка ли е 1 или първата малка ?) възможно ли е да съм сбъркал пина и за това да е така ?

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Сря 14 сеп 2011 16:34

tedredbad написа:да де аз го пуснах кабела. друг е въпросът дали съм нацелил точния пин ( ти как го преоброи 4 на горния ред ?! от ляво на дясно , но голямата буксичка ли е 1 или първата малка ?) възможно ли е да съм сбъркал пина и за това да е така ?

Ето как е разположението на пиновете на страната на буксата
Untitled-1h.jpg

Така както казваш май е точно свързано ( е зависи от посоката като се гледа, но предполагам е било с главата на долу спрямо скриншота)

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Сря 14 сеп 2011 17:02

Mapoka написа: е зависи от посоката като се гледа, но предполагам е било с главата на долу спрямо скриншота)

На самата букса, като я откачиш и завъртиш към теб има написано 1 - като пин 1 и се ориентираш от къде почва броенето на пиновете. И аз първия път обърках, но като се погледне по-внимателно се вижда къде трябва да е.

:-)

tedredbad

Мнениеот tedredbad » Сря 14 сеп 2011 17:14

благодарско , така като гледам и ако разбирам схемата правилно НЕ е изключено да съм нацелил пин 20 maikomila хахахаха. буксата я свалих и направо я обърнах към мен - закопчалката ми се пада откъм дшигателнич отсек и се издърпва отново натам , а не както каза колегата Swifter . та утре след лекцийки ще погледна каква мизерия съм направил. благодаря отново и със здраве :beer

Върни се в “Направи си сам!”