Здравейте,
Мой приятел си взе пасат б5 с афн дизелче. Има проблем с висок разход. Стойностите са в рамките на 10-11 кила и това е в малък град - Враца. Засичането е от светкане на лампата - зареждане и пак се кара докато светне. Компютъра бил от стария модел и не покзвал точно моментен разход. Той е на по-малкото дисплейче в ляво при оборотомера. Колата се кара нормално, дори е карана супер бавно за да се види дали има разлика. На диагностика с ВАГ КОМ няколко човек казаха, че няма проблем. Махна се катализатора, но отново без ефект. Очаквам предложения къде може да е проблема, като няма някакви фрапиращи признаци да има проблем.

Висок разход при пасат Б5 1.9 тди АФН
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Висок разход при пасат Б5 1.9 тди АФН
1 успява ли да загрее до работна температура ?
2 опита ли с гориво от друга бензиностанция ?
3 въздушния и горивния филтър скоро сменял ли си ги ?
4 направи една ваг ком диагностика проверете центровката и дюзите
2 опита ли с гориво от друга бензиностанция ?
3 въздушния и горивния филтър скоро сменял ли си ги ?
4 направи една ваг ком диагностика проверете центровката и дюзите
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Аз залагам на номер 2 и 4.Бях се шашнал как моята харчеше по едноо време близо 8/100 извънградско. Това беше като зареждах от петрол...сега съм на лафи и ми харчи 4.9/100 с клима 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Това един път ли го засичахте - лампа-лампа или няколко пъти? Не му се връзвай на показателя за горивото-пълен ташак е.Пробвай на пълно-пълно на резервоара.На мен много пъти примерно светне ми лампата,сложа за 20 кинта,паля-карам и продължава да свети и да речем чак след 2-3 гасенета на двг-то тогава спира да свети.Или пък светва,оставя я някъде след това изгасне и карам още 50-60 км и тогава чак светне.С две думи не е коректна.
Да напълни гюма до горе,да мине 100 км и пак на СЪЩАТА бензиностанция и СЪЩАТА колонка ! Или от туба.Тогава пак пиши.
Да напълни гюма до горе,да мине 100 км и пак на СЪЩАТА бензиностанция и СЪЩАТА колонка ! Или от туба.Тогава пак пиши.
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:Аз залагам на номер 2 и 4.Бях се шашнал как моята харчеше по едноо време близо 8/100 извънградско. Това беше като зареждах от петрол...сега съм на лафи и ми харчи 4.9/100 с клима
Като я буташ на свободна ли?

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Караш ме да спамя с'я човек
Ходих до Русе и отиване, и връщане са над 500км. И по борд и по резервоар ми дойде 4.9л/100км. при условие,че климатика работеше през 2/3 от пътя.
Поздрави

Поздрави
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
jos написа:IvailoOo написа:Аз залагам на номер 2 и 4.Бях се шашнал как моята харчеше по едноо време близо 8/100 извънградско. Това беше като зареждах от петрол...сега съм на лафи и ми харчи 4.9/100 с клима
Като я буташ на свободна ли?
Че ако си го придържа на 2000об,без резки движения що пък не.....Моя голф с Афн-когато не бързам за никъде го свалям 4-и малко,всеки път го пълня до горе и накрая като дръпна чертата смесения разход на пълен догоре ми докарва 1000км,тоест смесен 5...градско-извънградско....

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
За Голф е съвсем нормално при човешко отношение да падне и то доста под 5 на извънградско .
По-предното лято правих засечка за 1200км (пълен - пълен) с климатик , Пасат пълен до горе с хора и багаш , предимно извънградско , климатик . Каране без ограничение в скоростта , в смисъл не да се тътря с 80
, но и рядко карам с повече от 140 , избягвам стила "газ до дупка - спирачка" - разхода ми беше 5,2 л/100 .
Предния месец засякох за 1000км основно градско обаче , почти винаги климатик - малко под 6,5 л/100 .
По-предното лято правих засечка за 1200км (пълен - пълен) с климатик , Пасат пълен до горе с хора и багаш , предимно извънградско , климатик . Каране без ограничение в скоростта , в смисъл не да се тътря с 80

Предния месец засякох за 1000км основно градско обаче , почти винаги климатик - малко под 6,5 л/100 .
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Смени и въздушния филтър. И аз не вярвах първия път като ми се качи разхода, но като го смених слезна с 2-3 литра надолу...
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Ей стига вече с тия 4,9-4 литра стига сме се лъгали какво срам ви е да кажете че извън града с климата гори по 5,5 с нормално каране,а в града 6,5 и повече отива.Стига с тия моментни разходи какво показвал борда какво......човека пише определен проблем вие моята гори незнам колко си...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ако говориш за мен - беше ми качил разхода до 8-9-10 в града. И реално без климатик мога да слезна спокойно до < 5/100 при нормално каране. Обаче съм със AFN със 6 степенна кутия и доста различен софтуер
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:Караш ме да спамя с'я човекХодих до Русе и отиване, и връщане са над 500км. И по борд и по резервоар ми дойде 4.9л/100км. при условие,че климатика работеше през 2/3 от пътя.
Поздрави

1,9tdi ahf toledo2 - 730км с климатик 4.9л/100км.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Проверете за теч някъде по нафтовата помпа. 

Върни се в “Дизелови агрегати”