Привет!
Прегледах всички "гръцки" теми, но не мога да намеря информация по въпроса, който ме вълнува. Мисля да ходя със семейството към края на август и началото на септември до Гърция, най-вероятно Халкидики.
Въпросът е дали да правя резервация за места, които не съм видял на живо или да се товарим на колата, да обикаляме и там където ни хареса, да питаме за нощувки и цени. Опитът ми от България показва, че май втория вариант е по-добър. Като резервираш по интернет, на живо често се оказва, че са снимали хотела от всички страни, с изключение на тази, където е съседния строеж...
Питането ми е към тези, които са ходили на море на Халкидики по това време на годината - как стои въпроса с намирането на места?
В Гърция - Халкидики с или без резервации?
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: В Гърция със или без резервации?
Там няма съседни строежи
, е възможно е нещо да поспестът. Аз винаги си резервирам оттук, имало е и леки изненади, но то по скоро е с интернета и някои дреболии. Лично аз не се наемам с децата да обикалям хотелите да търся места, иначе може и да е по оферта. Август там не се диша...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Viso написа:Привет!
Питането ми е към тези, които са ходили на море на Халкидики по това време на годината - как стои въпроса с намирането на места?
Гаранции няма, но мисля че на място ще намерите места.
Аз така бях до вчера на Ситония - първата къща на Паралия -Сикия, в която попитах ми предложиха студио на 35 евро. Не съм търсил други защото мястото беше супер

Повечето частни вили нямат реклама в Интернети разчитат именно на преминаващи.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
не бих заложил на търсене на място, защото си ограничен във времето. Но все пак си зависи какъв тип човек си и какви претенции имаш. Места се намират, но някои хотелчета са пълни за месец напред плътно - на късмет е на какво ще попаднеш. От друга страна ще избегнеш риска да видиш нещо на снимка, пък на живо да е съвсем друго. Имай предвид, че петък и събота има колони от коли с километри от Солун към двата полуострова, съвсем буквално. Имах случай да чакам по 3-4 мин да се включа в движението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това с колоните в събота и неделя е вярно, най-добре да се пътува в понеделник
Освен че няма движение, тогава освобождават и повече апартаменти (по лични впечатления)
Ако търсиш спокойно място в малко село на голям плаж мога да ти дам координати
Освен че няма движение, тогава освобождават и повече апартаменти (по лични впечатления)
Ако търсиш спокойно място в малко село на голям плаж мога да ти дам координати

Привет!
След като пуснах темата, направих следното:
Тъй като планирам да почиваме 18 дни в Гърция, реших да бъдем поне на две различни места,
та ако има някакви мизерии
, поне да не си развалим цялата почивка, а половината...
Така че направих резервация и платих капаро за първите 9 дни директно в един хотел, в който вече сме билии.
За втората половина също направих резервация в една българска туристическа агенция и след потвърждение от тяхна страна им преведох 100 % от стойността на нощувките в избрания хотел....
След което получих имейл и любезно обаждане от управителката на агенцията, че имали някакви проблеми
с гръцките си партньори и нещата нямало да се получат, поради което се извиняват и предлагат или да избера алтернативна почивка в България или веднага ще ми преведат обратно парите... Естествено избрах втория вариант.
Ако утре не си видя парите по сметката, ще оглася коя е некоректната агенция и ще предприема необходимите мерки да си получа парите обратно...
Искрено се надявам да не се стига дотам.
Така или иначе, мисля за втората половина от почивката да отидем направо в Ситония (пада се в понеделник) и да избираме на място. То се вижда, че да правиш резервация в БГ агенция е толкова сигурно, колкото да получиш от умрял писмо...
След като пуснах темата, направих следното:
Тъй като планирам да почиваме 18 дни в Гърция, реших да бъдем поне на две различни места,
та ако има някакви мизерии

Така че направих резервация и платих капаро за първите 9 дни директно в един хотел, в който вече сме билии.
За втората половина също направих резервация в една българска туристическа агенция и след потвърждение от тяхна страна им преведох 100 % от стойността на нощувките в избрания хотел....
След което получих имейл и любезно обаждане от управителката на агенцията, че имали някакви проблеми

Ако утре не си видя парите по сметката, ще оглася коя е некоректната агенция и ще предприема необходимите мерки да си получа парите обратно...

Така или иначе, мисля за втората половина от почивката да отидем направо в Ситония (пада се в понеделник) и да избираме на място. То се вижда, че да правиш резервация в БГ агенция е толкова сигурно, колкото да получиш от умрял писмо...

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да търсиш квартира на място в България го разбирам /макар че и тук може да обикаляш като идиот цял ден в жегата докато намериш каквото искаш/ ,но в Гърция ....
Пък може би си с добър гръцки език и не се притесняваш как ще си комуникирате 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi, ти как си го представяш това търсене - спираш пред някоя къща и питаш дали може да спиш у тях? Аз си го представям като избиране на град, район и хотел, в който е редно да се говори поне някакъв по-разпространен език като английски, немски или френски. И според мен е не толкова трудно - аз ще пробвам догодина, по съвет на приятели, които скоро са пътували в Гърция.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Stivi, ти как си го представяш това търсене - спираш пред някоя къща и питаш дали може да спиш у тях?
В интерес на истината точно така си го представям понеже това представлява търсенето на квартири на място в Поморие а и във всички останали градчета когато става въпрос за частни квартири! Ако визираме само хотели /и то по-големи понеже и в малките им не съм сигурен как са с английския/ това вече е друга бира

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Много малко гърци знаят английски, аз бях много учуден. Първата ми година на почивка там питах 5-6 човека, как да се кача на околъвръстното на Солун.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такова нещо за езика! Всички млади плямпат поне малко енглиш!
Добре си планирал почивката колега.Гърците приключват с отпуските края на август!
Дотогава,плажовете и хотелите са им фулл.
Ситоня е прекрасно местенце
Мисля,че в сезона ,цените на домати(студио) е около 50 Евро.Извън сезона вече са по 35-45,ама според зависи
Весело и приятно изкарване.
Може после да пуснеш снимки ,къде сте предпочели
Добре си планирал почивката колега.Гърците приключват с отпуските края на август!
Дотогава,плажовете и хотелите са им фулл.
Ситоня е прекрасно местенце
Мисля,че в сезона ,цените на домати(студио) е около 50 Евро.Извън сезона вече са по 35-45,ама според зависи
Весело и приятно изкарване.
Може после да пуснеш снимки ,къде сте предпочели

-
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи много какво искаш - по-оживено или по-спокойно.
Щом си избрал Ситония, сигурно препочиташ по-спокойна почивка.
Ако е така препоръчвам ти Сикия
Студио за двама с кухня и всичко останало беше 50 евро, но за по-продължителен престой (в моя случй 9 дни) правят отстъпка - 35 евро .
На плажа в Сикия, с покрит паркинг за колата, детски площадки, барбекю и супер гледка към Атон
Плажове много, хора малко, изкарахме си много добре
А за разбирането с езика няма проблеми - жената, която ни настани не знае бъкел английски
Попитах я "Apartment? ", тя ми каза "Студио", показа ми го, попитах я за цената със 'специфичен' жест на палеца и показалеца, тя попита "Days?"
Показах и девет пръста и тя написа на един лист 35 euro
И готово
После вече с дъщеря и се разбрахме по-подробно, но вече се бяхме настанили
Студио за двама с кухня и всичко останало беше 50 евро, но за по-продължителен престой (в моя случй 9 дни) правят отстъпка - 35 евро .
На плажа в Сикия, с покрит паркинг за колата, детски площадки, барбекю и супер гледка към Атон
Плажове много, хора малко, изкарахме си много добре
А за разбирането с езика няма проблеми - жената, която ни настани не знае бъкел английски
Попитах я "Apartment? ", тя ми каза "Студио", показа ми го, попитах я за цената със 'специфичен' жест на палеца и показалеца, тя попита "Days?"
Показах и девет пръста и тя написа на един лист 35 euro

И готово
После вече с дъщеря и се разбрахме по-подробно, но вече се бяхме настанили
[quote="mufin"]Зависи много какво искаш - по-оживено или по-спокойно.
Благодаря, ще го имам предвид.
Търся спокойно място, без шумни заведения и пр., в някое малко градче за цени до около 100 евро. Да е красиво и живописно и да има къде да се разхождаме (крайбрежна улица, пристани и др.) и да има няколко разчини таверни, да има разнообразие...
Благодаря, ще го имам предвид.
Търся спокойно място, без шумни заведения и пр., в някое малко градче за цени до около 100 евро. Да е красиво и живописно и да има къде да се разхождаме (крайбрежна улица, пристани и др.) и да има няколко разчини таверни, да има разнообразие...

И така, отпуската свърши... в Гърция беше много хубаво, сега сме пак на тръстиката...
В Керамоти имахме резервация за 10 дни, изкарахме страхотно, плажа е перфектен, на о. Тасос е супер.
Имаше много
и още повече
. Храната е прясна и вкусна, узо "Плумари" е супер, също октоподите, шишчетата, ципурата... Хлябът има вкуса на онзи хляб, който ядяхме преди 1989г.
После отпрашихме към Халкидики. Не беше проблем да си намерим хотел без резервация - още на първото място, където спряхме (Сарти), но нещо не ни хареса навалицата. Останахме за 2 дни в Торони и междувременно обиколихме целия полуостров. Най-много ми допадна Неа Мармара, Афитос и Ханиоти, но беше прекалено населено за моя вкус (чадъри един до друг на плажа, трудно се намира място за паркиране и пр.), затова се върнахме в Керамоти и си изкарахме още няколко чудесни дни.
За мен лично почивката в Гърция е за предпочитане пред тази у нас, по много причини. Освен, че знаят как да си пазят природата, да си поддържат къщите и градините, гърците са много любезни и обслужването навсякъде е на ниво. (Изключено е да те излъжат в заведение, такси и др. подобни или сервитьорът да те гледа накриво).
Направи ми впечатление собственичката на една таверна, в която ходихме няколко пъти. Заведението представлява нова модерна сграда на два етажа и сигурно струва половин или един милион евро, собстевничката кара последен модел БМВ, но това не й пречи да посреща лично и с усмивка всеки гост, да се интересува как сте и дали всичко е ОК, да приема поръчки и да сервира редом със серввитьорите и дори да се опитва да говори български. Нашите "ресторантьори" са толкова назад с материала, че нямам думи... Да не говорим, че във всяка таверна хлябът, минералната вода и десертът са за сметка на заведението...
Догодина твърдо сме на море пак в Гърция, а дотогава сме набелязали за разходки и разглеждане Кавала, Афитос и някои други местенца.
Ако не сте били на Бяло море и имате възможност да отидете, не се колебайте нито миг - заслужава си.

В Керамоти имахме резервация за 10 дни, изкарахме страхотно, плажа е перфектен, на о. Тасос е супер.

После отпрашихме към Халкидики. Не беше проблем да си намерим хотел без резервация - още на първото място, където спряхме (Сарти), но нещо не ни хареса навалицата. Останахме за 2 дни в Торони и междувременно обиколихме целия полуостров. Най-много ми допадна Неа Мармара, Афитос и Ханиоти, но беше прекалено населено за моя вкус (чадъри един до друг на плажа, трудно се намира място за паркиране и пр.), затова се върнахме в Керамоти и си изкарахме още няколко чудесни дни.
За мен лично почивката в Гърция е за предпочитане пред тази у нас, по много причини. Освен, че знаят как да си пазят природата, да си поддържат къщите и градините, гърците са много любезни и обслужването навсякъде е на ниво. (Изключено е да те излъжат в заведение, такси и др. подобни или сервитьорът да те гледа накриво).
Направи ми впечатление собственичката на една таверна, в която ходихме няколко пъти. Заведението представлява нова модерна сграда на два етажа и сигурно струва половин или един милион евро, собстевничката кара последен модел БМВ, но това не й пречи да посреща лично и с усмивка всеки гост, да се интересува как сте и дали всичко е ОК, да приема поръчки и да сервира редом със серввитьорите и дори да се опитва да говори български. Нашите "ресторантьори" са толкова назад с материала, че нямам думи... Да не говорим, че във всяка таверна хлябът, минералната вода и десертът са за сметка на заведението...

Догодина твърдо сме на море пак в Гърция, а дотогава сме набелязали за разходки и разглеждане Кавала, Афитос и някои други местенца.
Ако не сте били на Бяло море и имате възможност да отидете, не се колебайте нито миг - заслужава си.

-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Висо я кажи за Керамоти адрес цена и с комарите как е положението Бяхме там април посрещахме Велик Ден. Спахме в нотел-ресторант Акрополис-двойна стая 30 евро.Сега как е положението /септември/