Търся колега с чипосано AHU от Brezel

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Търся колега с чипосано AHU от Brezel

Мнениеот Adrian-AAA » Пет 29 юли 2011 8:00

Търся колега от София с чипосано AHU от Brezel за мнение и впечатления(може и някой лев да изкара)
)
Темата може и да е за офф,но тук ще я види по вероятно !

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся колега с чипосано AHU от Brezel

Мнениеот Alek » Пет 29 юли 2011 18:12

Аз съм с чипосано AHU от Brezel. С две думи - доволен съм:)

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пет 29 юли 2011 18:30

И аз съм с AHU и на мене ми се въртят подобни идеи в главицата проста. :drive Би ли обяснил колега Alek някой неща: цена на чипа, мощност, разход, надеждност, гаранция и като сме с обикновенни(прости) турбини, това не е ли проблем...
Поздрави!!!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 29 юли 2011 19:14

И аз съм в сектата на бързите АХУ та :Mr Green Fun за цена трябва да питаш самия брезел или колегата Андонов или ифидик.За мощноста мога да кажа само едно Уаууу scare ,разхода пада при нормално каране,за надежноста нз какво имаш предвид,а за гаранцията-като за чипосване от такова голямо разстояние е доста коректен колегата и не трябва да се притесняваш.А за турбото как да ти кажа ако му е време със чип и без пак ще се счупи,все пак двг трябва да е изправен по всички параграфи ако ще се чипосва за да няма недоволни.Вече 30 000 км съм с него никви грижи и който е седнал да покара колата после е доста учуден от вървенето scare

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Пет 29 юли 2011 19:14

bkunev написа:И аз съм с AHU и на мене ми се въртят подобни идеи в главицата проста. :drive Би ли обяснил колега Alek някой неща: цена на чипа, мощност, разход, надеждност, гаранция и като сме с обикновенни(прости) турбини, това не е ли проблем...
Поздрави!!!

Няма значение,че турбината е проста,турбина като турбина.
Освен да почне да върви по хубаво и при нормално каране да свали разхода не знам какъв друг проблем да има :D

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пет 29 юли 2011 20:13

Няма проблеми, стига да е изправен мотора. Цената е 200лв без монтаж на чиповете. Вървенето е все едно се качваш на друг автомобил. За разхода - преди 2 седмици правих София - Бургас - Китен - Бургас. Преди това бях напълнил догоре и на връщане в Бургас пак напълних догоре - разход 4.2 на 100 (по борд 3.7), като 60% от времето съм карал с климатик, жена ми, бебето и около 70-80кг багаж. Бях си поставил за цел да карам икономично - магистралата 100км/ч на темпомат, след това с 90км/ч на темпомат, в населени места с 60км/ч, а на ограничения под 90км съм карал с + 10 максимум 20км/ч отгоре. Вече 30000км съм с Брезелски чип и оплаквания нямам.

Последна промяна от Alek на Пет 29 юли 2011 20:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 29 юли 2011 20:16

Алек, като процент ориентировъчно колко е икономията? В смисъл казваш, че си засякъл 4.2, а преди това как беше със същия стил на каране? :beer

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пет 29 юли 2011 20:25

Нямах борд компютър тогава и не съм засичал, когато нямах чип. Честно казано не знам дали има някаква икономия от чипа, просто казвам, че разхода си остава нисък. Иначе Януари пак я засичах до Варна, като карах още по-бавно от описаното (имаше често мъгла) и ми даде 4.05 разход, мерено пълно-пълно.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 29 юли 2011 22:46

fox_vt написа:И аз съм в сектата на бързите АХУ та :Mr Green Fun за цена трябва да питаш самия брезел или колегата Андонов или ифидик.За мощноста мога да кажа само едно Уаууу scare ,разхода пада при нормално каране,за надежноста нз какво имаш предвид,а за гаранцията-като за чипосване от такова голямо разстояние е доста коректен колегата и не трябва да се притесняваш.А за турбото как да ти кажа ако му е време със чип и без пак ще се счупи,все пак двг трябва да е изправен по всички параграфи ако ще се чипосва за да няма недоволни.Вече 30 000 км съм с него никви грижи и който е седнал да покара колата после е доста учуден от вървенето scare

Ами мен нали ме вози със и без чип, не открих някаква фрапираща разлика освен, че пушеше доста с чипа. На максимална скорост колко е разликата? Май трябва да ги замерим с мойто стоково Ауди за да ме убедиш.

Потребителски аватар
marchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchev » Съб 30 юли 2011 10:25

Zinoto написа:
fox_vt написа:И аз съм в сектата на бързите АХУ та :Mr Green Fun за цена трябва да питаш самия брезел или колегата Андонов или ифидик.За мощноста мога да кажа само едно Уаууу scare ,разхода пада при нормално каране,за надежноста нз какво имаш предвид,а за гаранцията-като за чипосване от такова голямо разстояние е доста коректен колегата и не трябва да се притесняваш.А за турбото как да ти кажа ако му е време със чип и без пак ще се счупи,все пак двг трябва да е изправен по всички параграфи ако ще се чипосва за да няма недоволни.Вече 30 000 км съм с него никви грижи и който е седнал да покара колата после е доста учуден от вървенето scare

Ами мен нали ме вози със и без чип, не открих някаква фрапираща разлика освен, че пушеше доста с чипа. На максимална скорост колко е разликата? Май трябва да ги замерим с мойто стоково Ауди за да ме убедиш.

И аз съм с AHU и чип на Brezel поставен от Ifidik(Иво). Не искам да споря с никой за максимални скорости и разход. Разликата е огромна(както писаха колегите две различни коли). Вече 20 000км. без какъвто и да е проблем. И с чип и без като е пътник турбината на няколко пренадувания и е чао. Смятам че колегата Brezel се е доказал, а то винаги ще се намери някой да оплюе труда на другия.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo

Мнениеот fox_vt » Съб 30 юли 2011 18:22

Zinoto написа:

Е да стефане возих те но преди това като го бях махнал за малко и разликата е очевидна-видях се в чудо докато изпреваря един реис и кола след него.Просто ускорението е доста по бързо и турбото надува 1 бар амен амен на 1500 оборота а преди мисля беше 1900 -2000 об,но може и да се бъркам че то доста бързо прелита до 4000 оборота mhihi.А за максималната скорост май досега не съм я пробвал както трябва,то нали се оказа че дебитомера е леш :D

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 30 юли 2011 22:36

marchev написа:
Zinoto написа:

И аз съм с AHU и чип на Brezel поставен от Ifidik(Иво). Не искам да споря с никой за максимални скорости и разход. Разликата е огромна(както писаха колегите две различни коли). Вече 20 000км. без какъвто и да е проблем. И с чип и без като е пътник турбината на няколко пренадувания и е чао. Смятам че колегата Brezel се е доказал, а то винаги ще се намери някой да оплюе труда на другия.

Въобще не съм искал да плюя труда на уважаваните от мен Brezel и Ifidik, както не бих искал да плюе някой по моя труд. В конкретния случай преди да махне чипа колегата fox се чудеше, защо му пуши толкова много и то на място, след това махна чипа и сложи оригиналния и нямаше никакъв пушек и направихме 2 тегела, аз само се возих, но не усетих да сме много по-бавни, може би защото му пипнах по помпата нещо. Не искам да споря за разликата с чип и без чип все пак съм повече от наясно с нещата, но и форд ескорт 1.8 TD може да тръгне чувствително с повече гориво и съответно пушек като локомотив. Прочетете темите за резултатите с AAZ.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 31 юли 2011 6:22

Що спорите за глупости ?
Ако се поразбута малко помпата, може да се пусне достатъчно гориво, за да тръгне колата, и да подпуши повече от доволно, което ще рече, че няма нужда от повече гориво, независими по какъв начин ще се пуска. Разликата е , че ако го направиш "хардуерно" , то изместването(увеличението) е линейно в целият диапазон. Ако го направиш софтуерно, го правиш като функция от натоварването. Така при ниско натоварване, не се впръсква излишно голяма порция. Също така , след "центровката" на помпата, остава проблема с въздуха (турбото) :roll: .
Естествено е , кола която е коригирана веднъж софтуерно и после хардуерно да почне да кади зверски и да върви еднакво ! Кат няма кислород, нафтата и с кофата да я наливаш освен да пуши, друго няма какво да се случи.

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Нед 31 юли 2011 18:07

Колеги аз съм с Пасат AJM и съм от Русе. Някой да знае къде може да се направи чип тунинг и на какви пари и въобще какво да очаквам след чипосването като разход, мощност. Общо взето разбирам, че ще ми се намали разхода на гориво при нормално каране, което ще рече........?
И още една питанка към колегата Alek какво означава преди бях без борд.комп. може ли на кола без борд комп. да се монтира такъв и къде и колко ще струва, щото аз съм без, а бих желал да имама такъв.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Контакти:

Мнениеот hristodj » Нед 31 юли 2011 19:00

Ако може и аз да попитам в темата на колегата.И аз съм с AHU.Та питането може ли да се сложи чип ако си без борд компютър?Благодаря предварително.

Върни се в “Дизелови агрегати”