шестица на ваското1
Сега по въпроса -- е аз оня ден избързах да се похваля че при мен не го прави и ей на вчера на обяд в жегата реших да пробвам колегата какво каза за неговия и чудо и при мен същия проблем ... оказа се след многобройни опити че не е контакта на копчето както си мислех релетата цъкаха чат пат но ток до моторчето все едно нямаше , правеше го проблема и на отваряне и на затваряне във всякакъв момент , тогава ми хрумна че би могла да е токовата защита (биметалната пластинка в колектора на моторчето) която задейства но не от претоварване а от прегряване , тя действа точно на тоя принцип големината на тока преминавайки през нея я кара да загрее и ако тока се повиши поради някаква причина тя загрява повече и изключва при някаква зададена температура на корпуса и, съответстваща на определен ток максимален.
След като си го помислих това слезнах от колата и пипнах ламарината на тавана , можеше да си изгориш ръката на нея поне 60 градуса на пипане може и малко повече да е била . Това е напълно достатъчна температура да сработи термодвойката на биметалната пластина .... Изчаках малко 10-ина минути не че ще се охлади но поне ток през нея няма да минава да я загрява допълнително и си затворих люка ... повече не го отворих
Сега добрата новина , ако е такава биметална пластинка която слагат в колекторите на моторчетата по вратите за отваряне на джамовете -- проблема е решен , изважда се пластинката , може да се наложи малко разпояване има спойки там и в единия край където дава контакта има винтче с което се регулира натиска върху пластината съответно големината на работния ток пропорционален на големината на температърата. Идеята е малко да се натегне винтчето и проблема е решен без закопуването на нов мотор ... утре ще се занимавам с проблема ще пиша има ли решение

утре ще взема дефектното моторче и ще направя тва което си направил и ти