Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот kunev » Чет 14 юли 2011 19:34

По морето почти не се намира заведение, от което да можеш да купуваш олиото. Цените варират от 60 до 90 стотинки на литър.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 14 юли 2011 21:22

the_tupan написа:Мда ама колегите карат на отработено олио. Едва ли ще се засилят към магазина да купуват. :D

може би миризмата на цаца от генерацията им харесва повече :Mr Green Fun

shulio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shulio » Чет 14 юли 2011 22:00

Олио може да се намира по много начини. Ако имаш познат в маслобойната и ти продадат нерафинирано олио. Ако имаш земя на село която си дал под наем и ти дават олио на преференциални цени. Ако реши човек да скъса с нафтата има начин

toshkov81
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toshkov81 » Пет 15 юли 2011 13:18

ето го ред-девилчо какво лично ми написа. ЧЕТЕТЕ И ДЕРЗАЙТЕ ЕДИН ДЕН И НИЕ ДА СТАНЕМ ТАКИВА БАРОВЦИ КАТО НЕГО ЧЕ ДА НИ ВОЗЯТ ШОФЬОРИ, МА МАЙ И НА НЕГО НЕ МУ СЕ Е ОТВОРИЛ ПАРАШУТА.

red.devilll написа:А Колега доколкото това дали си мизерник или не нищо лично не съм казал,просто казах,че това е мизерна работа.
А сега да те попитам дали познаваш някой Уважаващ себе си човек или майстор ще вземе да обикаля половин България за да изкара някакви пари?
Я Звънни на Виктор от Захарна фабрика,Иво от Варна,Ники или Мишо от Герман,Вентомана,Ваското 1 или още един ферман с такива доказали се и уважаващи себе си хора дали ще тръгнат да Обикалят България за да изкарат 100,200 или 300 лв.?
Аз не бих Мръднал да работя за пари никъде освем в Помещението,в което работя за колкото и да став реч.Викали са ме в Пловдив На изложение за скромната сума от 300лв + пътните ,но не утидох ,и като ми звъннаха втория път и ме помолиха че нямало кой да иде им казах,че ще ида самоче не ми се кара и ако искат да ме вземат и след курса да ме приберат в София и пари не им искам-Ако не вярваш може да звъннеш на 0888931975 и д апопиташ дали е така или не това е телефон на фирмата която предлага керамиката Вита.
А сега ми кажи ти за какво обикаляш бг за пари или да помогнеш на хората ,които искат темпомат? Ако е да направиш едно добро дело :bowdown ,но това е за кинти и по същата причина събираш и цедиш олио и се радваш,че караш без пари :Mr Green Fun ,дано не ти излезе по-скъпо след време,а доколкото че е по-добре за мотора ти си последния човек,който може да го каже,защото тази кола,я караш 5-6 месеца така и на дали си навъртял повече от 20-30000км пробег за да твърдиш,че е по-добре за мотора.
А ако искаш може да провериш колко нафта ти пуска помпата от излишната нафта и да направиш клипче за да видят колегите колко нафта минава за 2 минути,а и сам да се убедиш какви глупости пишеш. Ако искаш мога да ти дам отработени масло около 150-200 литра безплатно ако караш и на такова .Даваш адреса и звънкам ако не са го дали за преработване да ти го пуснат по еконт.Плащаш си само куриера.Тогава може да идеш няколко пъти до морето без пари

ООО ТИГРЕ ТИГРЕ ИМАШ ЛИ ПАРИ... пееха едно време и май още ти пеят девилчо. Стой си в помещението по добре че навън нещата се развиват бързо. Винаги съм ги мразел такива ТАРИКАТИ като теб, който мислат че са хванали богу за рогу. СПОКО балъци вече няма и ще го осетиш по джоба си. ДА за пари обикалям, и за приятното усещане да идеш в непознат град, да се запознаеш с нови приятели. Нека напише някой дали не изкарваме добре докато им правя колите. Само че аз не се правя на големия майстор и не ме карат о шофьор.
Просто си правя кефа и си изкарвам някай лев. затова цената ми е 30 лв а не 150 като на другите като теб.
ОО Редчо- ОО девилчо ти си велик и недостижим, Хвала на твоето величие.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 15 юли 2011 20:51

Колега или си неграмотен,или незнаеш какво четеш.Не съм возил никой и никой не ме вози,а накрая си утидох за моя сметка и не съм карал на препържено олио а на нафта :Mr Green Fun . Второто което и на моята кола също слага ти темпомата и ти дадох 10 лв в повече нищо, че ти давах акъл за дадени неща,но на това не му е тук мястото.Винаги съм гледал хората където утивам при тях да останат доволни от посещението ми като клиент.Ако съм бил мизерник на дали ще ти дам повече пари отколкото искаше за монтажа? Ако се цедя на парите никога няма да ти дам в повече или имаш друго обяснение по въпроса.Моята кола е карана при Вентоман,при Наско от Перник При Ники от Герман и При Виктор от Захарна фабрика.При никой от тях не съм се циганил за пари и съм си давал и в повече отколкото са ми искали. с Мишо от за малко да се скарахме ,че ми закачи колата за диагностика и не иска да ми вземе пари,а аз му давах :Mr Green Fun .
А сега да си дойдем на думата с кое гориво изкарва двигателя повече? Като идвах при теб още правеше Аудито и каза че ще го правиш на олио, защото на нафта ти е много скъпо и не издържаш ,затова си щял да караш на олио а не защото е по-полезно за мотора ти. Все пак и ние сме хора и можем да помниме кой какво говори :Mr Green Fun . А до това колкото си майстор сам си знаеш,за темпомата съм доволен и нямам оплаквания,но докато бях при теб ти се върнаха два други ремонта,които си правил единия преди ден ,а другия преди три дни.Или са били само това рекламациите или другите ремонти освем темпоматите са ти толкова качестевни и ремонта им има гаранционен срок докато не излезе от гаража.Няма смисъл да пишем повече глупости.Ако един човек е добър в това,което върши го търсят и няма смисъл да обикаля България за да изкарва пари,а ще има достатъчно за да я обикаля за удоволствие.Това,че си майстор и имаш достатъчно свободно време за да обикаляш за да правиш пари говори само по себе си колко работа имаш ва Пазарджик(нали се сещаш)Карай си на цаца и си свиркай :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 15 юли 2011 22:08

toshkov81 написа:...

red.devilll написа:...

Колеги, моля водете си кореспонденцията помежду си на лични, ако няма какво да кажете по темата. :012:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 15 юли 2011 22:46

Ljubon написа:
toshkov81 написа:...

red.devilll написа:...

Колеги, моля водете си кореспонденцията помежду си на лични, ако няма какво да кажете по темата. :012:

Това се опитвах да направя с колегата,но той май се опита да се изкаже неподготвен

shulio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shulio » Нед 17 юли 2011 0:02

red.devilll

Защо изобщо пишеш в тази тема? Ти не искаш да караш кола на олио под никакъв предлог. Защо си взел да се притесняваш за нашите коли и за нашите пари?

Аз искам да карам на олио, защото ще ми е евтино, а за мен това е главното изискване за една кола. Да харчи възможно най - малко пари и подръжката и да е най - малко пари. За мен това е средство за придвижване, а не живота ми. Колите ги вземам до 1500лв. Ако издържи 15000км на олио съм си я платил че и отгоре.

ПС: В тази тема се дискутира "Как да СЕ кара на олио" , а не "как и защо да не се кара на олио"

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Нед 31 юли 2011 19:20

Имам един приятел взима олиото от ОМВ бенз. и си кара пежака с него нема ядове.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Нед 31 юли 2011 20:32

Заредих 10 литра биодизел от един познат и нещо колата неще да върви както преди. Иначе гледах биодизела не беше гъст, той неговата астра си я кара на същия. Когато го налях имах към 5-7 литра нафта и днес сложих още 5 литра нафта та стана нещо от типа на 50/50. Мощноста падна драстично и взе да гори повече. Айде мина ми през акъла че може горивния филтър да се е затлачил обче защо да ми се вдига разхода от това. И междодругото още едно въпросче чисто информативно така.... на колко километра трябва да се сменя ангреажния ремък. Колата за която говорим е голф 2 1.6д

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Нед 31 юли 2011 21:26

25k

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 31 юли 2011 22:22

От 40-60 ооо км зависи колко километра имаш градско и извънградско,а може и на 25 както е писал колегата над мен-това няма да навреди на мотора,но ще ти навреди на джоба :D

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 31 юли 2011 23:47

Върти ми се нещо из главата,ама последните 2-3 страници четох само някакъв спор между ред девил и някакъв друг.Хванаха ме нервите да чета цялата тема,защото навътре не вярвам да е по-различно.

Та,кумеца ми е собственик на рафинерия и общо взето има затворен кръг за производство на олио.Ист ойл е марката,който е от Варна и района,сигурно го е виждал.

Разбирате ме,че мога да взимам литри колкото аз поискам,като съм сигурен,че няма да ми иска пари,но хайде нали (сиренето е с пари) ще се разберем на някаква цена.Рафинирано или не,има ли значение за колата,за цената ясно,но за колата е важно?

А от един приятел,мога да взимам чист дизел,защото им го карат от бензиностанции Зара,така са го поръчали за машините (трактори,комбайни и други такива,обработва 20 000 дка),с тоя чистия дизел,направо си къса ушите от вървене.
Това е нафтата другари :да: Смело мога да кажа,че върви по-добре и по-тихо от френска нафта от Тотал,която съм зареждал.

Идеята на питането ми е,да се забърка някаква смес,между олиото и тоя чистия дизел,като смятах ще излиза под левче за литър и питам вас,каква пропорция и дали изобщо е добра идея.

Потребителски аватар
absoludbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absoludbg » Пон 01 авг 2011 7:19

здравейте :) и аз съм чувал за "олиото като гориво" не съм го пробвал, но не бих го и пробвал макар, че ще ми е интересно какво ще стане, но все пак ми е жал за автомобила. От приятел, който е използвал олиото като гориво бях чул че колата си върви както трябва, и все още си я кара

diqn111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn111 » Пон 01 авг 2011 8:27

Колкото по малко хора пробват толкова по добре ,че ще има повече за нас..И като няма потребление цената няма да се дига ..
Имам камион с перкинс мотор които върви на олио .
Имам пежо 405 чист дизелак само на олио .
и Джета 1.6 тд само на олио ...

Върни се в “Дизелови агрегати”