голф 3 1.9 тди 1з не пали
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 1.9 тди 1з не пали
Здравейте колеги снощи си паркирах колата пред блока варвеши си идеално и тази сутрин не запали варти здраво и никакви признаци да препали всеедно няма грам нафта а има 

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: помощ голф 3 1.9 тди 1з не пали
Светва ли ти лампата за подгрева за секунда.
А в същност нали има нафта.
А в същност нали има нафта.
niki_68 написа:Здравейте колеги снощи си паркирах колата пред блока варвеши си идеално и тази сутрин не запали варти здраво и никакви признаци да препали всеедно няма грам нафта а има
Колега и на мен се случи същата ситуация, излезе от датчика на коляновия вал. Ако имаш възможност закачи я на VAG-а, би трябвало да покаже. Поздрави и успех. PS Колега ми беше казал, че ако е датчика като вартиш не трябва да мърда оборотомера.
И аз да се включа с прогноза. Както каза колегата по-горе нивото на нафтата как е. случвало ми се е с малко нафта, да лапне въздух и да не пали после (естествено след обезвъздушаване си стартира). Иначе и датчика на вала е вероятен причинител...
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Другия вариант, за който намеква niksi е реле 109.
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
нафта има около 15 20 литра не по малко днес следобят с един приятел развихме трабичката на 2 дюза и стартирахме продалжително дали излязоха 2 3 капки нафта а би трябвало да хвърля малко повече според мен а реле 109 го сминихме с друго работещо лампата за подгрева си святка за секунда две и изгасва като я оставя на контакт без да стартирам след 30 сикунди започва да мига лампата за подгрева а и като дам на контакт до дебитомера има един клапан на ток и едни маркучета започва да църка кадее този датчик на коляновия вал
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На самата помпа има едно клапанче което при контакт пуска нафтата, дай му 12 в директно и слушай дали цъка. Това до дебитомера не е проблем дето цъка.
Провери при контакт иде ли на помпата на клапана 12 в. също така.
Провери при контакт иде ли на помпата на клапана 12 в. също така.
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
пробвах клапанчето без да свалям оригиналното кабелче с друго кабелче от плюса на клапанчето и цъкаше пробвах и да вартя на стартер и гледах обортомера дали мърда кактоказа колегата по горе Марчев и при вартенето обортомера грам не помръдва каква цена е този датчик на коляновия вал
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От около 70 до към 200 лв в зависимост от марката.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
щом след престой на контакт започва да мига подгрева,има проблем с електронния блок на помпата.
все пак трябва да я закачите за грешки, тя ще си каже.
все пак трябва да я закачите за грешки, тя ще си каже.
Здравейте колеги,
Моя проблем е същия с малки разлики.
Досега никога не се е случвало да не иска да запали.
Днес слизам сутринта въртя ключа и си пали, отивам до бензиностанцията за да си заредя, спирам изгасям колата зареждам 20л. отивам да платя връщам се ИИИИИИ както при колегата върти здраво, а не се запалва втори трети опит НЕ НЕ и НЕ, избутаха ме в страни дигам капака гледам не се вижда нищо което да е НЕ нормално, изкарвам ключа заключвам колата отключвам (викам да не е нещо имобилайзера който е в ключа) качвам се давам на контакт въртя и си ЗАПАЛВА без проблем.
КАКВО МИ НАПРАВИ впечатление:
В опитите в който НЕ искаше да запали ЛАМПАТА ЗА ПОДГРЕВ НЕ ИЗГАСВАШЕ (единия път почаках 15 20 сек. и тя си светише постоянно)
Другото е, че се оправи от самосебе си (докато колегата казва, че неможе да запали имам предвид, че докато не е сменил някакви неща НЕ СЕ Е ОПРАВИЛА, а моята сама се оправи.
Та въпроса ми е колко да се притеснявам, че може да ме остави някъде и дали все пак щом НЕ Е изгасвала лампата за подгрев, проблема да е от имобилайзера в ключа и помпата не е давала нафта.
Надявам се някой да помогне и благодаря предварително.
Моя проблем е същия с малки разлики.
Досега никога не се е случвало да не иска да запали.
Днес слизам сутринта въртя ключа и си пали, отивам до бензиностанцията за да си заредя, спирам изгасям колата зареждам 20л. отивам да платя връщам се ИИИИИИ както при колегата върти здраво, а не се запалва втори трети опит НЕ НЕ и НЕ, избутаха ме в страни дигам капака гледам не се вижда нищо което да е НЕ нормално, изкарвам ключа заключвам колата отключвам (викам да не е нещо имобилайзера който е в ключа) качвам се давам на контакт въртя и си ЗАПАЛВА без проблем.
КАКВО МИ НАПРАВИ впечатление:
В опитите в който НЕ искаше да запали ЛАМПАТА ЗА ПОДГРЕВ НЕ ИЗГАСВАШЕ (единия път почаках 15 20 сек. и тя си светише постоянно)
Другото е, че се оправи от самосебе си (докато колегата казва, че неможе да запали имам предвид, че докато не е сменил някакви неща НЕ СЕ Е ОПРАВИЛА, а моята сама се оправи.
Та въпроса ми е колко да се притеснявам, че може да ме остави някъде и дали все пак щом НЕ Е изгасвала лампата за подгрев, проблема да е от имобилайзера в ключа и помпата не е давала нафта.
Надявам се някой да помогне и благодаря предварително.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
при теб проблема е реле 109
ifidik написа:при теб проблема е реле 109
Колега това реле не е ли на принципа Работи/изгаря/НЕработи или може така да се "Дразни" и да сработва когато си иска.

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Релето пре-спокойно може да сработва от време на време (дължи се на нагар, корозия) !
garsona написа:Релето пре-спокойно може да сработва от време на време (дължи се на нагар, корозия) !
Когато се заключи и отключи колата ,нагара изчиства ли се колега?
Върни се в “Дизелови агрегати”