хидравликата вие не постоянно
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
хидравликата вие не постоянно
Появи се един проблем. Хидравликата ми вие при завъртане на волана, но странното е, че го прави рядко, например веднъж на ден за 5 минути и след като загася мотора и пак запаля вече не вие. Имам съмнения, че е пренатегнат пистовия ремък. Може би това е оказало влияние.Освен това като вие се усеща и едно напрежение на волана, като съпротивление...
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: хидравликата вие не постоянно
Вие хидравликата или свири ремъкът, че приплъзва?
Ако не е ремъка, смени маслото, или долей, ако не си гледал в казанчето! Според мен е пресечено или нивото е прекалено ниско! Не знам дали знаеш, но принципно, това масло се сменя на всеки 2 години заедно с антифриза и спирачната течност!
Успех!
Ако не е ремъка, смени маслото, или долей, ако не си гледал в казанчето! Според мен е пресечено или нивото е прекалено ниско! Не знам дали знаеш, но принципно, това масло се сменя на всеки 2 години заедно с антифриза и спирачната течност!
Успех!
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря! Не е ремъка, но утре ще погледна маслото, въпреки, че не тече от никъде. А може и ремъка, ако е пренатегнат да е разбил някой лагер примерно. Дано да е само маслото...
ремъка би трябвало да е на самообтяжна ролка с пружина и сам се натяга и отпуска има възможност или да е помпата на хидравликата или точно тази ролка успех 

- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, оказа се, че проблема идва от недостатъчно количество масло в хидравликата. А относно ремъка, майстора каза, че не се разхлабва, тъй като има саморегулираща се ролка Смених и течността на спирачките, че беше много мътна, прочистиха и казанчето за спирачна течност. И да знаете, че спирачната система побира около 700мл., а не 2 литра, както пише в Аутодата.
Последна промяна от Hristov838 на Сря 03 авг 2011 20:44, променено общо 1 път.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уточни за коя от двете системи говориш! 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Коксъне, това масло според книжката не се сменя никога, според добрата практика за тези стари коли веднъж на ~60000 е супер .. и най-добре се чувства с G002/4, т.е. оригинално, като последно в Шкода беше 17лв шишето. Ако не съм прав пусни линк с документация където пише за 2 години, но мисля че се бъркаш, в книжката пише да се *проверява* на еди си колко интервал ..
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”