Сив пушек, трудно палене, налягане в помпата AAZ?
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сив пушек, трудно палене, налягане в помпата AAZ?
интересното е че от скоро и аз имам такъв проблем. Да не кажа че и неиска да пали. Бях си давал помпата за ми я обслужат и стендоват и май си оставиха ръцете.Сега се замислям ако изключа проблем с помпата какво може да е друго.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега имах голф 2 1.6 тд jr и той правеше така ,но като драпна авансатора и тя се оправа пробваи
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Дидо ...измери си компресията 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема колеги с топлото палене е решен, беше заминал стартера. Но проблема с пушека остана. Свалих и аз помпата, закарах я на стенд, взех я и пак същата работа. Когато си я наглася аз помпата, понякога пуши, понягога не, в чудо се виждам вече. Говорих с един майстор и когато му казах че изтраква когато я паля и почва да пуши той каза да я дам на закъснение, но по този начин спъвам колата и за това не съм го пробвал този вариант. Другото което ми се върти в главата е че проблема е някъде в резервоара, от там някъде взима въздух, защото от нивомера до помпата съм сменил всичко ново, незнам какво да правя вече. Като имам по свободно време ще прегледам резервоара и ще кажа дали има някакво развитие. Другия вариант е в помпата вече, колкото и да я правя явно не става вече и ще търся друга. Ако някой колега от Бургас му се намира такава читава да направим една проба за два дена да я пробвам дали е от нея, ще съм много благодарен.
- ventotdi
Морски, ти говориш за въздух ...е хубаво де има ли такъв в прозрачните тръбички за нафта ? Значи помпата е ходила на профилактика и пак пуши ...а какво пушеше ...бяло ли написа ,че не си спомням ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е бял пушека колега, ако беше бял до сега щях да съм с друг двигател, сив е пушека и кирише на неизгоряля нафта доста хора го потвърдиха вече, защото и аз бях се притеснил. За въздух имаше, сега не забелязвам в прозрачните тръбички, но по назад със сигурно има, извода го правя с това че когато монтирахме помпата, колата беше престояла една вечер, на другият ден цялата система от филтъра до резервоара беше празна и това ме навежда на мисълта че нафтата се връща някъкси в резервоара абе големи мъки. Ще видя какво ще правя, като има развитие ще пиша.
- ventotdi
е колега моята кола изпушва бяло като я запаля и докато не направи 50 градуса на мотора не спира на пълно но все пак мисля да не си сменям мотора ,а на първо време сегментите 

- ventotdi
по темата...колега щом казваш ,че преди филтъра губиш нафтата трябва да си видял но няма как да стане ...ако няма въздух в прозрачните тръбички значи ще запали колата от ряз и ако няма нафта преди филтъра сигурно на 10 секунда може да угасне ,ако не е успяла помпата да подкачи.Относно черния пушек от зад и мириса на сурова нафта се замисли за дюза или разпръсквач.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно ми е, вместо да давам помпата на закъснение ккакво ще стане ако дам един зъб закъснение на зъбното колело на помпата, какво може да стане, ще спре ли вървежа пак. Нека по компетентните да кажат. Благодаря предарително.
- ventotdi
колега,по принцип правилна и точна центровка се прави от агренажното колело обаче ти ми говориш един зъб...тази кола няма да запали ...диапазона на помпата в закъснение и предварение е до около половин зъб на агренажното й колело 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах колега, благодаря. Още си мисля, че проблема остава в помпата, не мога да намеря една за проба да се обедя, че е от нея. Няма ли някой колега от Бургас да помага 

Върни се в “Дизелови агрегати”