борд комп.-голф 4
борд комп.-голф 4
Колеги имам следния проблем.Борд комп. ми не се вижда когато е топло (избледнява)и се вижда само когато е тъмно и то много бледо.Когато е по студено се вижда перфектно.Търсих във форума но не намерих нищо.Колата е голф4-1.9тди(големия борд комп.)
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Re: борд комп.-голф 4
Потърси колегата Vladko,той ще ти помогне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай си сенник, от слънцето се получава това
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, знаеш ли какво ще ти помогне? Ще ти кажа.
Смяна на дисплея ще ти помогне.
И сенник няма да ти помогне, като стане 40 градуса в колата, таблото се нагрява дори да не го напича директно и пак нищо няма да се вижда.
Смяна на дисплея ще ти помогне.
И сенник няма да ти помогне, като стане 40 градуса в колата, таблото се нагрява дори да не го напича директно и пак нищо няма да се вижда.
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
viewtopic.php?f=5&t=275652 тук имаше подобна тема и съм написал какво направих аз. 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Гледам на коелгата колата е 99 - демек с малкия дисплей.Те принципно се води че не страдат от проблеми със слънцето и да трябва да се сменят.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Rabbit_TDI написа:Гледам на коелгата колата е 99 - демек с малкия дисплей.Те принципно се води че не страдат от проблеми със слънцето и да трябва да се сменят.
той говори за "големия" дисплей, но в крайна сметка БордКомп. са 3 вида и не знам кой има предвид.
За мен има малък, среден и голям.
Голям (Full MFA) имат само тези с фабрична навигация. първите 98/99 до колкото знам са всички с такъв в оборотомера - едноредов дисплей. След това идва HalfMFA, който е половината от карето в средата.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Напротив и малките дисплеи страдат. Особенно на черни коли като моята. Не страдат малките дисплеи след 2001 където кабела на дисплея е малко променен, както и уж дисплейите на пасатите.
- Haralampi
madwifi написа:Напротив и малките дисплеи страдат. Особенно на черни коли като моята. Не страдат малките дисплеи след 2001 където кабела на дисплея е малко променен, както и уж дисплейите на пасатите.
Абе моята нито е черна, нито е преди 2001, ама пак при жега и напичане има разлика в дисплея (веднъж беше почернял целия), но не е нищо критично или чак толкова зле (за момента) за да налага смяна....
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Никакво напичане не играе роля...просто при темпертура в купето над 18.0 гр дисплеят избледнява...само смяна...ама тоя колега дето предлага през 2008 г китайски ментета за 330 лв
....много му здраве...нещо,което не му струва повече от 50 лв...егати скубача.Шут на такива натрапници,които използват форума за лични облаги!!!! 

- Haralampi
joker написа:Никакво напичане не играе роля...просто при темпертура в купето над 18.0 гр дисплеят избледнява...само смяна...ама тоя колега дето предлага през 2008 г китайски ментета за 330 лв....много му здраве...нещо,което не му струва повече от 50 лв...егати скубача.Шут на такива натрапници,които използват форума за лични облаги!!!!
Бе 50 лева не е, но около 100

Иначе при мен си е до напичане - колкото и да е топло в колата не се отразява мн на дисплея (минимално), но като се напече самото табло тогава потъмнява и избледнява... но това е само в по-есктремни случаи. Като цяло нямам проблем за сега.
Аз не знам колко струва това дисплеиче, но помня преди месец, може и два да са били, примерно тук се продаваше едно. Не знам защо се продаваше, за колко е взимано, но беше Half MFA и цената беше точно 50 лв. Мисля, не се застоя много.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”