GOLF 4 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vladimir nikolov
Автомобил:
Двигател:

GOLF 4 1.6

Мнениеот vladimir nikolov » Съб 30 юли 2011 23:05

Колеги, здравеите. Навил съм се да си купя 4ка и искам да събера малко инфо.Става въпрос за 1.6 или 1.8 интересува ме кои вариант е наи евтин за подръжка.За 1.4 дума да не става имах 3ка с тоя мотор-без коментар.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 4 1.6

Мнениеот joromnt » Съб 30 юли 2011 23:29

Влади, опитай и с търсачката ако искаш ;)
Разликата според мен ще е горе-долу символична. Има само че няколко вида 1,6 с 8 и с 16 клапана. А 1,8 е с 20 клапана. Окачването е същото, само предните спирачки на 1,8 мисля да бяха една идея по-големи???

vladimir nikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladimir nikolov » Нед 31 юли 2011 9:04

Понеже имам познат с 1.6 и от него знам 4е е наи евтин за подръжка. Ина4е съм привърженик на тди-то.Затова питам за 1.6 по то4но за 101к.с.

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Нед 31 юли 2011 10:23

Колега,
Писано има колко искаш, (има писани и страхотни бисери, да не казвам по-силни думи) изводите може сам да си ги направиш и да си избереш това, което най-добре ще ти пасне.
Цените на 4-ките м/у 99 и 2002г. са с мин. разлики, затова ти препоръчвам 4-ка поне след 2001г.
viewtopic.php?f=5&t=255975

Поздрави!

vladimir nikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladimir nikolov » Пон 01 авг 2011 5:12

Благодаря!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 8:18

оринтирай се най-добре към нещо друго.тия голфове не блестят с никакви особенни качества,които да оправдават цената им и честите и скъпи ремонти.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 01 авг 2011 9:23

agent_kowalski написа:... честите и скъпи ремонти.

:shock

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 11:09

без да казвам каквото и да е и да обяснявам какво,къде и колко съм карал,достатъчно е човек да се разрови в този форум и да види че не минава и седмица без тема от рода на "голф 4 светна чека","голф 4 изкривих глава и клапани"," голф 4 не върви", "голф 4 прегря","голф 4 както го карах и умря","голф 4 скоростната кутия умря","голф 4....."

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 01 авг 2011 11:17

Ами нормално е да има повече теми за Мк4. Все пак сме 2011. Хората с антиките останахме малко и горе-доле толкоз има написано за тях, че няма нужда да се пускат нови теми :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 01 авг 2011 11:26

stefan4o пак ще кажа нещо,за което е писано много,но погледни нещата от друг ъгъл.Поне по мойте наблюдения(пътувам почти из цялата страна) доста се карат четворки,но някак двойките и тройките взети заедно все още са повече от четворките,особенно в по-малките градове.Хората,които пишат тук редовно се знят,някой който се е регистрирал сега защото има проблем,много често не използва търсачката ,а пише веднага и то се вижда.И това не е свързано с това дали има "нова" или стара кола.Някой и двойката да му се скапе ще се регне и ще пише и първия отговор ще е :търсачкаа ..това както и да е.Другото е че и старите коли,някога са били на 10 години и повечето помним какви проблеми са правили и какви не.Също и не казвам че не трябва да се карат по-нови коли,особенно човек ако има възможност.По-удобни са по-безопасни,по-тихи,по-икономични от към гориво,но понякога за тези плюсове има много повече минуси.Моето ЛИЧНО мнение е,че спецялно за голф 4 минусите са много повече,със склонност да се съглася в обратното,ако се касае за тди.За съжаление има много по-удачни варянти от други марки за същите ,и дори по-малко пари,които предлагат доста повече здравина и надежност,и в никакъв случай по-малък комфорт.Това исках да кажа на колегата,които пита за голф4 просто да го има в предвид ,разбира се шанса да случи на четворка и да остане доволен е голям,както и обратното да не случи на друго,но все пак да го има като идея. В крайна сметка пита за съвет и иска да остане доволен,а ние не сме акционери във vag че да си кривим душите, въпреки че това е форум на vw. :beer

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 02 авг 2011 11:07

agent_kowalski написа:...Моето ЛИЧНО мнение е,че спецялно за голф 4 минусите са много повече,със склонност да се съглася в обратното,ако се касае за тди.За съжаление има много по-удачни варянти от други марки за същите ,и дори по-малко пари,които предлагат доста повече здравина и надежност,и в никакъв случай по-малък комфорт....

Ти имаш наблюдение върху форума, но явно пропускаш да мяташ и по едно око на подразделението "Дизелови агрегати" щом говориш така :D
Ти каква кола караш докато обикаляш??? И каква ти е професията?
Въпрос на личен избор е кой с какво да се придвижва. Но така както ти поднасяш информацията и "синтезираш" наблюденията си върху форума, излиза че всичко друго е здраво, само голф 4 се чупи :063:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 02 авг 2011 15:03

Все още голф 4 е най-масовата кола в Германия.Работата отива на същото и в България.Що ли продължават да ги купуват на старо като са проблемни.Може би е проблем че не гният mhihi или, че 3 години я лангъркам без да съм пипал нищо по окачването.Ела да видиш примерно един шевролет Cruze чисто нов как се разтропа на няколко хиляди км.Дето се вика на една кола можеш да и разбереш състоянието на паважа.
Наистина, интересно ми е каква кола караш да потърсим в търсачката теми за нея.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 02 авг 2011 15:07

И наистина като се регистрирах във форума имаше доста по-малко теми за Голф 4, явно сега е времето на старите нови 4ки, съвсем нормално с времето си.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 02 авг 2011 22:08

Ако наистина се загледа човек в темите за Голф 4 свързани с проблемите им, може да си направи интересни изводи. масово темите са за коли 98-99 година, по-рядко 00-01, и супер рядко се намира тема за проблем с кола 02+. Кво искам да кажа- ами казвам че хората реват от по-старите коли. Просто при покупка са по-ефтини, но поради по-голямата си възраст обезателно са на повече километри от тия дето са 2002-3 година. А пък това със скоростите ми е писнало да го чета в тоя форум, кой какво чул недочул, чел недопречел и почва че Голф 4 масово троши скорости :не:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 03 авг 2011 8:55

hitman0013 & joromnt
от няма и година имам личен голф2,но в помента за иввестно време ползвам като лично клио 2002ра година 1.4,имал съм преди това полота,пасати 3 и 4 ,кадет,рено 19,типо,фиеста,орион.това коли ,които поне половин година съм имал,също и много други съм ползвал за малко.работил съм много неща -куриер,склададжия,касиер,дринк енд драйв,строителни работи,в холандия съм бил бояджия,доставчик на храна и в оранжерия съм работил,в германия също съм се мотал и не виждал къде ги карат все още тия голфове четворки там...дори умрялата почти гърция там карат голфове 5 и 6 четворки и тройки няма,а в германия ще карат 4ки...
надали има значение какво съм работил и какво карам.не съм притежавал нито голф4 нито пасат 5,но съм ползвал и от двете и дизелови и бензинови екземпляри не веднъж ,и имам приятели и познати ,които притежават такива коли от години и знам какво правят по тях и как ги експлоатират.дизеловия раздел го знам,но един голф 4 с 1.9тди все пак е по-добре от бензинов,защото на бензиновия ядовете главно са по двигател и кутия,1.9тди е доказан двигател,въпреки че ако се счупи ремонта е скъп,но все пак е доста здрав и не се чупи повече от други неща.аз лично повече дизел за лична кола не бих си взел,освен ако не ми я подаряват или не намирам нафта на половин цена,прото нямам нерви за такова нещо :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”