Голф 4, 1.9 TDI 116 - проблем с главата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Голф 4, 1.9 TDI 116 - проблем с главата

Мнениеот Dobromirski » Нед 31 юли 2011 10:56

Щом казваш mhihi

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 31 юли 2011 13:29

vasko__2 написа:Аз пък мисля,че се объркали нещо "О"-пръстените- или са им пуснали по една стружка без да искат или са им объркали местата или нещо такова.Или болтовете са им разтегнати.А кой знае и как са ги регулирали...

Ако прочетеш мнението преди това ще видиш написано същото mhihi mhihi

Дюзата няма медна дихтунга

Има имааа

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 31 юли 2011 22:39

Добре де може да има ,аз не споря.В момента просто немога да се сетя точно.

papito82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papito82 » Пон 01 авг 2011 9:12

Здравейте колеги и Благодаря на всички за отворите, во ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН по за сега. Оказа се че при сваляне на дюза се сменяли гумичките и дифтунгите, а при мен само гумичките. В събота сменихме и дивтунгите и от тогава до днес вече 550 км минах и нико няма, Но кажете ми дали наистина е бил това проблева, че майсторите казван нез знаем, нали въъви сега. Тя върви но утре ако тръгна за море и голхеца ако ме предаде ........... НАистина мн си харесвам колата не някак си ме на плаши, да ли да я продавам или да карам ???????

papito82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papito82 » Пон 01 авг 2011 9:14

Забравих да кажа на колегата че ДЮЗАТА има дифтунга точно най отдолу, сменихме ги на четирите дюзи и всичко е ОК вече колата работи перфектно, но нз дали наистина това е бил проблема

papito82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papito82 » Пон 01 авг 2011 9:41

Dobromirski написа:Ако ръбовете в главата са много големи, се минава на вариант втулки. 50-60 км, според мен е твърде много време за да се прояви проблем от гумички на дюзи. Проблема може би е друг. Пушенето и тресенето са признак за не работещ цилиндър в който ПОСТЪПВА нафта. Дори и да не уплътняват О-пръстените, за да влезе нафта в цилиндъра, то тя трябва да премине през медната дифтунга на дюзата, а при добър монтаж, това няма как да се случи. За колко време се оправя колата след като се ошашави ?
PS: Кола на приятел с подобен симптом :
viewtopic.php?f=24&t=261916&hilit=ajm

Ами оправя се след като стои 4-5 минути да не работи, след това паля работи добре, и в момента в който подадеш прекъсва, но както казах вече се оправи като сменихме медните дифтунги. Колега дали наистина това е бил проблема в дифтунгите или пак ме баламосват ????????

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пон 01 авг 2011 9:45

°niksi° написа:ПД мотора е гадна работа и много недомислена, лошото е че тепърва масово им излизат проблемите и много хора дето са правили по-стари си мислят че е същото. Аз също не ги обичам защото мразя да правя компромиси по принцип а най-вече при ПД. Много народ съм отказал като съм им сметнал груба сметка по отварянето и правенето на такъв, но тези които са направени мисля че са доволни и повече не са имали проблеми. Лошото е че понякога изпадаш в положение дали-или и е много важно да вземеш правилното решение и да прецениш точно ситуацията и рисковете.
Ако на колегата са сменени читаво о-пръстените и са спазили местата на дюзите и съответно са читави опорите които ги държат и са стегнати и регулирани правилно и пак има зор ще излезе или дюза или гарнитура защото назнайно защо за мен но някой слагат по-дебели гарнитури като правят тези мотори, пак може би някакво презастраховане.

Аз съм си правил моят ПД (AJM) при Ники и Мишо и съм много доволен!!! Но всичко, което след вадене има гарнитура или О-пръстен - бе сменено!

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Пон 01 авг 2011 9:46

vasko__2 написа:Добре де може да има ,аз не споря.В момента просто немога да се сетя точно.

Васкес, има медна дихтунга със сигурност.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 01 авг 2011 12:05

Има видях днеска ,на 2.0 PD няма със сигурност

Потребителски аватар
batteto.1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batteto.1984 » Вто 02 авг 2011 11:46

А по принцип тия дихтунги на ПД нагряват ли се преди монтаж като при старите ТДИ-та?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 02 авг 2011 15:59

papito82 написа:Здравейте колеги и Благодаря на всички за отворите, во ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН по за сега. Оказа се че при сваляне на дюза се сменяли гумичките и дифтунгите, а при мен само гумичките. В събота сменихме и дивтунгите и от тогава до днес вече 550 км минах и нико няма, Но кажете ми дали наистина е бил това проблева, че майсторите казван нез знаем, нали въъви сега. Тя върви но утре ако тръгна за море и голхеца ако ме предаде ........... НАистина мн си харесвам колата не някак си ме на плаши, да ли да я продавам или да карам ???????

Хубаво си я оправил браво. И защо да я продаваш няма смисъл според мене освен ако не взимаш нова кола , защото втора ръка пак ще има проблеми. Получава се така че продаваш дооправена ламарина и взимаш ламарина с ремонти които и предстоят все тенекии няма значение какво караш важното е да те одовлетворява.

Върни се в “Дизелови агрегати”