4/100 извънградско? Продължение 5 стр.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Възможно ли е да харчи 4/100 извънградско?
То при свободно падане разхода може и да е 0 дори при над 200км/ч. Ама тук предполагам става дума за път с малка денивелация между крайната и началната точка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами баса е следния. Ще тръгнем от горубляне аз и той. Подържаме точно 100км/ч и зареждаме. Иначе не знам дали се произвеждат със 6 скорости, но този индивид е със 5. И съм убеден, че ще сипем малко бензин, като 4.5 4.8, но не и под 4.1. Така, че ще пиша за резултата съвсем скоро.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
От Горубляне ще тръгнете и къде ще стигнете, колко километра ще карате? Ако е от Горубляне, обиколка и завършва в Горубляне ще имате 0м денивелация. Т.е. - той ще загуби.
От Горубляне на където и да тръгне не може да докара този разход. После ще се оправдавя я със светофар, я със трафик. Само направете достатъчно километри за да е коректно засичането. За да е що-годе точно трябва да сложите вместо резервоара една 10л туба, да я напълните до определно място и след 50км да видите колко липсва.
Ако е бензин и е с 5 скорости няма да падне на 4/100. Дори и да е хибрид не го виждам как ще го направи това. На 4/100 може да панде само по показания на бордовия, но това далеч няма да е коректния разход.
От Горубляне на където и да тръгне не може да докара този разход. После ще се оправдавя я със светофар, я със трафик. Само направете достатъчно километри за да е коректно засичането. За да е що-годе точно трябва да сложите вместо резервоара една 10л туба, да я напълните до определно място и след 50км да видите колко липсва.
Ако е бензин и е с 5 скорости няма да падне на 4/100. Дори и да е хибрид не го виждам как ще го направи това. На 4/100 може да панде само по показания на бордовия, но това далеч няма да е коректния разход.
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
За Саксо дизел съм по-съгласен, ама бензинов Фиат - трудна работа. Аз карам Поло 1.4 и смея да твърдя, че е падало под 5, ама чак 4...А за борд компютъра не съм съгласен, че е безусловен критерии.
Незнам дали това което чета е вярно, но без да го видя немога да дам мнение!
Кола 1.4 бензин съм карал, с 4-ри човека минал съм 260 км. извън градско и е засичано от пълно до пълно, разхода беше около 6, 6 и половина! Скороста беше не повече от 90 км/ч за изпреварване няма какво да говоря
Иначе 4-ри на сто спирачна течност е възможно, но всеки може да си пише каквото си иска, както каза един колега, когато се кача на чужда кола дето харчи малко, веднага почва да катери разхода 
Кола 1.4 бензин съм карал, с 4-ри човека минал съм 260 км. извън градско и е засичано от пълно до пълно, разхода беше около 6, 6 и половина! Скороста беше не повече от 90 км/ч за изпреварване няма какво да говоря

- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Alexandar_yordanov написа:Хората които карат поло 1.4 60 коня, успявали ли са да достигнат такъв разход?
Аз съм го докарвал до 4,8 -5.
По-малко трудна работа, да не кажа невъзможна, освен ако не караш по нанадолнище на инерция

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Стига празни приказки! Чакаме колегата Alexandar_yordanov и неговия познат да направят измерването и тогава ще стане ясно.
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
radi_nrj написа:Май точно за 1,2 6 скорости става въпрос и разхода не ми се вижда невъзможен за една шепа автомобил като Фиат Пунто - хубав бензин, равен път, гумите по тесничи и добре напомпани, и само шофьора в колата.
1,2 няма със 6 скорости. Това пунто има 1,1 55к.с. с 6 скорости
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
misho_golfa написа:radi_nrj написа:Май точно за 1,2 6 скорости става въпрос и разхода не ми се вижда невъзможен за една шепа автомобил като Фиат Пунто - хубав бензин, равен път, гумите по тесничи и добре напомпани, и само шофьора в колата.
1,2 няма със 6 скорости. Това пунто има 1,1 55к.с. с 6 скорости
Грешката е моя. Кака Wiki потвърждава - 1.1 FIRE Punto 55 with a 6-speed gearbox само, че имат едно праверно специално за икономия на гориво, което обаче е 5 скорости (нещо като Blue motion серията на VW само, че с бензинов мотор):
Punto ED (Economical Drive), a 1.1 Punto whose 5-speed gearbox was designed for high fuel efficiency.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Има Пунто с 6 скорости и малко по-специална хидравлика...
На равно на 6та с определа скорост може и да направи този разход,но за кратко..

На равно на 6та с определа скорост може и да направи този разход,но за кратко..

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
от както имам половера извън градско съм правил 2-3 пъти 4 разход. Аз съм спокоен шофер... 120-130км. 3500 оборота Поло 1.6 75коня. Не е невъзможна химера. Спокойно каране и най-важното магистрала
. Др. вариант лепвате се зад някой камион да цепи въздушната струя и да намали съпротивлението и кретате зад него, също много смъква
. Тъй, че не е невъзможно!
Миналата седмица, към морето двама човека и 2 сака - 5-6
на връщане пак същото положение - 4.5-5

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Bobi_S13 написа:от както имам половера извън градско съм правил 2-3 пъти 4 разход. Аз съм спокоен шофер... 120-130км. 3500 оборота Поло 1.6 75коня. Не е невъзможна химера. Спокойно каране и най-важното магистрала. Др. вариант лепвате се зад някой камион да цепи въздушната струя и да намали съпротивлението и кретате зад него, също много смъква
. Тъй, че не е невъзможно!
Боби, не казвам, че си лъжец, но не ми се вярва Поло с мотор 1.6 75к.с. 3500 оборота при 5та предавка да му е най-икономичният режим на каране, особено пък да гори 4...

Мнението ми е базирано на факта, че карам същия двигател, макар и с карбуратор, на друго купе с подобни на Поло килограми и съм правил засечки при по-спокоен стил на каране до 3000 оборота и 3500-4000-4500 което всъщност е близко до тавана на възможностите му на 5та предавка
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
изобщо не му е тавана, е поне на мойто де...
това е от наблюденията ми...това ми е стила на шофиране по магистрала, и тва съм изчислявал...сега разбирасе тука влиание оказва дори мушичката която се размазва в предния ти джам...много относително е, но не и невъзможен разход.
това е от наблюденията ми...това ми е стила на шофиране по магистрала, и тва съм изчислявал...сега разбирасе тука влиание оказва дори мушичката която се размазва в предния ти джам...много относително е, но не и невъзможен разход.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ми не знам, Боби, говоря за стокова 1.6. И споменах близко до тавана. За мен да караш кола с 4500 оборота на 5та при положение, че макс. й мощност е при 5200 е близко до края на възможностите й, не зная за теб 
Нали понеже говорехме за икономично шофиране, а за кола, чийто макс.въртящ момент е около 2800 об. 3500 оборота на извънградско не са най-икономичният й режим, гарантирам, че при каране с около 3000 при равни други условия колата ще даде по-нисък среден разход. На фиата не му знам характеристиките на мотора, но предполагам за да направи разход 4 (ако изобщо успее) ще трябва да кара с обороти близки до претрисането на 6-та предавка
п.п. Боби с каква СК си като код?

Нали понеже говорехме за икономично шофиране, а за кола, чийто макс.въртящ момент е около 2800 об. 3500 оборота на извънградско не са най-икономичният й режим, гарантирам, че при каране с около 3000 при равни други условия колата ще даде по-нисък среден разход. На фиата не му знам характеристиките на мотора, но предполагам за да направи разход 4 (ако изобщо успее) ще трябва да кара с обороти близки до претрисането на 6-та предавка

п.п. Боби с каква СК си като код?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Преди време пътувах от София за Стара Загора, постоянен попътен вятър от към 40 км. в час, поддържах си 120 до края на магистралата, а разхода ми беше с литър под този, който давам обикновено. Та ако вятъра е попътен 50-60 км. в час е напълно реално някоя празна малолитражка със спокойно каране да го докара до 4, но иначе не виждам как ще стане.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”