Скърцане от задния амортесьор? Б4 96 г. седан
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
Скърцане от задния амортесьор? Б4 96 г. седан
Карам Пасат 96г, седан. От около седмица ми се появи скърцане отзад - отначало по-леко, после взе да се усилва. Скърца по всички неравности и дупки. При спряла кола като натисна надолу задницата и отпусна - проскърцва доста ясно в горната част на заден десен амортесьор, горе-долу където е механизма за сваляне на седалката (не е от него, беше свален), някъде под пластмасите. Какво може да е - тампон на амортесьора, амортесьор или нещо съвсем друго? Ако Ви се е случвало - пишете и къде за колко пари го оправихте. Мерси предварително 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
шок тампона се е заглавил най горе на стъблото на амортисьора и скръцка. свали колелото, помъчи се малко с пръсти (много е гадно но не ползвай отвертки и други че ще го раздереш) да свалиш шок тампона и прашника надолу по стъблото. после мазни малко масълце на стъблото над тампона и го разбутай нагоре надолу да се движи относително свободно. слагаш колелото и си ти. 

- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
Смазах и от другата страна - там едва помръдваше, но нямаше никакво скърцане. Пак смазах и от дясно - вече супер лесно се движи, пръснах и нагоре по свола със силиконов спрей - там досега не стигах, (пък и не виждах какво има, ако има нещо).
За съжаление проскърцването при преминаване през гърбици си остана, на по-леки неравности намаля наполовина. Може би самата гума се е износила?
За съжаление проскърцването при преминаване през гърбици си остана, на по-леки неравности намаля наполовина. Може би самата гума се е износила?
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скърцане от задния амортесьор?
И при мен е същата работа. Скърцането идва от зад в ляво и имам чуството че се чува от багажника някъде. Най силно се чува когато слизам или се качвам на гърбиците по пътя. Какво да правя колеги? Някой от тампоните на амортисиорите ли ще е , какво ще е нз ама е много дразнещо. Да добавя че колата е Голф3 и е със червени пружини отзад(спортни).
Поздрави и ще чакам отг.
Поздрави и ще чакам отг.

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Скърцане от задния амортесьор? Б4 96 г. седан
Колега, направи ли това което е писал Ваското
Един силиконов спрей не струва много, а и има и други приложения. Чуваше ли се скърцането при каране в дъждовно време и след преминаване през локви?
Може да чуваш такива звуци и заради счупена пружина.

Може да чуваш такива звуци и заради счупена пружина.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Стига бе човек. Взе да ме плашиш
Утре май ще я вдигам на крик да видя какво става изотдоле 

- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
и аз се влкючвам със същия проблем
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ,аз съм с Голф 4
))
И при мене якото скрибуцане идваше отзад и се оказа от прахоуловителите-много грозна и стория и не ми се вярваше в началото.
Ама си беше от тях

И при мене якото скрибуцане идваше отзад и се оказа от прахоуловителите-много грозна и стория и не ми се вярваше в началото.
Ама си беше от тях