Голф 4 1.4 16V Добьр мотор ли е или да си карам 3-ката АБФ
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.4 16V Добьр мотор ли е или да си карам 3-ката АБФ
най-вероятно човека иска да удари кьоравото.да продаде тройката да додаде малко пари и да кара четворка.мен ако ме пита човек реално адна много запазена тройка както си трябва всичко с квалитетен двигател и четворка 1.4,ако ще и кралицата да се е возила в нея са на една цена 
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега карай си тройката и си свиркаййй
, аз съм с AGZ и засега си джиткам на бензинец, ламя си е ама едно е да караш 1.4 по магистралата или на първокаласен път и да ти побеляват косите, друго си е да занаеш, че като настъпиш ще изпревариш.
Карай 3-та и да не ти пука
, аз съм с AGZ и засега си джиткам на бензинец, ламя си е ама едно е да караш 1.4 по магистралата или на първокаласен път и да ти побеляват косите, друго си е да занаеш, че като настъпиш ще изпревариш.Карай 3-та и да не ти пука

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
joromnt написа:Bai Sando написа:Голф поне 1.8,а ако има и едно Т след 1.8![]()
Единственото кофти е данъка,но при положение,че разхода е близък до този на малолитражките.
Има писано много във форума
Ами пич, ти осъзнаваш ли какво направи сега с тва мнениеПосъветва автора на темата, да не прави твоята "грешка". Че ти караш тройка 1,6 но изказващ мнение да не си купува под 1,8, че даже и с турбо да си търси
Нали се сещаш че цената на Голф 4 с 1,4 мотор и с 1,8Т мотор не е сходна, нито разходите след това са сходни...
А разхода на гориво на малолитражка и 1,8 мотор не ги сравнявай, щото тоя 1,8 литра/125 коня е много лаком мотор ....
И да, мотора 1,4 за голф 4 е добър, но при условие че успееш да си намериш читава машина.
Добър е друг път
Някъде да прочете,че си хваля моя дръгел 1.6
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако твоята тройка е запазена си я карай.Ако ти идва много разхода сложи газов инжекцион и си свиркай.Лично аз, ако ще сменям колата ще я сменя с дизел-1.9тди примерно
.Предишната ми кола беше 1.4, гореше 1-2 литра по-малко от АБФ-а ми , но задължително с пенсионерско каране.Според мен да скачаш от 2.0 16в на 1.4 16в е напълно безмислено.
стар трик за преглед на компресията в двигателя е като отвориш капачката на маслоналивната гърловина и трабва да прави вакум да дърпа на вътре като прохусмукачка от отвора за маслото. прави ли това нещо значе положението е много добро, но ако го духа на вънка като вентилатор положението хич не е розово за двигателя най молкото има износени сегменти.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Сериозно ли бе, колега?
Бях чувал да не хвърля масло оттам (което пак е относително, щото ако вала няма капачето отгоре над него...), ама да ти смуче ръката сефте чувам. Според тебе маслената помпа, която се намира отдолу налягане към главата ли прави или смуче масло оттам? Благодаря ти предварително за отговора

Бях чувал да не хвърля масло оттам (което пак е относително, щото ако вала няма капачето отгоре над него...), ама да ти смуче ръката сефте чувам. Според тебе маслената помпа, която се намира отдолу налягане към главата ли прави или смуче масло оттам? Благодаря ти предварително за отговора

nikson85 написа:стар трик за преглед на компресията в двигателя е като отвориш капачката на маслоналивната гърловина и трабва да прави вакум да дърпа на вътре като прохусмукачка от отвора за маслото. прави ли това нещо значе положението е много добро, но ако го духа на вънка като вентилатор положението хич не е розово за двигателя най молкото има износени сегменти.
Пич, на мой колега, отворихме капачката за маслото на Хюндая, 2009 г производсто! И не смучеше навътре, явно е износен
Всеки ден научавам по нещо ново във форума
Иначе самата истина е една, когато взимаш кола, караш я както си караш колата, или както знаеш, и когато слезеш от нея, буташ пръста в ауспоха и ако не ти изцапа пръста, това е колата за тебе! Друго всичко е относително

колега сериозно е виждал съм случаи само отвърташ капачката и я слагаш да не е затегната и тя започва да вибрира и да иска да изхвръкне и после се оказва счупено бутало , износени сегменти.
nikson85 написа:колега сериозно е виждал съм случаи само отвърташ капачката и я слагаш да не е затегната и тя започва да вибрира и да иска да изхвръкне и после се оказва счупено бутало , износени сегменти.
Викаш, ако искаме да видим дали колата е читава, да я оставиме със отхлабена капачка за маслото, и ако издържи теста значи е читава колата, ако ли не значи ще блокира..
Мале пич, ти ме разбиваш от смях, не пиши такива неща, че някой ще ти повярва!
Що не пробваш да махнеш капака на клапаните на двигателя, и да пробваш да я запалиш, да видиш дали ще хвърля масло или ще смуче, ти кола ли купуваш или Прахосмукачка!
Иначе по темата, колегата да си кара 3-ката ако е читава!
А до това дали 1.4 на Г4 е добър мотор е друга бира!
Има мнооого изписано във форума! Но моя извод с малките мотори е че не вървят и харчат! Кой какво иска нека си приказва, казвам го от личен опит!
тук няма нищо общо с маслото то минава по маслени канали така се проверява голф за хундай назнам 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
На Хюндая да не би помпата да му е на друго място или да се смазва по различен начин, може би? Колега, пишеш неща достойни за бисерите 
Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!
Това е много важно!!!!!
Ако духа като компресор бягайте далеч от такъв двигател!

Това е много важно!!!!!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
godfadar написа:Отвийте капачката на маслото при работещ двигател, от там не трябва да духа!!!!!!!!
Това е много важно!!!!!
Оттам може да духа!Защото там комуникира със системата за вентилиране на картерните газове.не трябва да духа от маслоизмерителната пръчка!Що не мислите като пишете бе колеги!
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Ох...няма само един "пиниз" по който може да се хване дали е читав двигателя...всичко трябва да се прегледа..това да си пъхаме пръста в гърнето е хубаво,ама ако колата е заредена с кофти гориво или не е центрована ше припушва черно при палене(бензинова) и гърнето ще е зацапано,но това не значи че му има нещо на двигателя.Разбира се ако това е така трябва да се потърси причината,може да не е кофти центровка,но не означава че му има нещо на двигателя.
при всички положения трябва или да дърпа ( смучи ) на вътре, или да не прави нищо , но навън никога!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”