Аербег на голф 4 проблем
Re: Аербег на голф 4 проблем
чрез диагностика, а лентовия кабел се намира под волана и изглежда ето така:
- dimmer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И кото го смени този кабел вече нямаше проблеми ?? А датчиците ?
koleca1 написа:чрез диагностика, а лентовия кабел се намира под волана и изглежда ето така:
Каква точно грешка ти даде и лесно ли се сменя това или е по-добре да пипа някой който разбира от тези неща?
- dimmer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аиде някой да каже как да опрявя тоя проблем 

-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
А колко струва лентов кабел за волана, някой знае ли?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Лентовия кабел е навит в долната час на волана(не съм много сигурен но не се предлага като резервна час или беше ужасно скъп
)-волан от моргата май е по добре.А има и кабел от волана до лостовете(чистачки,мигачи)да не се бъркате с него?
dimmer нямали някой форумен майстор от твоя град? На диагностика са ти казали,че грешката е в бега на седалката(и от къде сте сигурни,че има датчик за заетост) а на колегата волана ти нямаш работа там.Както те посъветваха огледай кабелите и буксата и дори и да намериш проблема грешката с откачане на АБ няма да се изтрие-само с апаратура.С колко кабела е буксата?

dimmer нямали някой форумен майстор от твоя град? На диагностика са ти казали,че грешката е в бега на седалката(и от къде сте сигурни,че има датчик за заетост) а на колегата волана ти нямаш работа там.Както те посъветваха огледай кабелите и буксата и дори и да намериш проблема грешката с откачане на АБ няма да се изтрие-само с апаратура.С колко кабела е буксата?
и аз имам такъв проблем, как да видя прикачените файлове горе, за да видя какво представлява тоя лентов кабел
-
Намериха ми го за 20 лв. и ми го смениха.
Маха се еърбега, и се вижда лентовия кабел във волана - с три разклонения и букси, не е по-голям от педя. Грешката се оправи.
Два дни по-късно обаче светна еърбег-а в шофьорската седалка.

Маха се еърбега, и се вижда лентовия кабел във волана - с три разклонения и букси, не е по-голям от педя. Грешката се оправи.
Два дни по-късно обаче светна еърбег-а в шофьорската седалка.

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Това което са ти сменили не се нарича лентов кабел(ако е същото за което се сещам)-важното е,че са го оправили.Може при ремонта на волана да са местили седалката и да се е разместила буксата под нея-включи я няколко пъти да се разтърка малко за по добър контакт,поогледай кабелите и ходи да изчистят грешката и се моли да не светне пак лампата.
-
Ами колега от форума го сменя... но ти наистина ме подсети, че ми бяха обяснявали преди, че лентовия кабел е "лентов", защото бил нещо подбно на тези в кутията на компа примерно - бели, плоски.. а това наистина не беше такова. А иначе лампата не свети, защото изчистихме грешката, но ако мръдна пак седалката, ще светне. Ще пробвам да напръскам буксата с контактен спрей и ще пиша. Мерси. 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
колеги,знам,че темата е стара,но да не пускам нова - имам един въпрос,как да стигна до тази букса за аербега на шофьорската врата?Днес вдигах седалката нагоре,после назад и не ми е удобно да я достигна...Трябва ли да сваля корите отстрани на седалката?Благодаря предварително
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Не се сваля седалката (ако колата ти не е с 4 врати естествено),като закачите буксата (нали е на 2 половинки)
просто сложете и една свинска опашка и притегнете!По този метод,вече година не е светвал air bag-а на шофьорската седалка!
просто сложете и една свинска опашка и притегнете!По този метод,вече година не е светвал air bag-а на шофьорската седалка!

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
как най-лесно да стигна до тази букса,че нещо не я видях като дръпнах седалката?Колата е с 2 врати
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами супер,вдигаш седалката и се навираш отдолу и търсишп кабел който да влиза в жълта букса.Разкачаш почистваш или пръскаш с контактен спрей за всеки случай и после щрак...малко побългаряване със 'свинската опашка'....чистиш грешка и си 6!
Ако нямаш случайно прещипан кабел,при вдигане смъкване на седалката (и това се случва)!
Ако нямаш случайно прещипан кабел,при вдигане смъкване на седалката (и това се случва)!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Стара тема,но е подходяща за моя въпрос,а не да пускам нова.Та по-конкретно-въпроса ми е : при непоставен колан и удар отпред трябва ли да се отворят Аербеците или не са се отворили,щото ги няма налични? 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”