:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колко струва обикновена газова уредба. монтирана

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Колко струва обикновена газова уредба. монтирана

Мнениеот vucata » Сря 03 авг 2011 12:18

agent_kowalski написа:все е кофти...иначе ти се търкаля резервна гума...а да я махнеш за повече от няколко км в града не си е работа..

Дам и аз съм на същото мнение....по-добре бойлер, от колкото да ми се варгаля и да ми цапа багажника, резервната гума :beer ....Като има нещо да се товари, бута седалките и готово...Аз какво да кажа...нашия пасат е с 3 бойлера метан отзад mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 03 авг 2011 15:08

тя не цапа ,може да се нагласи ,но ако товариш нещо и я махнеш за късмет ще ти потрябва...тоест маха се,ама без резервна гума аз няма да карам,така че все едно не се маха.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 03 авг 2011 17:23

Е...според мен няма смисъл да си таркалям резервната в багажника, а на нейно място да има газова...същата работа като с бойлера...поне няма да умивам къде и как да я закрепя тая резервна джанта :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 03 авг 2011 17:25

Не виждам проблем да се търкаля, като иде реч за т.нар. "патерица". Аз говоря само и единствено в този случай. Тая патерица, дето се вика, в една торба мога да я навра и да я сложа под седалката си... mhihi При Поло Комби примерно патерицата точно се събира под щоратана багажника изправена. Заема доста малко място и можеш по всяко време да я преместиш.

Последна промяна от stefan4o на Сря 03 авг 2011 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 03 авг 2011 17:26

Някои хора имат големи супорти....и патерицата не влиза :mrgreen:

vincenco777
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко струва обикновена газова уредба

Мнениеот vincenco777 » Нед 21 авг 2011 19:46

piter_96 написа:на мен ми излезе към 300(с работата) със бутилка на мястото на резервната гума(втора ръка) и турски испарител и клапан - казаха, че са добри колкото Ловато но на много по-ниска цена. Вече 2 год. никакви проблеми :)

Каква марка е ,колега?

Потребителски аватар
bobigenchev
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 1.8T AWT

Мнениеот bobigenchev » Пон 12 сеп 2011 18:42

Днес газирах голфа с Ловато и ми излезе 500лв с обикновена бутилка 30л. Газаджията ме посъветва да сложа тази бутилка защото тороидалната надигала много кората на багажника тъй като голфа е с тънката резервна гума. За сега добре се държи пък да видим. Малко е спънат ама който иска да върви да кара на бензин.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 12 сеп 2011 19:58

Утре и аз ще се газирам с втора употреба БРЦ, ама като ми казаха 70 лева за поставяне, scare , то дето се вика толкова струва самата уредба! Ама в името на икономията ще ги прежаля и тях, и с някой друг разход, ще седне май към 200 лева! А не ми се рискува да правя някое гаражно изпълнение, че после да не съжалявам!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 сеп 2011 20:04

Като са ти много 70 лв, що си я не сложиш сам? Ми ако са ти я подарили, по твоята логика и монтаж без пари си е нормален...
Цената си е направо промоция, ако е и с настройка. Щото монтаж на втора употреба си е по - проблемна от нова. Ама като се е навил майстора...
Само да укрепи бутилката като хората.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 12 сеп 2011 20:23

Ми много са за мен, по принцип! Иначе може и да си прав, аз не съм запознат колко трудно се слагат, щом казваш че 70 лева е на промоция добре! И ще се съгласят я, на тоя глад кой бяга от 70 лева за един преди обяд! Начи няма да се мотам да питам на други места, тоя човек поне ми го препоръчаха доста!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 12 сеп 2011 20:39

Защо ли се съмнявам това БРЦ дето си го взел 2-ра ръка да има ЕВРОСОНДА! А цената за монтажа няма как да включва такава, че дори турска :)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 12 сеп 2011 20:59

Няма, и монтажа не го включва! Знам, че трябва да има, но по нанатък, може би когато затегнат прегледите достатъчно, щем не щем, всички ще сложим!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 12 сеп 2011 23:27

Както написах в друга една тема БЪЛГАРСКА РАБОТА!!! Няма да сложим евросонда за безопасност а за да можем да минем на преглед, да не ни глобят и т.н.!!! Колеги с това мислене и този манталитет никога няма да се оправим като държава ако иска и някой извънземен да дойде да ни управлява! Честно не разбирам такива хора - едно е да нямаш средства ОК, малко хора могат да кажат аз съм добре с парите (аз не мога да го кажа), но щом не мога да направя някое нещо като хората, защото ми липсват пари, просто не го правя! Не знам дано колегата ме е разбрал правилно нямам нищо против него, защото доста хора са така! Напоследък ми прави впечатление някакви джипове за по стотици хиляди се карат насред лято с зимни гуми и какви ли не други гаври!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 13 сеп 2011 8:28

ivo_555 написа:Ми много са за мен, по принцип! Иначе може и да си прав, аз не съм запознат колко трудно се слагат, щом казваш че 70 лева е на промоция добре! И ще се съгласят я, на тоя глад кой бяга от 70 лева за един преди обяд! Начи няма да се мотам да питам на други места, тоя човек поне ми го препоръчаха доста!

Както ти е казал колегата щом са ти много сложи я сам да видиш дали е работа за един преди обяд! Аз си я слагах сам с помоща на още един човек, определено не е както си го мислиш повярвай ми. 70 лева е супер цена.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 13 сеп 2011 8:42

За измъкване на пари от джоба на потребителя, ключовата дума е БЕЗОПАСНОСТ!
Що не потърсиш статистика колко гръмнали БУТИЛКИ са регистрирани, щото нямат прословутата евросонда? Ама бутилка да гръмне, не да се запали или взриви загазобан обем.
Така утре ще ни карат да си слагаме бутилки с двойни стени, прегледа - 4 пъти в годината, електронен сензор за изтичане на газ, катапулт, който да изстреля бутилката в ниска орбита при удар в препятствие...
И старите сонди имат клапан, който спира газта при пробив на тръбата напред към мотора. А колкото до предпазният клапан, който изпуска газ при повишаване на налягането в бутилката, предпочитам да го няма, достатъчно са здрави газовите бутилки, за да издържат. По - притеснително за мен е ИЗТИЧАНЕТО на газ в купето на автомобила, колкото и добре да е направена кутията на сондата. А някои конструктивно са без кутии...
Та кое е българска работа, всеки сам си преценява. Не е необходимо да тичаш пред вятъра, достатъчно е да се определи срок, от който нататък новопоставените са задължителни, останалите са заварено положение. То така ни смениха и номерата накуп, та луди ни направиха, а вижте как в Гърция си карат...
А колкото до слагането на уредба за няколко часа, много здраве от арменския поп!

Върни се в “Автогазови уредби”