vw passat B3 загрява прекалено много
Re: vw passat загрява прекалено много
леле ,колко глупости се написаха?!pan4osf,и всички останали ,знаете ли ,че охл. система работи при температура 112-115 градуса целзий в затворен контур под налягане с цел недопускане на кипене на охл . течност?за какво пишете само?всеки двигател си има собствен температурен режим !за вас като потребители ви е нужно да знаете кога оваря термостата и кога включва вентилаторът -на първа и втора степен!и като водачи да следите това!другото го оставете на специалистите!моля! 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
rudoni написа:леле ,колко глупости се написаха?!pan4osf,и всички останали ,знаете ли ,че охл. система работи при температура 112-115 градуса целзий в затворен контур под налягане с цел недопускане на кипене на охл . течност?за какво пишете само?всеки двигател си има собствен температурен режим !за вас като потребители ви е нужно да знаете кога оваря термостата и кога включва вентилаторът -на първа и втора степен!и като водачи да следите това!другото го оставете на специалистите!моля!
Позволи ми колега да не съм съгласен много с теб за това каква е температурата. И в моя подкрепа ще ти дам да видиш и колегата zfa какво е написал и какво е мерил:Ето я и самата тема: viewtopic.php?f=6&t=241621
zfa159 написа:Като за начало взимаш един термометър,ама истински,а не такъв дето е толеранс +- 20%и мериш.Интересува те реалната температура на двигателя (главата) ,когато тръгва перката.
Обикновено датчика на таблото лъже и показва с 10-тина градуса разлика.
Принципно данните са такива :
-температура на главата 95-6 градуса,температура на радиатора в областта на датчика - 94 градуса - тръгва 1-ва степен (точната каталожна стойност на темп. датчик за перката е 95 градуса да тръгне 1-ва степен).
-температура на главата 103-104 градуса,температура на радиатора при датчика - 101/012 градуса,тръгва 2-ра степен.Точната каталожна стойност за 2-ра степен е 102 градуса.
Преди да знаеш реално на каква температура е двигателя и дали показанието ти на таблото е точно, се бориш с вятърни мелници и можеш да смениш всичко и пак да си остане по същия начин
За да ти е най-точно измерването,мери температурата около 4-ти цилиндър,защото ако мериш при 1-ви,разликата е от порядъка на 4-5 градуса. А,да,не мери с мултиметърче за 10 или 20лв,понеже според едно такова един Пасат пускаше перка на 105 градуса (реално дигиталния термометър си ги показа точно 94.3 градуса.)
с колегата се знаем , но пробвай с един дигитален с който мерят температурата по витрините в магазините!и тогава ще се разбере каква е! но за това има и литература! само трябва да се чете!
колегата е допуснал неволна грешка 102-112 гр!
колегата е допуснал неволна грешка 102-112 гр!- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
rudoni написа:леле ,колко глупости се написаха?!pan4osf,и всички останали ,знаете ли ,че охл. система работи при температура 112-115 градуса целзий в затворен контур под налягане с цел недопускане на кипене на охл . течност?....
Не
Е , ти какво ще кажеш сега , че на нормално работеща кола , на която стрелката показва 90 градуса , по VAG е пак толкова , то тази температура не е вярна , а е 112 градуса
. Аз се занимавам с автоматика , с процеси на измерване и регулиране от токова години .... явно науката бързо се мени За твоя информация , при налягането в системата , ограничено от клапана на капачката ,и стандартен антифриз (не вода) , течността няма да кипи и при 130 градуса , което обаче едва ли е нормалната температура за един мотор .
Отделно пък за специалистите - много от тях не правят разлика между топлина и температура , къде отиваш температура на кипене
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Това казвам и аз....над 105 градуса темературата става критична за мотора и дори 105 е висока. В диапазона 90-100 е идеална. И не мога да разбера защо се налага тезата, че едва ли не уредите които се монтират за показанията на температурата на водата не показвали верно или с някакви си там отклонения и вадите и мерите с някакви си термометри там и не знам си какво. Глупости! Ако не мери вярно тоя уред...защо изобщо са го слагали? Само да има шаренийка по таблото?
Така че колеги....хората са го измислили, в книга са описали каква трябва да е нормалната работна температура на двигателя, и тази температура се отчита от уреда на таблото, които е строго изчислен точно за тази кола и този мотор
и производителя го е дал по него да се отчита температурата, а не по вашите домашни термометри или там не знам си какви други
Просто трябва да се внимава температурата да е в указаните от производителя граници.
Така че колеги....хората са го измислили, в книга са описали каква трябва да е нормалната работна температура на двигателя, и тази температура се отчита от уреда на таблото, които е строго изчислен точно за тази кола и този мотор
и производителя го е дал по него да се отчита температурата, а не по вашите домашни термометри или там не знам си какви други Re: vw passat загрява прекалено много
колеги ,(и тия с процесите и процесорите и т.н.)!дайте снимка на табло на което е изписано точно температурата!там има само чертички(без дигиталните) и всеки си въобразява какво е показанието.или поне така са му казали някои "добре запознати" хора.а там където е с контролни лампи(диоди) само? наистина двигателите (не всички)принудително се вкарват в такъв висок температурен режим за по добра работа!аз ги меря и с диагностична апаратура и с външен термометър и имам пряки впечатления.това ми е професията!много често сверявам показанията на контролното табло с показанията приемани от ЕБУ управляващ двигателя. да , има понякога и разлики и ги обяснявам на клиентите си какво да наблюдават и какво да очакват.колеги действителните процеси извършвани в ДВГ не са толкова прости!
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявай те, че подновявам темата, но може ли да попитам какъв е този "черен датчик" за който говорите и каде се намира.Защото и аз имам същият проблем държими работна температура от 98 градуса а на моменти става 100 перката си се включва уж всичко е нормално.Смених термостата и пак си държеше същите температури.След това смених и капачката на разширителното казанче 4е я бях купувал от една морга и има съмнения дали работи клапата и пак същите градуси държеше.И моя въпрос е дали може проблема да е от някои от датчиците аз знам само един на радиатора и за това ако може някой да ми каже каде е тоя "черен" датчик в някой коментар прочетох и за "син" та ако може да ми кажете каде се намират тия датчици и дали може от тях да имам проблем благодаря ви предварително !!!
ПП: Забравих да ви кажа че съм с вода ако има някакво значение.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
nCux0_guCnaHceP написа:Извинявай те, че подновявам темата, но може ли да попитам какъв е този "черен датчик" за който говорите и каде се намира.Защото и аз имам същият проблем държими работна температура от 98 градуса а на моменти става 100 перката си се включва уж всичко е нормално.Смених термостата и пак си държеше същите температури.След това смених и капачката на разширителното казанче 4е я бях купувал от една морга и има съмнения дали работи клапата и пак същите градуси държеше.И моя въпрос е дали може проблема да е от някои от датчиците аз знам само един на радиатора и за това ако може някой да ми каже каде е тоя "черен" датчик в някой коментар прочетох и за "син" та ако може да ми кажете каде се намират тия датчици и дали може от тях да имам проблем благодаря ви предварително !!!
Ето тук трябва да имаш син и черен или един комбиниран с четири кабела:
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега ще го сменя и ще пиша кфо е станало.
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
При мен са три, два отгоре и черния е отдолу
-
viktor197
- Автомобил:
- Двигател:
имам същия проблем отидох в един сервиз и ми казаха водна помпа и перка който със работата ще ми струва 280,300лв ок смених ги и пак същото смених единия датчик на троиника при мен са 3 датчика гледаха я колата поне 5 маистора и нищо не казват сега ще питам каде е този черен датчик и него да сменя
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
viktor197 написа:имам същия проблем отидох в един сервиз и ми казаха водна помпа и перка който със работата ще ми струва 280,300лв ок смених ги и пак същото смених единия датчик на троиника при мен са 3 датчика гледаха я колата поне 5 маистора и нищо не казват сега ще питам каде е този черен датчик и него да сменя
Ми и от него, ако не е, какво още ще смениш?

приятел ,щто не смениш майсторите? преди да почниш да се набутваш!
-
viktor197
- Автомобил:
- Двигател:
вчера смених и дадчика и пак около 105 градоса и сега незнам накаде има един датчик на радиатора и още един на троиника и тях ли да ги сменям незнам аа и термостата е нов и то два имам и ги пробвах в на котлона да заврят и двата отварят смених и капачката на разширителното казанче
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
А мерено ли е каква е температурата в тоя момент в разширителния съд!? Питам понеже не прочетох цялата тема, но е хубаво да се измери там температурата и ако не отговаря на показанията на таблото, да се търси в него проблема евентуално