Некоректен колега и търговец
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Некоректен колега и търговец
Абсолютно...аз в обявата и в гаранцията не виждам да пише, че ако умрелия му боклукджийски ксенон даде фира, ще трабва да му давам аз примерно 60 лева за комплект....абсолютно некоректна обява и потребител....мене ще ме е срам да дам 1 година гаранция на нещо и после да искам пари за да му го оправя.... 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Та нека първо Сашо уточни какви са гаранционните условия.
Гаранцията за първите крушки беше 12 месеца-едната изгоря на 10тия месец...
След което срещу 60 лева лева си купих 2 нови крушки пак с една година гаранция-едната изгоря на 7мия месец,другата на 8мия...

Може някой колеги да са доволни,но продавача е решил май да ми сложи от евтините ксенони,зашото е мислел че карам "много евтина кола"...( мое мнение )

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Дефакто според мен аз как ги разбирам нещата, щом си си платил комплект крушки, значи гаранцията си остава още 12 месеца за тях....вече, че не струват...това е друг отделен въпрос 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами реално не е трябвало да плащаш още първия път... може да те е помислил за каракуда и да иска да те изклати 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
stefan4o написа:Ами реално не е трябвало да плащаш още първия път... може да те е помислил за каракуда и да иска да те изклати
Искам,не искам,не се кара без фарове...

ПС: Сега нямам никакви светлини заради него...

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа: иска да те изклати
направо си го е изклатил
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Направо така си е станало.Първия път не е трябвало да плащаш още,а като си платил,то вече имаш оше 12 месеца гаранция.Чакаме "виновния".
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ето как с дребни хитрини могат да се изгубят няколко десетки хиляди потенциални купувачи само от този форум. 
Теми за некоректни "колеги" станаха ежедневие.
Но по метода на естествения подбор тарикатите ще изпаднат зад борда. 

Теми за некоректни "колеги" станаха ежедневие.

Малко извън темата пиша, ма по-добре колегата да си сложи оригиналните крушки на колата, че от оригиналното по хубаво няма! Ситуацията е комфузна. Всеки си гледа неговата страна/джоб!
Дано колегата си получи новите крушки и да си джитка с мерак колата!
Дано колегата си получи новите крушки и да си джитка с мерак колата!

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
"Виновния" в момента е онлайн, да си сподели гледната точка, ако е мъж на място !
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
apa6o написа:"Виновния" в момента е онлайн, да си сподели гледната точка, ако е мъж на място !
Едва ли има какво да каже.
- marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В отговор на изопаченото и неадекватно излагане на факти искам да кажа следното:
1 Факти
Ксенона на въпросната мазда или както Александър нарича „евтина кола” е монтиран на 09.12.2009 г. с уговорена пълна гаранция на крушките и баластите 12 м. Клиентът /Александър Енев или известен във форума като DEAD MAN/ не разполагаше с пари, за да заплати „скъпия” ксенон. Или това беше само официалната версия. Сам той ми каза, че ще плати част от сумата, останалото ще издължи в срок до една седмица. Това не стана! Наложи се многократно да го издирвам и му напомням за поетия ангажимент и дължимата сума. В крайна сметка единствения точно посочен от него срок е въпросните десет месеца, но не като период на гаранция, а като време, в което той се издължаваше на малки суми. Тук е мястото да кажа, че първоначалния монтаж беше извършен на посочено от Александър място – сервиз в кв. Дружба, където по това време колата му беше на ремонт. Тогава влязох в положението на колегата и се съобразих с желанието му. На практика това е допълнителна услуга, за чието заплащане никога не е повдиган въпрос.
Александър се обади за смяна на една изгоряла крушка на 07.03.2011 г. Това е доста след въпросните 12 месеца гаранционен срок. Няма как колегата да твърди, че крушката ме е изгоряла по-рано, тъй като по това време няма как да се е придвижвал с колата си, заради активната до тогава акция „Светлина”. Александър отново имаше претенция да отида на място и да му извърша смяната пред блока. Там стана ясно, че и другата крушка леко си е сменила цвета. И понеже се познаваме и е от форума, му предложих да плати само едната крушка, а другата да му я подаря. Подмяната стана година и три месеца след първоначалния монтаж. Изобщо не е ставало въпрос, че няма да ми плаща нищо. Той отново излезе с номера, че няма пари, но ще плати скоро. От тогава до първото и единствено плащане в размер на 30 лева минаха доста месеци или по-точно, на 05.06.2011 г., когато с колегата Green Lady си копаеше градинката зад блока. В заключение искам да кажа, че към днешна дата въпросния DEAD MAN продължава да ми дължи 30 лв. като е напред с една крушка подарък.
2. Към колегите от форума
Тук наистина става въпрос за некоректност, но не и от моя страна. Считам, че форума е място, където хора със сродни интереси си помагат и създават контакти. Целта би следвало да не е безкрайна консумация на вересия или съществуване и облагодетелстване на чужд гръб. / В конкретния случай на мой./ Не е нормално безпардонното и нагло отношение на един нас да се толерира. Форума не е средство за изява на шуру-бадженащина или близки отношения с модератори. Казвам това, защото Александър демонстрираше точно това пред мен, когато му отказах да му сменя за пореден път крушката на 01.08.2011 г. В бизнес средите няма известен договор или уговорка, при която клиента плаща, само ако е доволен, когато или ако реши, след изтичане на гаранцията, или в друг срок, удобен разбира се само на него. Надявам се истината да стане достояние за всички заинтересовани и най-вече да бъде парирано наглото и лъжливо сипане на твърдения, плод на нечии некоректни интереси.
3. Към модератора
Принципно има много варианти двете страни на конфликт да бъдат призовани да изложат своята версия на събитията. Поставянето на ултимативни срокове не е най-безпристрастната покана за изясняване на фактите. Дори в държавните административни структури има законен седем дневен срок, в който ответника да отговори. Ако става въпрос в процесуалната практика, то срока там е цели две седмици. В крайна сметка нали уж всички участници във форума би следвало да са с равни права?!
Благодаря на всички, които видяха моята истина и на всички, които не подкрепят голословните обиди и обвинения! Ако реша да спонсорирам, осиновявам или се грижа материално за някой, то аз ще избера за кой. Няма да позволя да бъда манипулиран, лъган и използван, от непочтени личности, та били те и членове на клуба.
1 Факти
Ксенона на въпросната мазда или както Александър нарича „евтина кола” е монтиран на 09.12.2009 г. с уговорена пълна гаранция на крушките и баластите 12 м. Клиентът /Александър Енев или известен във форума като DEAD MAN/ не разполагаше с пари, за да заплати „скъпия” ксенон. Или това беше само официалната версия. Сам той ми каза, че ще плати част от сумата, останалото ще издължи в срок до една седмица. Това не стана! Наложи се многократно да го издирвам и му напомням за поетия ангажимент и дължимата сума. В крайна сметка единствения точно посочен от него срок е въпросните десет месеца, но не като период на гаранция, а като време, в което той се издължаваше на малки суми. Тук е мястото да кажа, че първоначалния монтаж беше извършен на посочено от Александър място – сервиз в кв. Дружба, където по това време колата му беше на ремонт. Тогава влязох в положението на колегата и се съобразих с желанието му. На практика това е допълнителна услуга, за чието заплащане никога не е повдиган въпрос.
Александър се обади за смяна на една изгоряла крушка на 07.03.2011 г. Това е доста след въпросните 12 месеца гаранционен срок. Няма как колегата да твърди, че крушката ме е изгоряла по-рано, тъй като по това време няма как да се е придвижвал с колата си, заради активната до тогава акция „Светлина”. Александър отново имаше претенция да отида на място и да му извърша смяната пред блока. Там стана ясно, че и другата крушка леко си е сменила цвета. И понеже се познаваме и е от форума, му предложих да плати само едната крушка, а другата да му я подаря. Подмяната стана година и три месеца след първоначалния монтаж. Изобщо не е ставало въпрос, че няма да ми плаща нищо. Той отново излезе с номера, че няма пари, но ще плати скоро. От тогава до първото и единствено плащане в размер на 30 лева минаха доста месеци или по-точно, на 05.06.2011 г., когато с колегата Green Lady си копаеше градинката зад блока. В заключение искам да кажа, че към днешна дата въпросния DEAD MAN продължава да ми дължи 30 лв. като е напред с една крушка подарък.
2. Към колегите от форума
Тук наистина става въпрос за некоректност, но не и от моя страна. Считам, че форума е място, където хора със сродни интереси си помагат и създават контакти. Целта би следвало да не е безкрайна консумация на вересия или съществуване и облагодетелстване на чужд гръб. / В конкретния случай на мой./ Не е нормално безпардонното и нагло отношение на един нас да се толерира. Форума не е средство за изява на шуру-бадженащина или близки отношения с модератори. Казвам това, защото Александър демонстрираше точно това пред мен, когато му отказах да му сменя за пореден път крушката на 01.08.2011 г. В бизнес средите няма известен договор или уговорка, при която клиента плаща, само ако е доволен, когато или ако реши, след изтичане на гаранцията, или в друг срок, удобен разбира се само на него. Надявам се истината да стане достояние за всички заинтересовани и най-вече да бъде парирано наглото и лъжливо сипане на твърдения, плод на нечии некоректни интереси.
3. Към модератора
Принципно има много варианти двете страни на конфликт да бъдат призовани да изложат своята версия на събитията. Поставянето на ултимативни срокове не е най-безпристрастната покана за изясняване на фактите. Дори в държавните административни структури има законен седем дневен срок, в който ответника да отговори. Ако става въпрос в процесуалната практика, то срока там е цели две седмици. В крайна сметка нали уж всички участници във форума би следвало да са с равни права?!
Благодаря на всички, които видяха моята истина и на всички, които не подкрепят голословните обиди и обвинения! Ако реша да спонсорирам, осиновявам или се грижа материално за някой, то аз ще избера за кой. Няма да позволя да бъда манипулиран, лъган и използван, от непочтени личности, та били те и членове на клуба.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами не че искам да се правя на съдия, ама тези две истини малко си противоречат. Всъщност едната от тях навярно е НЕистина. Да не казвам другата дума, че да обидя някой без да е заслужил. 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
старо правило е че истината е винаги по средата между двете версии.тук не е съд и е редно да се разберете лично помежду си по мъжки,а по виновния да се извини публично ако желае..........
поздрави и на двете засегнати страни в този казус

поздрави и на двете засегнати страни в този казус

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
С две думи- без думи. Мисля, че колегата се защити перфектно с дати и цифри.Мисля, че този път доста се разминават двете версий или вересий. Не познавам и двамата колеги, но мисля, че всеки който е нещо недоволен,започва да пуска тема, че е измамен.Работата става дебела ако е ЧЛЕН или е "близък с модераторите".Ае сиктир вече.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”