Голф 4 1.4 16V Добьр мотор ли е или да си карам 3-ката АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.4 16V Добьр мотор ли е или да си карам 3-ката АБФ

Мнениеот stoi4o.d » Сря 03 авг 2011 21:20

agent_kowalski написа:Ох...няма само един "пиниз" по който може да се хване дали е читав двигателя...всичко трябва да се прегледа..това да си пъхаме пръста в гърнето е хубаво,ама ако колата е заредена с кофти гориво или не е центрована ше припушва черно при палене(бензинова) и гърнето ще е зацапано,но това не значи че му има нещо на двигателя.Разбира се ако това е така трябва да се потърси причината,може да не е кофти центровка,но не означава че му има нещо на двигателя.

Това с бъркането с показалец в ауспиха на колата май е друго.
Пръста ще ти стане черен (много или малко), размажи чернилката с палеца си и се опитай по този начин да я изтриеш от пръстите си,ако чернилката почти изчезне всичко е наред, ако обаче не може да я махнеш, значи двигателя гори масло!
В най-лошия случай ауспуха си е направо мазен и много тъмно черен.

Колкото до духането от капачката съм го чел във форума на Хонда,а от познати знам,че може да духа леко,но не трябва да е силно като компресор и капачката като я оставиш да се друса!!!
А от щеката за маслото също,това забравих :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 03 авг 2011 21:26

godfadar написа:
agent_kowalski написа:Ох...няма само един "пиниз" по който може да се хване дали е читав двигателя...всичко трябва да се прегледа..това да си пъхаме пръста в гърнето е хубаво,ама ако колата е заредена с кофти гориво или не е центрована ше припушва черно при палене(бензинова) и гърнето ще е зацапано,но това не значи че му има нещо на двигателя.Разбира се ако това е така трябва да се потърси причината,може да не е кофти центровка,но не означава че му има нещо на двигателя.

Това с бъркането с показалец в ауспиха на колата май е друго.
Пръста ще ти стане черен (много или малко), размажи чернилката с палеца си и се опитай по този начин да я изтриеш от пръстите си,ако чернилката почти изчезне всичко е наред, ако обаче не може да я махнеш, значи двигателя гори масло!
В най-лошия случай ауспуха си е направо мазен и много тъмно черен.

Колкото до духането от капачката съм го чел във форума на Хонда,а от познати знам,че може да духа леко,но не трябва да е силно като компресор и капачката като я оставиш да се друса!!!
А от щеката за маслото също,това забравих :да:

аааааа :lol: ...тук вече си се поправил!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 03 авг 2011 21:28

на хонда двигателите в по-голямата си част може да имат по-усобенно устройство и да е по-различно :) утре ще пробвам на клиото дали дърпа навътре.двигателя е чук по принцип,така че ще видя :)
иначе си прав,ама веднъж преди години сипвах на кадета много хубав бензин от туба от незнам си къде и освен че колата е спъна,отзаде гърнето се намасли като на трабант и миришеше на газ за фенери...явно беше смесван със какво ли не...
не се заяждам,идеята ми е че човек не може да разчита само на един подобен признак,това с гърнето е едно,после маслото,свещите да се видят,компресия да се измери,самия звук на двигателя,как пали ....и тн. на всичко трябва да се обърне внимание :)

Mirolo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mirolo » Сря 03 авг 2011 21:32

Здравей Колега!Скоро не съм се включвал в темите,но не се сдържах.Аз съм на мнение да си потърсиш една хубава 4-ка и да се наслаждаваш на красив автомобил.Ако средствата ти стигат за 1.4-вземи си такава.Аз преди две години исках 4-ка,но с мойте 6 хил. не можах да си намеря.Затова взех Октавия 1,6 и не съжалявам.Намерих я на 115000 в перфектно състояние.Този мотор с тези скорости е спряган за най-проблемният,но за всичко се намира решение.Мисля,че отговора на темата ти се крие в теб-слушай сърцето си.Късмет!

GOLF VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF VR6 » Сря 03 авг 2011 23:35

Колеги моята 3-ка си е хубава и си има Газов Инжекцион и ми гори 10-11/100км. Просто имам една оферта за Голф 4 с 1.4 мотор и се допитвам до по опитни като вас ина4е колата си ми вьр6и добра работа и си вьрви 4удесно. Ама нали Голф 4-ка уж е по нов, по хубав и затова. Моя Голф можете да го видите в гаража.. :beer

Потребителски аватар
Golf Destroyed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf Destroyed » Чет 04 авг 2011 0:40

колега,вземи си една хонда и никога няма да седнеш във фолксваген повече.иначе 3ката е по здрава от 4ка.имал сам голф 3.много дерт с ел стъклата имах помна.моя бив6ия шеф беше взел на жена му една 4ка 1.4 да си ходила на магазина и на кафенце.след 2 месеца и я взе и я продаде.скъсвала му джоба и била като охлюв

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Чет 04 авг 2011 0:52

Колега така като гледам твоя голф е светулка щом казваш и че няма някакви проблеми няма смисъл да го махаш това си е култув мотор само си прецтави как ще се почустваш като се качиш от 2.0 16в на 1.4 16в кефа от шофирането ще ти изчезне и няма да се чустваш така както си се чуствал във 3-ка АБФ ;) mhihi

Казвам ти да си останеш със АБФ-а :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 авг 2011 9:22

GOLF VR6 написа:Колеги моята 3-ка си е хубава и си има Газов Инжекцион и ми гори 10-11/100км. Просто имам една оферта за Голф 4 с 1.4 мотор и се допитвам до по опитни като вас ина4е колата си ми вьр6и добра работа и си вьрви 4удесно. Ама нали Голф 4-ка уж е по нов, по хубав и затова. Моя Голф можете да го видите в гаража.. :beer

карам и G4 и G3 и не бих казал,че 4-ката е чак толкова хубава(качеството на материалите на интериора си е дори по-лошо от 3-ките),че да смениш поддържана 3-ка с "култов" ДВГ за скопена 4-ка с най-проблемния ДВГ....И колко е хубав един автомобил зависи от това как е поддържан ....

GOLF VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF VR6 » Чет 04 авг 2011 9:32

Ще си карам ABF-а, поне си знам колата...Мерси на вси4ки... :beer

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 04 авг 2011 14:28

Мн ясно ABF. Ако си я познаваш и искаш да я сменяш, само защото онова е Г4... няма смисъл. Оня ден един приятел ме качи на ABF и кат видях за кво става въпрос... трябва изобщо да не ти пука каква пила е, че да си вземеш 1.4 ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”