Какво "носите" в колата си, освен задължителното?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво "носите" в колата си, освен задължителното?

Мнениеот taran » Сря 03 авг 2011 17:45

radi_nrj написа:Освен задължителното оборудване нося едно китайско LED фенерче, което докато тавана беше свален служеше и за плафон, някакъв инструмент и пълен комплект течности за доливане (дейонизирана вода, масло двигателно и двутактово, спирачна течност, антифриз).

Е за какво ти е двутактово масло,да не возиш и резачка за дърва :) .

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 03 авг 2011 18:28

Колега, няма смисъл да правиш списък, базиран на нещата в тази тема, защото ще ти трябва комби и пак ще можеш да си позволиш място за чифт джапанки в багажника.
Общо взето всеки си носи к'вото се сети, хората като мен - без гараж, си носят половин такъв в багажника.

А по темата - ето я другата, както и моето мнение:
viewtopic.php?p=2616441#p2616441
(редактирам с нови неща, както и трия старите):

ISRalien написа:Мале, мойта тема mhihi
По спомен:
-Старата ми строшена скоростна кутия
10 л. туба за нафта
5 л. туба от масло (с около 300 грама останали по спомен)
чифт кецове
малко плюшени играчки
-машинката на задно дясно ел. стъкло, барабар с моторчето
салфетки
каска за сноуборд
ръкавици за летене
-мисля, че някъде там има и клубен календар за 2010, останал непродаден, съответно във вид далече от търговския mhihi
комплект инструменти за 10 лв
пластмаси от 2 крика (единия го върнах, другия го строших)
Ъпдейт - купих си крик mhihi
комплект гаечни ключове
отверки - права и кръстата
ключ за джанти (стоковия го строших, та взех сгъваем) + още един стоков, че тоя сгъваемия се огъва като медна тел...
старите ми накладки + чифт нови
2-3 стари ремъка
въже, пожарогасител, аптечка, светлоотразителна жилетка (стандартни работи)
-също подозирам и чифт клещи от Bobi_S13 - намерени вкъщи
работни ръкавици
5 литра течност за чистачки
поне 10 литра вода, разхвърляна в различни по обем бутилки
стари чистачки (не знам защо са там)
нова задна чистачка
тетрадка 80 листа голям формат
работна престилка (от ония сините mhihi )
стъргалка за лед
четка за сняг
една торбичка с неща на по-бившата (возя торбичката 2 години вече)
гъба за миене мисля
-1 литър антифриз
палатка

-И до утре сутринта возя 120 календара

П.П. Куката за теглене така и забрави да ми я върне един съфорумец, та въжето ми е да тегля други mhihi
Кабелите ми за палене са в багажника на елфа

нови работи:
чифт високи обувки за летене
кука за теглене си купих от друг съфорумец :banana
календар от магурата
останки от счупеното ми огледало - не знам защо още ги държа, след като се отказах от застрахователи, полицаи и т.н.
ароматизатор тип консерва
яке за сноуборд
до скоро имаше и 2 блузи с дълъг ръкав, ама нещо напоследък ми се губят, трябва да поровя
и още милион дреболии...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 04 авг 2011 9:34

ISRalien написа:Колега, няма смисъл да правиш списък, базиран на нещата в тази тема, защото ще ти трябва комби и пак ще можеш да си позволиш място за чифт джапанки в багажника...

Колега, джапанките Ви все още се подвизават в моята кола, която не е комби все пак... mhihi

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 04 авг 2011 9:42

В бори нося един универсален полиглотски речник(бохалчица :Mr Green Fun ),кабели за ток(задължително), масло, течност за чисачки, бутилка вода 1.5, въже за тегляне и оригиналния инструмент на москвича на бащата :Mr Green Fun

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Чет 04 авг 2011 10:07

Колега и аз нося комплект инструменти от москвича :) Както и зарядно, ФМ транспитерче, компресорче за помпене на гумите, въдица никой не спомена досега, една тубичка с някакво вещество за освежаване на черните пластмаси, ножче, парцал, слънчеви очила, кабели, въже, свещи, вода, крик....

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Чет 04 авг 2011 10:35

Нищо.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 04 авг 2011 10:50

И аз не нося нищо даже отверка нямам в колата,има едни клеясали клещи,крик,гума,аптечка и пожарогасител който май не работи.
До момента съм хартисвал два пъти по-време на път,веднъж ми прескочи зъб на ангренажа и веднъж се скъса болта на ролката долу на коляновия вал.И в двете ситуации с гидоре и без гидоре файда никаква,та не виждам особен смисъл да си напълня багажника с инструменти :screwy
Обичам в колата да ми е чисто и подредено и не понасям от всякъде да преливат весвъзможни ненужни вещи.
През 10-20км има бензиностанции с всичко необходимо в тях,капути,къпри,вода,туби,муби,буби,чорапи,гащи и т.н.
Ебах го,това все пак е кола не е подвижна кинкалерия,не живея в нея само се возя от А до Б.

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Чет 04 авг 2011 11:53

И аз съм от хората, които мислят "Абе всичко е възможно, я да си взема и това..."
По бързи бегли спомени:
2 кейса с дискове за ДВД-то и за музика,2бр възглавници, чадър, малка палатка (планинар съм си), покривало за колата, течност за чистачки, вода за доливане, комплект за почистване на автомобила, въже за теглене, кабели, инструменти (гедоре от 4мм до 24, всякакви отверки, шестограми, еврейски звезди,лули, ключета, ЧУК :063: , бушони, крушки за всички светлини, жило за съединител, накладки комплект, много резервни рапидки, болтчета, щипки и т.н. и една чанта с дреболий от предишни ремонти :talk: Но всичко е подредено и човек може да се зачуди от къде ги вадя ;) + това си сложих вместо патерица, една нормална резервна гума :)

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 04 авг 2011 14:15

Jogo_1 написа:Нищо.

+1 В колата ми е като аптека...освен задължителното по закон имам пътна карта на България и на София, едно парцалче, с което си бърша щеката като проверявам маслото и сенник за предното стъкло. Като чета колко неща разнасяте се чудя остава ли ви място за багаж?!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 04 авг 2011 14:38

forski написа:И аз не нося нищо даже отверка нямам в колата,има едни клеясали клещи,крик,гума,аптечка и пожарогасител който май не работи.
До момента съм хартисвал два пъти по-време на път,веднъж ми прескочи зъб на ангренажа и веднъж се скъса болта на ролката долу на коляновия вал.И в двете ситуации с гидоре и без гидоре файда никаква,та не виждам особен смисъл да си напълня багажника с инструменти :screwy
Обичам в колата да ми е чисто и подредено и не понасям от всякъде да преливат весвъзможни ненужни вещи.
През 10-20км има бензиностанции с всичко необходимо в тях,капути,къпри,вода,туби,муби,буби,чорапи,гащи и т.н.
Ебах го,това все пак е кола не е подвижна кинкалерия,не живея в нея само се возя от А до Б.

Колега, прав си, че все пак не живеем в тях, ама попътувай малко в Северна България и виж каква е инфраструктурата там. То като се замисля и в планините не са много бензиностанциите, за които споменаваш... Не искам да ми се обиди някой, но няма как да не спомена как пътувах за Плевен в една мъгла и ми свърши газта. По необичайни за мен причини на бензин прекъваше, а на газ не и познай колко километра карах с 15км/ч и псувах, че няма газстанция... Накрая спрях на един шел и там се оказа, че има само бенз и нафта. Едвааа в началото на Плевен заварих Ромпетрол да се обгазя и ползвам малко интернет на аванта за да си намеря къде да нощувам.

П.П.: Забравих да спомена, че колата освен личен автомобил е и работен -> в багажника освен всичко споменато има газова уредба и инструменти за работата :)

Потребителски аватар
kenykirilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenykirilov » Чет 04 авг 2011 14:55

а бе аз камион да имам за тия неща няма да имам място ! в мойта има резервна гума комплекта с пожарогасителя и т.н жилетка имам инструменти за основните неща които се прецакват , вода винаги има в колата но никъде не тръгвам без малко повечко гориво за всеки случай, масло за доливане, крик и без стабилна музика за настоение ! баса е задължителен хах все пак е пернишки голф нищо не е е от перник !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 04 авг 2011 18:59

azrod написа:
forski написа:И аз не нося нищо даже отверка нямам в колата,има едни клеясали клещи,крик,гума,аптечка и пожарогасител който май не работи.

Колега, прав си, че все пак не живеем в тях, ама попътувай малко в Северна България и виж каква е инфраструктурата там. То като се замисля и в планините не са много бензиностанциите, за които споменаваш... Не искам да ми се обиди някой, но няма как да не спомена как пътувах за Плевен в една мъгла и ми свърши газта. По необичайни за мен причини на бензин прекъваше, а на газ не и познай колко километра карах с 15км/ч и псувах, че няма газстанция... Накрая спрях на един шел и там се оказа, че има само бенз и нафта. Едвааа в началото на Плевен заварих Ромпетрол да се обгазя и ползвам малко интернет на аванта за да си намеря къде да нощувам.

П.П.: Забравих да спомена, че колата освен личен автомобил е и работен -> в багажника освен всичко споменато има газова уредба и инструменти за работата :)

Колега аз там живея и там си пътувам предимно,не са чак толкова зле нещата mhihi :beer

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 05 авг 2011 11:22

forski написа:Колега аз там живея и там си пътувам предимно,не са чак толкова зле нещата mhihi :beer

:beer :beer :beer :drunk
Не знам, но съм останал с изключително неприятни впечатления от всичките ми пътувания :)

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пет 05 авг 2011 21:37

Ще започна със задължителните нещица от първа необходимост , който са вътре в купето:Пътна карта , винаги по едно пакетче дъвки Five , мокри кърпички , чисто нова микрофибърна кърпа (гидерия) ,една друга специална само за стъкла , 3 броя парфюм за различни ситуации , кутийка с крушки-всякакви, силиконови гъбички за обуща , светещи запалки - неколко броя , ръкавици и шапка останали от зимата.Прехвърлям се в багажника,освен задължителните неща , които всеки има - Кастрол ТДА , спрей за размразяване , червен пипер за радиатор , четка за рисуване (няам идея откъде е) , кубинки , стара манта за постелка ако се наложи , резервен ремък за алтернатора , и все пак си мисля , че пропускам нещо. mhihi :screwy

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 авг 2011 21:56

Инструмент за всички видове гайки и винтчета по колата.Бушони.Метални и пластмасови стяжки,всички видове крушки,помпа ииииии......мммм ...и едно куче около 60 кг.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”