Кой ще помогне да изпръскаме колата - Голф 2
- kelchev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой ще помогне да изпръскаме колата - Голф 2
Така да бъде... Ще играе спрея !
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Много ми е интересно каква цена очакваш за боядисване. Дай снимки на колата, а аз ще ти кажа кои материали колко струват. Та да си направиш сметка.
Щото аз бих си карал с ръждите, вместо да окепазя работата със спрей.
Щото аз бих си карал с ръждите, вместо да окепазя работата със спрей.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Колега цената найстина е такава. Наскоро търсих за моя голф някъде евтино боядисване но намерих за 800 най тънко като момчето ми каза " без да ми се вглеждаш след това за некви дребни дефекти. А ако имаш и изкърпване скача и то доста цената. Едно други мой хора ми казаха 1300 - сваляне мотор ,кори, пласмаси. кърпене навсякъде , почистване на цялата ръжда и всички необходими материяли и след това сглобяване отново. В момента в който събера парите им я карам да я почват но цената е такава ниска за всичко това понеже са ми леко роднини а иначе скача цялото удоволствие над 1800- 2000.
. Другия вариянт е един компресор за 250-300 лв (нов и малък и пръскаш на детаили или стар и по голям) и един горе долу приличен пистолет и една ламарина и пръскаш докато му хванеш цаката и чак тогава върху колата , но невярвам да намериш бояджия за почерпка. Работя строителство и за почерпка няма да ида да се снимам дори с плочките в банята ти камо ли да ги налепя и мисля че в тоя глад и криза и хората занимаващи се с автомобили са така.
. Другия вариянт е един компресор за 250-300 лв (нов и малък и пръскаш на детаили или стар и по голям) и един горе долу приличен пистолет и една ламарина и пръскаш докато му хванеш цаката и чак тогава върху колата , но невярвам да намериш бояджия за почерпка. Работя строителство и за почерпка няма да ида да се снимам дори с плочките в банята ти камо ли да ги налепя и мисля че в тоя глад и криза и хората занимаващи се с автомобили са така.- kelchev
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги снимки имам в гаража. Колата нее за кърпене нямам изгнило, днес я карах на майстори и казаха че няма никъде изгнило. Предния собственик я е кърпил. На мен ми трябва само външно... 

- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Ами ако искаш мога да мина утре тук където ми казаха цената от 800лв да им взема телефончето и ако те устроива цената и идването до София 2 пъти (да я докараш и да я вземеш) ше те заведа при тях и ще съдеиствам с каквото мога.
- kelchev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Благодаря за съдействието, ще изчакам мойте познати да видим те къкво ще кажат и ако ли не ще ти напиша едно лично.

- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Бояджийството си иска ръка и затова искат адските пари. Аз рискувах, хванах компресора и пистолета на баба ми от абитуриентската и си я направих. Не е първа хубост, но и дадох още няколко години защита и живот на ламарините 
В цифри приблизително:
шкурки, от 600 до 2000 - 30лв
кит - 25лв
грунд + основа за пластмаси - 30лв
щприц комплект - 50лв
боя (хубава синя перла) - 180лв комплекта
+ консумативи като найлони, маски, АМБ, тиксо и няколко каси бира и това е! От там нататък е малко четене и повечко ръчичка.
В цифри приблизително:
шкурки, от 600 до 2000 - 30лв
кит - 25лв
грунд + основа за пластмаси - 30лв
щприц комплект - 50лв
боя (хубава синя перла) - 180лв комплекта
+ консумативи като найлони, маски, АМБ, тиксо и няколко каси бира и това е! От там нататък е малко четене и повечко ръчичка.
- kelchev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ще последвам примера ти !

- blaze
Еми ако си намериш 2-3 авери ще ти е супер лесно, 2-ма да търкате и един да полива с маркуча и да носи бирата 
Яко търкане раздавай, да не съжаляваш после и да си викаш "ейййй ако бах минал още 5 пъти с шкурката...' не бързай изобщо. аз 3 пъти пръсках шприц пак кит и пак водна и пак шприц, докато скрия почти всички дефекти
Но няма страшно. Аз изчетох мноооого по темата и мога г/д да ти дам съвети:
!!! (докато пръскаш боята, няма нищо общо със цвета, който си избирал, не се шашкай
)
!!! (трябва ти компресор, който да поддържа еднакво налягане от около 3-4 атмосфери.)
!!! (купи си найлони и направи мястото си като болница, не трябва да има прах )
!!! (купувай си тиксо и всичко останало от бояджийски магазин и не се срамувай да кажеш с какво си се захванал. Ако са пичове- ще ти обяснят и помогнат. Наблягам на тиксото, защото ако е друго някакво, има опасност като го махаш да остане лепило от него по детайлите, или пък да отлепи някъде боя или друго. Бояджийското тиксо си е за тая работа
и задъжително носи маски, аз смених 10тина + 2 шамии/кърпи, които слагах под маските.
1. И шприца и боята е по-добре да пръснеш 3-4-5 ръце ако трябва но ПО-тънко.
Така няма риск да потече, а разтече ли, спираш, чакаш да изсъхне (едно напиване) търкаш и пак започваш. Бавно и леко. На боята в зависимост каква е може спокойно да удариш повече ръце. Моята боя беше към 1.5л с разредители, втвърдители и т.н. пръснах 4 ръце и си оставих 200грама за всеки случай
Наблегни на предния капак
Не пръскай цялата кола на един дъх
Аз пръсках таван и капак - 5мин навън, после лява страна- 5мин навън, дясна- 5мин аут и предница и задница накрая. И така 4 пъти за около 4-5 часа 
2. Пръска се без повторения. Минеш ли веднъж, ако си подминал малко НЕ се връщай. На другата ръка ще оправиш.
За капака и тавана - пръскаш веднъж на ляво/на дясно после в перпендикулярни посоки.
3. Между всяка ръка боя имаш г/д 1-2 бири време
20-30мин, като започне да матира и да променя цвета почваш другата ръка.
4. Оставяш и отиваш да се наспиш
Лак-а е най-чешитест за пръскането, искат се по-ниски атмосфери за да не се набива на точици, бавно и обилно пръскане- на ръба на протичането. Първия слой лак е най-важен, ако той се оръмби после е все тая как ще нанесеш другите 1-2 ръце. НО ХУБАВОТО е, че каквото и да окалпавиш с лака, после с полиране се оправя. 
По принцип ново боядисана кола не е хубаво да се полира и т.н. защото все пак изтънява слоя лак и все едно си се** на работата, но 80% от бояджийте пръскат на тичане и после я полират задължително, изобщо не се вталясват да изкарат колата без полиране. Моята седи малко "портокалова кора" защото компресора неможеше да ми падне под 3 атмосфери и набива лака на точици, но някой ден като я полирам ще си е супер.
...пфффффф колко
съм нашлякал 
Ама какво пиша по 3км мнения?! Ето ми темата> http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=13367
Яко търкане раздавай, да не съжаляваш после и да си викаш "ейййй ако бах минал още 5 пъти с шкурката...' не бързай изобщо. аз 3 пъти пръсках шприц пак кит и пак водна и пак шприц, докато скрия почти всички дефекти
!!! (докато пръскаш боята, няма нищо общо със цвета, който си избирал, не се шашкай
!!! (трябва ти компресор, който да поддържа еднакво налягане от около 3-4 атмосфери.)
!!! (купи си найлони и направи мястото си като болница, не трябва да има прах )
!!! (купувай си тиксо и всичко останало от бояджийски магазин и не се срамувай да кажеш с какво си се захванал. Ако са пичове- ще ти обяснят и помогнат. Наблягам на тиксото, защото ако е друго някакво, има опасност като го махаш да остане лепило от него по детайлите, или пък да отлепи някъде боя или друго. Бояджийското тиксо си е за тая работа
1. И шприца и боята е по-добре да пръснеш 3-4-5 ръце ако трябва но ПО-тънко.
Така няма риск да потече, а разтече ли, спираш, чакаш да изсъхне (едно напиване) търкаш и пак започваш. Бавно и леко. На боята в зависимост каква е може спокойно да удариш повече ръце. Моята боя беше към 1.5л с разредители, втвърдители и т.н. пръснах 4 ръце и си оставих 200грама за всеки случай
2. Пръска се без повторения. Минеш ли веднъж, ако си подминал малко НЕ се връщай. На другата ръка ще оправиш.
За капака и тавана - пръскаш веднъж на ляво/на дясно после в перпендикулярни посоки.
3. Между всяка ръка боя имаш г/д 1-2 бири време
4. Оставяш и отиваш да се наспиш
По принцип ново боядисана кола не е хубаво да се полира и т.н. защото все пак изтънява слоя лак и все едно си се** на работата, но 80% от бояджийте пръскат на тичане и после я полират задължително, изобщо не се вталясват да изкарат колата без полиране. Моята седи малко "портокалова кора" защото компресора неможеше да ми падне под 3 атмосфери и набива лака на точици, но някой ден като я полирам ще си е супер.
...пфффффф колко

Ама какво пиша по 3км мнения?! Ето ми темата> http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=13367
-
taran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наскоро пръсках един Москвич,на един младеж ентусияст
.Помагах му за подготовката по Скайп със съвети.Момчето се оказа 15 гдишно и ме изуми с упоритоста и старанието които влажи в съживяването на Москвича.К`ви пари е дал за материяли не искам и да си мисля-ръждопреобразувател на Вюрт,китове на Кар системс,епоксидни грундове,шагрени,филери,шкурки,кореселин(май,към 25-30литра).И една година без свободно време,само в гаража.Москвето разглобено до ламалина....Само пръскането и камерата му излязоха около 200 лв.
Отделно си купи малък компресор и пистолет за боядисване.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
taran написа:Наскоро пръсках един Москвич,на един младеж ентусияст.Помагах му за подготовката по Скайп със съвети.Момчето се оказа 15 гдишно и ме изуми с упоритоста и старанието които влажи в съживяването на Москвича.К`ви пари е дал за материяли не искам и да си мисля-ръждопреобразувател на Вюрт,китове на Кар системс,епоксидни грундове,шагрени,филери,шкурки,кореселин(май,към 25-30литра).И една година без свободно време,само в гаража.Москвето разглобено до ламалина....Само пръскането и камерата му излязоха около 200 лв.
Има и мераклии хора, ама като сборуваш нерви+материали+загубено време може да ти излезе по-изгодно да я дадеш за 1000 лева да ти я направят...

-
taran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ама какво пиша по 3км мнения?! Ето ми темата> http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=13367[/quote]
Прегледах ти темата,е само снимките
,добре си се справил,само броните трябваше да ги пръснеш отделно.
А,и колегата ако почне сам,да има впредвид че съветите дето му даваш са за металик,акрила се пръска като лака.
Прегледах ти темата,е само снимките
А,и колегата ако почне сам,да има впредвид че съветите дето му даваш са за металик,акрила се пръска като лака.
- blaze
Отделно ги пръсках
само за последната ръка лак са на колата!
- kelchev
- Автомобил:
- Двигател:
blaze Колега решихме с аверите че няма смисал да пръскам цялата кола, след като имам за китосване само две-три нагънати неща... Утре ще дам на едно аверче (управител в магазин за бой и лакове) Капачката от резервоара за да ми изкара същата боя... blaze Тъй като се държиш като човек и не се надуваш и се присмиваш на идеите на хората, скоро имам път към Благоевград. Ще ти пиша предварително да се видим да почерпа по 1-2-3-каса Бири... 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Колега можеш смело сам да се пробваш.Както каза горе колегата има няколко важни неща.Компресор ,който се пълни по-бързо отколкото го разреждаш.Това зависи изцяло от пистолета.На работа в сервиза "братовчед ми" ,който пръска(аз правя всичко без пръскането) ползва пистолет devilbliss за водна база и проблема му като цяло е дебита.Затова като отиваш да си взимаш пистолет(онзи ден взехме за шприц един райдер за 55лв) гледай да е lp (low pressure) ,за да не ти е нужен голям компресор.Относно подготовката освен яко търкане и да се оглеждаш друго няма.Важно е като търкаш да виждаш дефектите и редовно през минутка да "гладиш" с ръка за неравности.Ако не откриваш такива ти препоръчвам със спрей на body flat guide (5лв струва) да минеш контролно.Принципно като китосаш можеш да шкуриш върху кита с 80/120,като решиш че е гладко минаваш с 150 и правиш контрола с 320.Така всички деруги изчезват.Не трябва да натискаш грам.Леко и бавно.За трупче може да ползваш фибран.Върши супер работа.Бавно и славно изправяй колата.После като си готов 320 навсякъде по колата(гледай да я разглобиш максимално,за да ти е по-лесно).после шприц,800 водно и вече си готов за боядисване.Ако нямаш камера както се и предполага,намокри хубаво помещението,дори и стените,облепи всичко което не трябва да боядисаш и другото в найлони.Като цяло ще ти хареса ефекта стига да внимаваш.Няма закъде да бързаш щом си стигнал до нанасяне на база и лак.И гледай като пръскаш пистолета винаги да е на ъгъл 90градуса спрямо това което пръскаш,че иначе не става равномерно.А за самият пистолет си го нагласяш както на тебе ти е удобно.За начинаещи знам,че е по-добре с повече въздух и по-малко боя бавно,отколкото да го улееш.Лично аз така си пръскам мойте детайли и до няколко седмици ще се уча да правя преливки на моята кола(2-3 ръжди),пък догодина ще си я подготвя и боядисат...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”